Вила Веникула - Вижте още

Вила Веникула

Вила Веникула е разположена на южен склон с пряк изглед към Ботев връх и централното било на Стара планина в село Ловнидол, на 11 км. от гр. Севлиево, 18 км. от гр. Габрово, 20 км. Дряново и 30 км. от гр. Велико Търново. Вила Веникула е разположена в дворно място от 7 декара.
Вила Веникула

Вила Веникула е разположена на южен склон с пряк изглед към връх Ботев и централното било на Стара планина в село Ловнидол, на 11 км. от Севлиево, 18 км. от Габрово, 20 км. Дряново и 30 км. от Велико Търново.

Село Ловнидол е разположено до стар римски път, водещ от Дунава, през Стара Планина до Одрин Цариград (?). Преданието разказва, че днешното село Ловнидол води началото си от старото село Харбалай, разположено източно на стария римски път. В края на 18 век селото Харбалай било изгорено от турците и жителите му се разбягали. Голяма част от населението се преместило на запад и се заселило около чифлика на бей-аянин, от двете страни на обраслия с гори дол.

Името си Ловнидол е получило от дола, по чието протежение е разположено. Във всички стари документи селото фигурира като Ломиндол (от думата ломи, рони се брегът на дола.). Постепенно първоначалното име се е изменило на Ловни дол (записано в парусията на Батошевския манастир 1839 година и в парусията на местната църква).

Вила Веникула

За нас

Уникалното за селото и Вила Веникула е кристално чистия въздух, получен от течение на въздуха по протежението на северния склон на планината Стражите (предпланина на Стара Планина). Тук няма мъгли, което прави Вилата особено добра за почивка на хора, страдащи от заболявания на дихателната система. Климатът е планински, независимо, че вилата е разположена на 500 метра надморска височина. Вечерите са прохладни, дори и в най-жежкото лято.

Вила Веникула

Вила Веникула разполага с 4 спални помещения. Три от тях са с двойни легла и едната спалня е с две единични легла. При необходимост, е възможно пренощуване на допълнително още 8 човека в къща, разположена в същия двор.

Къщата за гости разполага с механа с капацитет до 18 човека и селско огнище.

Обширното дворно място от около 6 декара предлага уют за почивка, отдих от натовареното ежедневие и чудесни условия за релакс сред много простор и зеленина.

За игрите на вашите малки деца е оборудована детска площадка с люлка, къщичка за игра и през лятото инсталиран басеин.

Удоволствие е да поседите и послушате ромула на водната каскада, която се спуска през три езерца и водопад, заобиколена от растителност и цветя.

В средата на двора има летен кът с барбекю, където можете а приготвите скара на открито и да поседите на чист въздух с чаша кафе или вино.

Всеки може да си откъсне плод от многобройните овощни дървета и лози.

Вила Веникула

Какво може да правите през почивката си в Ловнидол?

 • да разгледате църквата «Свети Свети Константин и Елена», иконописана от руски зограф и намираща се в центъра на селото
 • да направите пешеходна обиколка на селото- около 30 минути, наслаждавайки се на чудната гледка на Стара Планина, връх Ботев и предпланината «Стражите»
 • да посетите в региона на село Ловнидол: местността Петрова Чука и Паметника на убитите ятаци от селото, крепостта край село Здравковец, древно тракийско селище Дискотера край село Скалско, езеро Беляковец, Иванилски водопади
 • любителите на РИБОЛОВА могат да прекарат деня си на язовира за спортен риболов «В края на селото» до Ловнидол, Тук могат и да се насладят и на студена бира и топла скара на "народни" цени
 • само на 2 км от селото са язовирите «Търхово» и «Градево»
 • ако обичате да се грижите за ЗДРАВЕТО си, Ви предлагаме едновневни или няколкодневни програми по тибетски ритуали със здравословно хранене от нашия съсед Валентин Тасков - независим консултант по геронтология, физическо укрепване на здравето, студова терапия, балансирано хранене, нетрадиционна медицина, зонова терапия и профилактика с натурален ябълков оцет (нужно е предварително съгласуване)
 • на 4 км от село Ловнидол се намира КОННА БАЗА Алфа Кентавър, която предлага свободна конна езда в природата по организирани маршрути и обучение от учители - професионалисти

Какви развлечения предлага регионът?

Забележително е, че Вила Веникула е разположена в автентично българско село, което е както в подножието на Балкана, така и на близко разстояние от четири града - Велико Търново, Габрово, Дряново и Севлиево. Регионът предлага множество природни и исторически забележителности:

 • Дряново: Дряновски манастир, пещерата „Бачо Киро“, Етнографски комплекс Боженци
 • Габрово: Етнографски музей "Етъра", Соколски манастир, Боженци
 • Велико Търново: Царевец, "Самоводска чаршия", Арбанаси, каньонът при с. Емен и водопадът Момин скок
 • Севлиево: Крепостта „Хоталич“, Батошевски манастир "Успение Богородично"; Крушунски водопади, Деветашката пещера, Троянски манастир

Предлагаме също трансфер до Вила Веникула от градовете: Севлиево, Габрово, Дряново, Велико Търново и Горна Оряховица. При желание от Ваша страна осигуряваме транспорт за времето на Вашия престой.

Организираме туристически пътувания по Ваше желание и пешеходни разходки с гид.

Можем да Ви осигурим мед, прясно и кисело мляко, яйца и всякакви зеленчуци и плодове от екологично чистия район на село Ловнидол.

При желание от Ваша страна предлагаме кетъринг от местния ресторант и скара, приготвена на домашно огнище.

В селото има магазин, от където можете да закупите всички необходими за престоя Ви продукти.

Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.

Вила Веникула

Очакваме Ви!

Вила Веникула - отрасли:


Хотели, Вили под Наем, Туризъм,