Приматекс ООД - Вижте още

Приматекс ООД

Фирма ПРИМАТЕКС ООД Произвежда пелети и брикети от дърво, индустрия която попада в енергийния сектор като източник на топлина и производство на електроенергия.Производството на пелети и брикети от дърво е индустрия, която попада в енергийния сектор като източник на топлина и производство
Пазарджик, ул. Искра 1

       
Приматекс ЕООД
       

Фирма” Приматекс „ ЕООД е създадена 2006 г. и е един от пионерите в производство на биогорива. Пелет-пресата с която разполагаме е на фирма Hessen Германия.

Производството на пелети и брикети от дърво е индустрия, която попада в енергийния сектор като източник на топлина и производство на електроенергия.
Екопел ООД Производството на пелети и брикети от дърво
Дървесните пелети са част от семейството на Възобновяемите Енергийни Източници (ВЕИ) и по точно горива от биомаса. Използването на тези ресурси в световен мащаб е все още в ранна фаза, но една форма на гориво от биомаса – дървени пелети започнаха да стават разпознаваема опция с редица приложения, която може да замени изкопаемите горива. В процеса на разлагане на отпадъците от биомаса се освобождават газове които са много по-вредни от въглеродния диоксид, който се освобождава по време на изгаряне на същите тези отпадъци.

Пелетите са екологично чист продукт, произведен от натурални дървесни частици, които представляват отпадъчен материал от дървета, използвани при производството на дървени трупи, мебели и други изделия.

За производството на пелети не се използват никакви слепващи вещества.

Смолите и другите свързващи материали, съдържащи се по естествен начин в дървесните продукти, свързват дървесните пелети.

Суровинният материал се обработва при високо налягане и температура и се пресова до малки пелети с цилиндрична форма. За производството на продукта могат да се използват мека дървесина (напр. иглолистна дървесина, бор), твърда дървесина (дъб), както и рециклирани дървесни отпадъци.

Използвайки пелети, вие помагате за опазване на околната среда, за оползотворяване на отпадъцитe и за по малко атмосферно замърсяване.
Екопел ООД Производството на пелети и брикети от дърво

Продукти

Линията за пелети е с капацитет 7 тона / ден, респективно 150 тона / месец.
Екопел ООД Производството на пелети и брикети от дърво
Предлаганите от нас пелети са с диаметър 6мм.

Опаковка: 20 кг полипропиленови чували наредени на палет с общо тегло 1200 кг.

Качество клас А.
Пелети КЛАС "А" /светли на цвят/

Произведени от иглолистна дървесина, без използване на свързващи вещества.

Висококалорични - 4700 - 5800 ккал.

Остатъчна пепел - 1 - 2%.

Съдържание на сяра - 0.04%.

Влажност - 8 - 10%.

Размер: диам.6 мм., дължина 0,5- 2,5 см.

Екопел ООД Производството на пелети и брикети от дървоЕкопел ООД Производството на пелети и брикети от дърво

Предимства на биогоривата

Висока калоричност – 4800-5900 ккал. / За сравнение калоричността на дървата за огрев е 3440 ккал/кг./

Високата ефективност на изгаряне се обуславя и от равномерно ниското съдържание на влага в пелетите. Равномерно ниската влажност, контролираните порции гориво и прецизно регулираният въздух означават висока производителност при горене и много ниско ниво на нежелани емисии.

Компактност

Чувалите с пелети се стифират в компактен вид и се съхраняват по-лесно и на по-малко място.

Липсва черната мръсотия позната от черните въглища и брикети. При горене не отделят черен дим, което ги прави идеални за камини.

Нищожна остатъчна пепел – 1-2%.

Лесно зареждане.

Зареждането на бункера на печката се налага обикновено само веднъж на ден и може да се извършва дори по-рядко. Системите за отопление с пелети са напълно автоматизирани: сами дозират необходимото им количество пелети за изгаряне.

Нищожни вредни емисии в атмосферата. Степени на автоматизация при пелетните отоплителни уреди. Изключително ниска влажност – 8-12%.

Актуално в каталога


Здравейте приятели на Business.bg.

Последните 7 месеца за нас бяха много важни, защото стартирахме изработването на нов дизайн на нашия каталог, нов администраторски панел и нова мобилна версия с респонзив дизайн, според последните очаквания на потребителите и новите изисквания на Google и останалите търсещи машини, до услугите на които се позоваваме ежедневно. Виж още...

За BUSINESS.bg


Контакти
Какво е BUSINESS.bg?
Как да включа фирмата си БЕЗПЛАТНО в бизнес каталога?
Как да имам ПОВЕЧЕ клиенти?