Хижа Добра вода  itemprop=

Хижа Добра вода

За тези, които искат да се откъснат от суматохата и напрежението на големия град, хижа “Добра вода” и околностите; предлага чудесна възможност за почивка сред приказната природа на Западните Родопи, Баташката планина и рида Каркария.
Пазарджик, местност Добра вода

За тези, които искат да се откъснат от суматохата и напрежението на големия град, хижа “Добра вода” и околностите ù предлагат чудесни възможности за почивка сред приказната природа на Западните Родопи, Баташката планина и рида Каркария. Хижата е водоснабдена и електрифицирана, с централно отопление. Разполага с туристическа кухня, столова с камина и бюфет, открита градина с голям навес с барплот, тройно барбекю и подвижни скари на дървени въглища. Районът е благоустроен, има детска площадка, спортна площадка, голяма поляна подходяща за пикник и лагерен огън и паркинг. Пред хижата се намира чешма с „добра вода” - на която хижата дължи името си. Тази „добра вода” е използвана от древните траки за магически ритуали в намиращото се тук оброчище, както и за чудодейни цели от монасите на построения върху оброчището Дебръщенски манастир „Св. Св. Флор и Лавър” Хижата вътре : Представлява масивна триетажна сграда с капацитет 76 места в три апартамента и стаи с етажни санитарни възли и бани. Местата са разположени както следва: 1 апартамент – от две стаи: една с четири легла и една – с осем 2 апартамента – с по четири легла 1 стая – с две легла 1 стая – с три легла 4 стаи – с по четири легла 2 стаи – с по пет легла 3 стаи – с по шест легла 1 стая – със седем легла Още: Местонахождение Хижа "Добра вода" се намира в едноименната местност, в северните склонове на Родопите, дял Баташка планина, рид Къркария, на 736 м надморска височина. Изходни пунктове за хижата град София - 130 км. по магистрала. град Пловдив - 55 км. по асфалтов път. град Пазарджик - 20 км. по асфалтов път. село Дебращица - 2,00 часа по маркирана пътека (9 км по асфалтов път) Селото има редовна автобусна връзка с град Пазарджик. Маршрути и съседни туристически обекти Дебръщенският манастир "Св. Св. Флор и Лавър" - 0,05 часа. Туристически комплекс "Ливадите" - 1,00 час (5км. по асфалтов път). Чешма "Мечето", Курорт "Антон Иванов" - 1,30 часа (4км. по асфалтов път). Хижа "Румен" - Курорт "Свети Константин" - 3,00 часа (13км. по асфалтов път) Язовир "Батак" - 4.00 часа (17км. по асфалтов път). www.hijadobravoda.com

Мнения за Хижа Добра вода


The company has no review.

Напиши мнение за Хижа Добра вода


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.