Е-Лек - Вижте още

Е-Лек

Кожата е нашата обвивка, която ни пази от агресивните външни въздействия, тя е щит за нас. Трябва да се отнасяме с респект към нея и да не се маже с всевъзможни маски и мазила, натъпкани с химия и агресия, които я запушват, изсушават и изхабяват.
София, ул. "Ген. Паренсов" № 12, в двора на пицария "Парма"

Е-ЛекЕ-ЛекЕ-ЛекЕ-Лек


Е-Лек
е-Лек e търговска марка, под която развива дейността си фирма „ИНДРАЛЕК“ ООД, наследник на „e-Лек ООД“. Началото на нашата дейност датира от 2002 г. и бе свързана предимно с билките – обработването и приложението им в помощ на човешкото здраве и здравословния начин на живот. Постигнатите резултати ни увлякоха и се стигна до обогатяването на нашия каталог с най-разнообразни и полезни мазила. Ние извървяхме дълъг път, учейки се да постигаме максимални резултати с ограничени ресурси.


За нас :

Лечебни мазила

С течение на времето изградихме работен процес, който ни гарантира високо качество и успешно финализиране на всеки проект. Често ни се налага да бъдем гъвкави, да променяме стъпките си според желанията и спецификата на клиента ни, за да задоволим неговите изисквания и резултатите винаги са високи, а клиентите ни доволни. Това, към което се стремим, е да се фокусираме върху клиента и най-вече неговите желания!

Особена гордост за нас е налагането на собствената ни търговска марка е-Лек, чиито продукти са вече добре познати на потребителите. В магазинната ни мрежа ще откриете богато разнообразие от нашите продукти, всеки един от които е достоен да бъде Вашият подходящият избор.

Екипът ни от специалисти е на Ваше разположение за всички въпроси и допълнителна информация, от която може да се нуждаете.

Основните приоритети в нашата дейност са:

  • Стриктно придържане към натуралния произход на съставките;
  • Запазване на уникалността на рецептите;
  • Промотиране и разпространение на качествените мазила и козметика, изготвени изцяло от натурални продукти;
  • Повишаване на информираността на клиентите ни по отношение на съвременните разбирания за здравословен начин на живот.
  • Нашите продукти не съдържат животински съставки. Не са тествани върху животни. Не съдържат петролни продукти и консерванти.

Произвежданите от нас мазила – кремове, мехлеми, маски и балсами са изцяло с лечебен и здравословен ефект и осигуряват комплексна грижа за коса, лице, тяло и нокти. Приготвени са от растения и масла, които притежават лечебни свойства и са изработени по изпитани с времето рецепти от лекарската практика.

Вашият избор е изключително важен за нас, затова се опитваме да предоставим максимално количество артикули, от които да подберете това, което наистина ви е необходимо.Билки и Масла:

Е-Лек

Билките или както често ги наричат „лекарства от Природата“ хилядолетия наред са основните достъпни лекове за заболяванията, на чиято база е стъпила и конвенционалната медицина, която се е научила как да използва вече извлечени и пречистени активни вещества от растенията. Силата на билките е безспорна, а достъпността им ги превръща в природно и ефективно средство за лечение и поддържане на добър тонус и здраве.

Търсенето на по-щадящи и по-меки лекарствени средства, които не притежават странични ефекти и противодействия, обусловиха възраждането на интереса към фитотерапията в края на ХХ и началото на ХХІ век.

Апитерапия се нарича лечение чрез пчелни продукти. Те са не само вкусна храна и подслаждаща добавка към чая, но е и естествено лекарствено средство. При апитерапията се използват дори пчели и въобще всичко, което пчелите изработват.

Е-Лек

Редовната употреба на натурални растителни масла запазва естествения водно-мастен баланс на кожата, необходим за нейното здравословно сияние. Най-добре се усвояват, ако са подходящо комбинирани в натурални кремове, балсами и маски, за разлика от употребата им като чисти натурални масла. Важно е да се знае, че всички съставки на маслата се усвояват от кожата, тъй като тя е мастно-, а не водопропусклива. Маслата са естествен източник на двата витамина, особено важни за поддържане на добрия вид и доброто здравословно състояние на кожата – витамини F и E. Освен това са естествен метод за възстановяване на кожата по време на и след слънчеви бани.

Етеричните масласа концентрираната чиста енергия на растенията. Доказано е, че действат лечебно, когато се прилагат локално върху кожата. Стимулират обмяната и регенерацията, регулират процесите, спомагат за образуванетона кожен колаген и фибриноген и изграждането на здрави нови клетки. Повишават влагата и устойчивостта на кожата. Етеричните масла са мощни антиоксиданти. В зависимост от комбинирането им могат да се използват и други техни свойства, имащи влияние върху настроението и емоциите. Преодоляват стареенето и зареждат с положителна енергия.Мехлеми :

Мехлеми, изработени само от билки и естествени съставки. Изцяло натуралният състав на продуктите ги прави подходящи за новородени бебета, за деца, за бременни жени и кърмещи майки.

