Витрофлора София ООД - Вижте още

Витрофлора София ООД

ВИТРОФЛОРА СОФИЯ ООД е с основен предмет на дейност - саксийни цветя – разсади от ПЕТУНИИ, СУРФИНИИ, ПЕЛАРГОНИУМ, КАРАМФИЛ, ИМПАТИЕНС, КОЛЕДНА ЗВЕЗДА - адаптирани за българските климатични условия.Многогодишни - мини роза, хоста, пауловния магнолия.
Витрофлора София ООД
За нас

Създадена през 1988 година, като смесено българо-полско дружество, с основна дейност микроразмножаване – днес, 20 години по-късно и в условията на новата среда на пазарна икономика ВИТРОФЛОРА СОФИЯ ООД е една модерна и динамично развиваща се фирма, с изграден опитен, професионален мениджърски и производствен екип и собствена база в околностите на София.

Няколко са основните цветни култури, в които Витрофлора е водеща на нашия пазар с качество - отговарящо на световните стандарти:

  • ГЕРБЕРА ОТ ВНОС
  • ХРИЗАНТЕМА - елитен посадъчен материал за отрязан цвят и саксии от внос, както и от лабораторията „Ин Витро”на фирмата (единствената за страната в частния цветопроизводствен сектор)
  • БАЛКОНСКИ, ЕДНОГОДИШНИ ЦВЕТЯ И САКСИЙНИ ЦВЕТЯ – разсади от ПЕТУНИИ, СУРФИНИИ, ПЕЛАРГОНИУМ, КАРАМФИЛ, ИМПАТИЕНС, КОЛЕДНА ЗВЕЗДА И МН. ДР. - адаптирани за българските климатични условия, отгледани в собствена оранжерия и на открито
  • ДВУГОДИШНИ: ИГЛИКА, РАНУНКУЛУС
  • МНОГОГОДИШНИ - МИНИ РОЗА, ХОСТА, ПАУЛОВНИЯ МАГНОЛИЯ И ДР.
  • ГРАДИНСКА ТЕМЕНУГА – въведена в производство по успешна фирмена технология

С годините фирмата добавя все повече предложения и продукти за пазара на цветя. Витрофлора се обръща все по-трайно и към ландшафтното проектиране и декоративно озеленяване на частни и обществени градини, семена за цветя предназначени за любители и професионалисти.От 2006 г е създаден Разсадник за екстериорни растения, носещ звучното българско име „Росна китка”. Там освен всички растения изброени досега, се предлагат професионални торфени субстрати, специлизирани торове, и др.

ВИТРОФЛОРА – СОФИЯ ООД, успешно си сътрудничи с партньори от Полша Холандия, Германия, Турция и Македония, като внася и изнася посадъчен материал, торфени субстрати и други, според сезонното търсене и сортова листа.

Бъдещото развитие ще е именно в това направление – все по-близо до крайния клиент с все по-широка палитра от предложения, задоволяващи търсенето както на производителя на цветя в България, така и на любителя градинар.

Витрофлора София ООД Витрофлора София ООД Витрофлора София ООД Витрофлора София ООД Витрофлора София ООД
ЛАБОРАТОРИЯ „ИН ВИТРО”

В лабораторията на ВИТРОФЛОРА – СОФИЯ ООД с повишени изисквания за хигиена, се извършва великото тайнство, известно като микроразмножаване. Тук, при температура 20-23 градуса и редуване на тъмно и светло, поставени в отделни стъклени съдове със специална хранителна среда, се размножават разсади по метода “ин витро”. Базовият материал – изолираните тъкани - фирмата доставя от основните си партньори в Холандия и Полша.

Стъклениците пристигат с чист от бактерии и вируси елитен материал, който се размножава вегетативно. Силата на това производство е, че може да се програмира, и от едно единствено растение, при спазване на технологията за 52 работни седмици могат да се получат гарантирано 200 000 растения, които са идентични с първото. Освен това посевът е изравнен - растенията залагат пъпки, цъфтят и се прибират по едно и също време, с динамично повтаряне на залагане на пъпки, цъфтеж и покой. При цветята този тип размножаване е 6 -12 пъти по-бърз и икономически по-изгоден в сравнение с другите.

Накратко предимствата му са: най-голям размножителен коефициент; полученият посадъчен материал е здрав, свободен от патогенни организми; може да бъде съкратен началният етап от развитието на растенията; необходима е по-малка площ и т.н. Въпреки, че това е едно по-скъпо производство и за реализацията му се изискват повече първоначални капиталовложения, оптимизирани технологии и стриктно спазване на всички изисквания, микроразмножаването е най-модерният и засега най-съвършен начин на вегетативно размножаване на растенията.

Към момента ВИТРОФЛОРА предлага от своята лаборатория посадъчен материал от ГЕРБЕРА, ХОСТА, както и разсад от уникалното дърво ПАУЛОВНИЯ, ФИКУС ‘БЕНДЖАМИН’, МАГНОЛИЯ, АРНИКА, ХРИЗАНТЕМА И ДР.

Заповядайте!

Актуално в каталога


Здравейте приятели на Business.bg.

Последните 7 месеца за нас бяха много важни, защото стартирахме изработването на нов дизайн на нашия каталог, нов администраторски панел и нова мобилна версия с респонзив дизайн, според последните очаквания на потребителите и новите изисквания на Google и останалите търсещи машини, до услугите на които се позоваваме ежедневно. Виж още...

За BUSINESS.bg


Контакти
Какво е BUSINESS.bg?
Услуги
Как да включа фирмата си БЕЗПЛАТНО в бизнес каталога?
Как да имам ПОВЕЧЕ клиенти?