Стани автор

Автор: Администратор
Дата: 03.04.2015
Коментари: 2 Коментара »

Здравейте приятели и гости на BUSINESS.bg 12 годишния ни опит в интернет рекламата показва, че много фирми и хора в България предлагат прекрасни продукти и услуги и са завършени професионалисти в областта в която работят, живеят и се развиват. Но те не намират сили и време, а ако имат такива не смятат за необходимо да […]

... [ още ]
Посещения: 11 350
 
 

Чай

Автор: Елика Колева
Дата: 03.11.2010
Коментари: Няма коментари »

Чаят е напитка, която се приготвя от вечнозелен храст, който   в природата се превръща в дърво. Чаеното растение (Camellia sinensisе) е храстовидно и вечно зелено. Може да достигне височина до десет метра и затова често е наричано „Чаено дърво„. Индустриалните чаени растения се поддържат на височина около метър и петдесет, за да облекчат брането. По […]

... [ още ]
Посещения: 4 551
 
 

Хлябът – свещената храна на човека

Автор: Цветанка Владова
Дата: 27.10.2010
Коментари: Няма коментари »

Хлябът е една от храните, познати на човека от най-дълбока древност. Хората правят и консумират хляб още от неолитната ера. Учените смятат, че първият хляб, направен от житно зърно/стрито с камък/ смесено с вода и изпечен на огъня, е от около десет хиляди години преди Христа.

... [ още ]
Посещения: 6 315
 
 

Сирене – храната, без която не можем

Автор: Елика Колева
Дата: 21.10.2010
Коментари: Няма коментари »

Сиренето е продукт, който ежедневно присъства в менюто на човечеството.  Сиренето прави  нашата трапеза  по-богата,  по-вкусна и  по-питателна. При разкопки в древна Месопотамия, на територията на днешен Ирак, археолози са открили, че хората са правили сирене още 6000 г.пр.Христа. Шумерите го съхранявали във високи стомни. Стенописи свидетелстват за това, че в древен Египет също са правили […]

... [ още ]
Посещения: 4 229
 
 

Българското кисело мляко източник на дълголетие

Автор: Елика Колева
Дата: 12.10.2010
Коментари: 1 Коментар »

За това кога и как е открито българското киселото мляко – никой не може да твърди с категоричност защото липсват точни данни. Всъщност източникът е майката Природа но  една от теориите за неговото възникване е свързана с траките. Древна Тракия разполагала с плодотворна почва, богата растителност и тучни пасища. Всичко това допринесло за развие на […]

... [ още ]
Посещения: 3 994
 
 

Пчелен мед

Автор: Цветанка Владова
Дата: 08.10.2010
Коментари: Няма коментари »

„Нека вашата храна бъде вашето лекарство и вашето лекарство–вашата храна!”
Голяма и многостранна е ползата на медоносните пчели. Те произвеждат незаменимите продукти : мед, восък, пчелно млечице, пчелен цветен прашец, прополис и пчелна отрова.

... [ още ]
Посещения: 2 801