Вилно селище Росица - Вижте още

Вилно селище Росица

Вилно селище Росица отстои на 5 километра от гр. Батак, но природата в района е все още е дива и непокътната. Вилно селище Росица отстои на 137км. от София, на 66км от Пловдив, на 464км. от Варна и на 353км. от Бургас.
Вилно селище РосицаВилно селище РосицаВилно селище Росица

Вилно селище "Росица" е нов четирисезонен ваканционен комплекс, специално проектиран, като естествено място за почивка. Намира се в живописната планинска местност Цигов чарк, на няколкостотин метра от язовир Батак.

Комплексът разполага с 23 вили под наем, собствен ресторант и дискотека. Посещавайки го, вие се потапяте сред прелестите на дивата природа.

Вилите в комплекса са прекрасни както за отмора и спасение от летните горещини, така и за почивка или ски през зимния сезон. Подходящ е за почивка и развлечения, но и за конференции, семинари и тържества.

Всяка вила е оборудвана със собствен санитарен възел, от 2 до 4 легла, цялостно кухненско обзавеждане, телевизор, отопление. Всяка къща разполага и с разтегателен диван, които също може да се използва за почивка.

Вилно селище Росица Вилно селище Росица Вилно селище Росица Вилно селище Росица Вилно селище Росица Вилно селище Росица Вилно селище Росица Вилно селище Росица Вилно селище Росица

Вили "Росица" се намира на 1150 метра надморска височина и е разположено между гр. Велинград, и гр. Батак, а в полите му се намира язовир Батак, който предлага много развлечения.

Разположение на вилно селище "Росица" спрямо по-големите български градове:

Разстояния до местност Цигов чарк

София - Цигов чарк

Разстояние: 137.844 km Време: 2:05

Пловдив - Цигов чарк

Разстояние: 66.965 km Време: 1:19

Варна - Цигов чарк

Разстояние: 464.237 km Време: 6:05

Бургас - Цигов чарк

Разстояние: 353.983 km Време: 4:29

Малко повече за местност Цигов чарк

Цигов чарк е планински курорт. Намира се на брега на язовир Батак, на около 7 км. от град Батак и на 15 км. от друг известен наш курорт - гр. Велинград.

Района предлага незабравими мигове на лов и риболов, ски писта с дължина 1200 метра с място за начинаещи и напреднали скиори. В околностите на ски пистата има обширен паркинг, място за хапване, пийване и почивка.

Има ски гардероб, влек, сноуборд, шейни и ски учители.

Местността е била известна в миналото предимно с дърводобива, оттам идва и странното име - което се интерпретира като "Дъскорезницата на Циго". Чарк е остаряла дума за банциг - голяма машина за рязане на трупи.

Вилно селище Росица

Районът има богато историческо наследство, земите там са населявани от древни времена. Открити са следи от древните траки, римляни, византийци, славяни и прабългари.

Много са възможностите за краткотрайни излети в околностите на Батак и Цигов чарк през топлите дни на годината - язовирите Голям Беглик и Беглика, местността Широка поляна.

Туристически маршрути могат да се организират до местностите Дженевра, Беглика, Петрово бърдо, до пещерата Снежанка и Фотенския водопад.

www.cigovchark-vilirosica.com

Вилно селище Росица Вилно селище Росица Вилно селище Росица Вилно селище Росица Вилно селище Росица Вилно селище Росица

Вилно селище Росица - отрасли:


Хотели, Курорти, Вили под Наем, Хотелски Комплекс,