Серия ВРАНАС - Мехлеми за рани

За лечение на множество кожни проблеми и наранявания. Значително ускоряват процесите на регенерация и епителизация на раните и натъртванията, помагат успешно при повърхностни и трудно зарастващи гнойни рани, екземи, акне, циреи, отоци, хемороиди, строфични язви, ужилване от насекоми, измръзвания, изгаряния, сърбежи по кожата.

Мехлем Бебок

Мехлем Бебок – за защита на нежната бебешка кожа от студ, вятър и неблагоприятни климатични условия, при еритема на бебешкото дупе.

Комбинацията от тези билки и масла е с антибактериално, антигъбично и антисептично действие, успокоява, омекотява и заздравява кожата.

Опаковки 20 мл, 40 мл, 100 мл

Е-Лек
 

Мехлем с Невен

Възстановява тъканите, бързо заздравява рани, охлузвания, ожулвания, изгаряне, синини, лекува хемороиди, ускорява възстановяването на нарушената тъкан, като благоприятства синтезата на колагена

Този мехлем задължително трябва да присъства във всеки дом!

Опаковки 20 мл

Е-Лек
 

Мехлем със смрадлика

Мехлем със смрадлика – при гнойни рани, акне, циреи.

Опаковка 20 мл, 40 мл, 100 мл

Е-Лек
 

Мехлем с живовляк

Мехлем с живовляк при мъчно заздравяващи рани, гъбични заболявания, ухапвания от насекоми.

Опаковка 20 мл, 40 мл, 100 мл

Е-Лек
 

Мехлем с лавандула

Мехлем с лавандула за бързо облекчаване на кожни обриви, дерматит, бори екземите, балансира и овлажнява, действа успокояващо и хармонизиращо – успокоява сърбежа на кожата, подпомага оздравяването ?, помага при слънчеви изгаряния, премахва стреса и безпокойството, при безсъние, главоболие, преумора.

Опаковка 20 мл, 40 мл, 100 мл

Е-Лек
 

Мехлем с 30% прополис

Мехлем с 30% прополис при херпес, бръчки и пъпки, с него се постигат добри резултати и при лекуване на невродермит, придружен със сърбеж, наранявания, гъбични инфекции. Този мехлем с успех се използва и за козметични цели – той е враг на бръчките и пъпките, прави кожата свежа и гладка.

Опаковка 20 мл, 40 мл, 100 мл

Е-Лек
 

Мехлем с бял равнец

За лечение на хемороиди, при възпаления, стабилизира стените на съдовете и подобряват кръвния поток, спира външни кръвоизливи, успокоява болките.

Опаковка 20 мл, 40 мл, 100 мл

Е-Лек
 

Серия ДАЙВА - Мехлеми за болки

При проблеми и болести в тялото. Лесно проникват в дълбочина и се борят с артрити, ревматизъм, мускулни оплаквания, шипове, ишиас и лумбаго, укрепват стените на кръвоносните съдове и лекуват разширените вени.

Мехлем с орехови листа при разширени вени

Мехлем с орехови листа при разширени вени. Специална формула, предназначена за третиране и профилактика при разширени вени, венозна недостатъчност, флебити, тромбофлебити.

Опаковка 20 мл, 40 мл, 100 мл

Е-Лек
 

Мехлем с джинджифил и борови връхчета при ревматизъм

Лекува хроничен ревматизъм, подуто и измръзнало място и слабо кръвообращение към крайниците, тензионно главоболие.

Опаковка 20 мл, 40 мл, 100 мл

Е-Лек
 

Мехлем с черен оман при ставни болки

Мехлем с черен оман при ставни болки, фрактури, болки в мускулите, ишиас, лумбаго.

Опаковка 20 мл, 40 мл, 100 мл

Е-Лек
 

Мехлем с люти чушки при шипове, мигрена

Употребява се при остри и хронични възпалителни заболявания на мускулите и ставите, множествена екзостоза (шипове), невропатии, херпес зостер, мигрена.

Опаковка 20 мл, 40 мл, 100 мл

Е-Лек
 

Мехлем с арника при навяхване

При травми, навяхване, изкълчване, невралгия. Действа успокояващо и лекуващо при варикозни изменения на вените на краката, при леки измръзвания.

Опаковка 20 мл, 40 мл, 100 мл

Е-Лек


Кремове :

Кремове изготвени изцяло от натурални и етерични масла

Серия РЕСПЕКТ

Кремове за възстановяване на кожата. Приготвени изцяло от натурални масла.

Кремове Серия РЕСПЕКТ Крем с Коензим Q10

Доминиращ акцент в този крем е коензима Q10, който подобрява еластичността на сухата кожа и видимо намалява дълбочината на бръчките, предпазва я от вредните въздействия на околната среда, предизвикващи преждевременно стареене

Опаковка: Кутийки 50 мл

Е-Лек
 

Крем с авокадо при чувствителна кожа

Действа успокоително на свръхчувствителната кожа, омекотява суха, напукана или кожа със слънчеви изгаряния, предпазва от бръчки, използва се за третиране на стрии, малки ранички.

