Фибротех ООД - Вижте още

Фибротех ООД

ФИБРОТЕХ ООД произвежда и продава широка гама изделия от стъклопласт, на базата на полиестерни и винил естер смоли, включително и смоли, предназначени за специални цели (устойчиви на химикали, UV стабилизирани, незапалим и др.).
фибротехфибротех стъклопластпродукти стъклопласт

За нас:

„ФИБРОТЕХ“ ООД произвежда и продава широка гама изделия от стъклопласт, на базата на полиестерни и винил естер смоли, включително и смоли, предназначени за специални цели (устойчиви на химикали, UV стабилизирани, незапалим и др.).

Стъклопластта е композитен материал на базата на синтетични смоли, подсилени със стъклени влакна.
Стъклопластта има много добри свойства, което го отличава от другите материали. Най-интересни са следните свойства:

 • Явява се конструктивен материал с високи якостни показатели и отлична химическа и износо устойчивост при сравнително неголямо относително тегло – 1,6 до 1,8 кг./дм3.
 • Има ниска топлопроводност, добра радио проницаемост, електро- и звукоизолационни свойства, добра атмосферна устойчивост.
 • В случай на счупване или повреда, може лесно да бъде ремонтиран.
 • Възможността за създаването на изделия с различни форми и размери.
 • Не се подава на корозия и е устойчив към въздействие на химически агресивни и неутрални среди (органични и неорганични течни и твърди вещества с кисел, алкален и неутрален характер, като: органични и неорганични киселини, основи, соли, нафта, морска вода и други.).
Продуктите на “ФИБРОТЕХ” ООД са:

 • Универсални, годни за многократна употреба.
 • Изключително здрави и износоустойчиви.
 • Висока надеждност –дълъг живот (над 15 години).
 • Леки по тегло.
 • нисък коефициент на линейно разширение
 • Лесно преносими без специално оборудване и лесно транспортируеми.
 • Превъзхождат многократно тежките, неудобни и подложени на корозионни процеси метални съдове.
 • Устойчивостта им спрямо химически реагенти позволява да бъдат изместени изделията, произвеждани от неръждаема стомана, хром – никелова стомана и д.р
 • Изделията могат да се комплектоват с допълнителни части и арматури по желание на потребителя.
 • Използваното от „ФИБРОТЕХ“ оборудване и технология на производство може да разгърнете пълния потенциал на използвания материал.


продукти стъклопласт
Продукти:

1. Стъклопластови резервоари:

Номиналния обем произвеждани резервоари са от 1м3 до 80м3. Всички резервоари са оборудвани с люк. Разположението и условния диаметър на работните фланци е по спецификация на клиента.
В зависимост от необходимия обем произвеждаме монолитни резервоари с плоско и торично сферично дъно с диаметър от 750 до 3000 мм.

2. Стъклопластови тръби:

С условен диаметър ( DN ) от 25 мм. до 650 мм. с максимална дължина от 12 000 мм. Също така имаме възможност да произвеждаме за конкретен случай колена, тройници, кръстосани преходи, седла, редукции, дъги с DN от 25 мм. до 3 000 мм. Тръбите и колената се изработват с фланцева връзка по DIN 2501 и с муфена връзка.

3. Стъклопластови вани:

Освен изброените изделия приемаме поръчки за изработване на изделия или съдове с различна сложност от стъклопласт работещи в агресивна или неутрална среда по предоставена техническа документация от клиента. Също така на място извършваме ремонт на стъклопластови съдове, монтаж на тръбопроводи и изделия, обличане със стъклопласт на метални галванични вани и други съоръжения където е необходимо защита от корозия и изолация от влага. Квалификацията на научно-техническия потенциал на фирмата, натрупания опит в периода на дългосрочната й специализация, позволяват продукцията на ФИБРОТЕХ ООД да отговаря по своите качества на съвременните европейски стандарти, което я прави търсена и перспективна на българския пазар.продукти стъклопласт

www.fibrotech-bg.com

Фибротех ООД - отрасли:


Гума, Пластмаси,