Опаковка 50 мл

Е-Лек
 

Крем с пшенични кълнове при белези и петна

Крем с масло от пшенични кълнове при петна, белези от акне, варицела и други, грижи се за лицето и деколтето.

Опаковка 50 мл

Е-Лек
 

Крем с Алое Вера при акне и розацея

Крем с омекотяващо и регенериращо действие, забавя симптомите на стареене и е успешен лек срещу акне. Лекува кожни раздразнения, кожни заболявания свързани със зачервяване, проблемна мазна, акнеатична кожа, пореста кожа (свива порите), изсушава (увеличава тургора на кожата, еластичността), премахва дразнения след бръснене, кола маска, епилация, избелващо средство (помага за премахването на лунички).

Предпазва кожата от вредното въздействие на токсините в околната среда, като оформя защитен слой.

Опаковка 50 мл,

Е-Лек
 

Крем с карите при поява на бръчки

Заличава съществуващи бръчки и предпазва от образуване на нови. Стимулира синтеза на собствен колаген, което води до подобряване на структурата на кожата с около 85%. Кремът има силно омекотяващ ефект, предпазва кожата от загуба на влага.

Опаковка 50 мл

Е-Лек
 

Крем с какаово масло при загрубяла кожа

Придава еластичност на кожата, възвръща естествения й блясък, има силно омекотяващ ефект, предпазва кожата от загуба на влага и поява на пигментни петна, подпомага преодоляването на възпалителните процеси.

Опаковка 50 мл

Е-Лек
 

Крем-лосион с малинови семки

Крем-лосион с масло от малинови семки за ефикасна защита от слънчевите лъчи. Притежава естествен флавоноид, изключително добър за кожната фотопротекция срещу UVA и UVB. Поради високото ниво на стеролини в крема, той омекотява кожата и овлажнява, успокоява и подхранва горния слой на епидермиса, предпазва я от изгаряне. С балансирава UV формула.

Опаковка: 100/ 150 мл

Е-Лек

Серия РЕСПЕКТ МИНИ

Балсами за възстановяване и подхранване

Балсам за устни

Изцяло естествен хидратиращ балсам за устни. Защитава устните от вредните метеорологични условия – силно слънце и ниски температури през зимата, предпазва ги от зачервявания, премахва усещането за опъване, изсушаване, полезен е при изгаряния на устните от горещи храни и напитки.

Е-Лек
 

Балсам за кожички и нокти

Балсам за кожички и нокти – заздравява и подхранва ноктите и кожичките около тях. Балсамът има силно омекотяващ ефект, предпазва кожата от загуба на влага.

Опаковка 20 мл

Е-Лек
 

Балсам за венци

Отлично средство в борбата със зъбния камък – предотвратява бъдещото му отлагане, успешно се бори с парадонтоза, възвръща белотата на зъбите, спомага за лечение на възпаления, пречиства зъбите и устната кухина от токсини, има лек пилинг ефект, изцяло премахва лошия дъх. Изключително подходящ за пушачи!

Опаковка 20 мл

Е-Лек
 

Околоочен крем

Нежно се грижи за кожата в деликатната зона около очите, стяга и предотвратява отпускането ?, предпазва от прекомерно изсушаване, изглажда фините бръчки. Помага за детоксикацията на кожата, действа антибактериално, възстановява увредената кожа.

Е-Лек


Билкови смеси, хранителни добавки :

Билкови смеси за приготвяне на компреси, лапи и чай. Хранителни добавки.

Чай при разширени вени

За лечение и възстановяване на разширени кръвоносни съдове, уплътнява стените на кръвоносните съдове, предотвратява образуването на вътресъдови съсиреци, тромбофлебити. Подпомага сърдечната дейност и нормализира кръвното налягане.

Билкова смес за компреси при разширени вени

Дeйства епителизиращо и кръвоспиращо, спомага за уплътняване на стените на кръвоносните съдове и увеличаване на тяхната еластичност, има и противовъзпалително действие.

Билкова смес при ставни болки

За приготвяне на лапи и компреси за подпомагане на лечението на счупени кости, болки в ставите и меките тъкани.

Чай при нерви

Синергична комбинация, която помага успешно при нервна възбуда, неврастения, безсъние, сърдечна невроза, мигренозно главоболие, климактерични нервни нарушения. Съдържащият се в част от билките хиперицин пряко въздейства върху мозъчната обмяна и може да доведе до дългосрочно подобряване на настроението и общата душевна кондиция, тоест това е един чист природен антидепресант, без странични ефекти.

Желатин

Успокоява ставните болки и подобрява гъвкавостта на ставите, укрепва косата и ноктите.

Торба за многократна употреба

Заедно да намалим употребата на торби и пликчета от неразградими материали.

Състав: 100% памук
Ръчно печатана с логото на е-Лек.
Размери: 37/41 см. Дължина на дръжката 75 см.

Е-Лек