ИК МАРК 91 - Вижте още

ИК МАРК 91

МАРК 91 предлага детски книжки за деца от 5-10 год. Изключително богато илюстрирани със силен възпитателен и познавателен акцент на съдържанието. Програмна система за подготвителна група на детската градина "Дете със златно сърчице" одобрена от МОН.
Пловдив, ул. Матинчеви градини 12

Марк 91
ИК МАРК 91ИК МАРК 91

Детска градина у дома

ЩО Е ТО – ДЕТСКА ГРАДИНА У ДОМА?!

Тревожното време налага да променим временно начина си на живот и осигурим най-здравословната среда за нашите деца.

ОСТАВАМЕ ВКЪЩИ! Приятелю, въпреки всички неудобства, това е подарък, безценно време само за теб – твоето дете и твоето внуче!

Превърни тези часове в най-забавно, полезно и интересно преживяване и с книжките, които ти предлагаме, помогни на детето да продължи обучението си  обогати своите знания и умения, въпреки отсъствието от детската градина.

Книжките са богато илюстрирани и лесно приложими. В тях ще намериш кратки занимания /макс. по 20 мин./ на различни теми за природата и човека, природни календари, елементарни забавни опити, приказки и букви, първи срещи с числата и логическото мислене, ценни задачки за Деца със златни сърчица и много задачки за оцветяване, изрязване, апликиране, сглобяване и изработване на предмети за игра!

Помогни на твоето дете да преоткрие, колко забавно и приятно е да учите и творите ЗАЕДНО в ДЕТСКАТА ГРАДИНА У ДОМА, дори и когато остава закратко вкъщи без своите приятели.

Книжките са разработени по възраст – за 5 и 6-годишни деца. Комплектите книжки включват по 4 книжки с по две лица.

Издателство "Марк-91"

ИК МАРК 91

Макар да живеем в материален свят, книжките, които ИК „МАРК-91“ Пловдив създава вече 25 години с искрена любов към детето, предоставяме  като духовно  оръжие на ВАС: учителите творци и новатори, избрали възпитанието на детето за своя професия и мисия, на родителите, за да им помогнем да погледнат този сложен свят с очите на своето дете и с безусловната си любов да го насърчат и да му вдъхнат кураж, за да разгърне своя потенциал. Нека с общи усилия се опитаме да възпитаме автономна и асоциирана към динамичните промени личност, която през  целия си живот да бъде  българското  ДЕТЕ СЪС ЗЛАТНО СЪРЧИЦЕ!


ИК МАРК 91

Книжките, които издателството разработва и предоставя на вашето внимание са за деца от 5 до 10-годишна възраст. Издателска къща Марк 91, Пловдив, илюстрация. Чрез Програмна система „Дете със златно сърчице“ познавателните книжки на издателството се прилагат в част от детските градини в България.


ИК МАРК 91

Години наред „Капчици от обич“ и „Чудната вратичка“ са първи книжки – любим подарък за Празника на буквите на първокласниците в цялата страна.


От 2018 год. българските деца извън страната научават 30 буквички обични от пъстрите странички на книжките на Издателство „МАРК-91“. Това са децата от Българските училища в Оксфорд, Кембридж, Виена, Съсекс, Единбург, Кьолн, Чикаго, Ню Йорк, Баден  Вюртенберг и др.

Програмна система "Дете със златно сърчице"

Силата на педагогическата обич - тази, която отваря врати и прави чудеса!

ИК МАРК 91

Програмната система е с подчертан ценностен характер,  съответстващ на изискванията на съвременното информационно общество – за възпитаване на автономна и асоциирана към динамичните промени личност. Тази цел на предучилищното образование е достижима само със силата на педагогическата обич към детето – тази, която отваря врати и прави чудеса.


Приемането на детето такова, каквото е, авансираното в него  доверие и заявената педагогическа обич са трите скъпоценни камъка на програмна система „Дете със златно сърчице”, които отварят детето за диалог и го правят уверено и сигурно в по-нататъшния му път на устойчиво развитие.


Чрез Програмна система „Дете със златно сърчице“ познавателните книжки на издателството се прилагат в част от детските градини в България.


ИК МАРК 91

Познавателните книжки са ситуирани, следвайки годишното разпределение от «Книгата за учителя» за съответната група. За всяка седмица в годишното разпределение е изведена възпитателна задача, която е отразена в познавателните книжки и кореспондира с темите и очакваните резултати по всички образователни направления.

Холистичният принцип, който е изключителен приоритет при разработването на цялата програмна система, както и възпитателният акцент на седмичното разпределение, дават големи възможности на учителя, да интегрира педагогически ситуации от различни образователни направления.


Доц. Събева определя Програмната система “Дете със златно сърчице” като алтернативна. ПС е включена в учебното съдържание на дисциплината “Алтернативи на педагогическото взаимодействие в детската градина” към магистърската програма “Алтернативи в предучилищната и начална училищна педагогика” на ПУ.


Единствено в Програмна система „Дете със златно сърчице“познавателните книжки по БЕЛ за 5 и  6-годишните запознават децата с всичките тридесет български буквички обични по забавен, логичен, разбираем и игрови начин. Буквички с крачета стават любим другар на детето още в  трета група. Книжките по Български език и литература доказано са лесно приложими и в смесени възрастови групи, и при работа с деца билингвини както в страната, така и в българските училища зад граница.

ИК МАРК 91

Книжки за 5-годишни

ИК МАРК 91ИК МАРК 91ИК МАРК 91

Индивидуален комплект:

Комплекта за дете включва 3 познавателни книжки

 • Слънчице в телце част първа
  Образователно направление Български език и литература, Математика и Околен свят
 • Слънчице в телце част втора
  Образователно направление Български език и литература, Математика и Околен свят
 • Слънчице в телце част трета
  Образователно направление Български език и литература, Математика и Околен свят

Автори:

 • Доц. Д-р Елена Събева – Педагогически основи на ПС „Дете със златно сърчице“, консултант на ПС
 • Люба Маркова – автор и художник на познавателните книжки и дидактичния материал към ПС „Дете със златно сърчице“
 • Рецензенти: проф.д.п.н. Пламен Радев

Книга за учитела:

Книгата за учителя е безценно помагало за педагога, избрал настоящата програмна система.  

Книжки за 6-годишни

ИК МАРК 91ИК МАРК 91ИК МАРК 91ИК МАРК 91

Индивидуален комплект:

Комплекта  за дете включва 3 познавателни и една помощна книжка.

 • Мъниче умниче, част първа и втора
  Образователно направление Български език и литература, Математика и Околен свят
 • Мъниче умниче част трета
  Образователно направление Изобразително изкуство и Конструиране и технологии
 • Бърборичка с пъргава ръчичка
  Помощна познавателна книжка по Български език и литература.

Автори:

 • Доц. Д-р Елена Събева – Педагогически основи на ПС „Дете със златно сърчице“, консултант на ПС
 • Люба Маркова – автор и художник на познавателните книжки и дидактичния материал към ПС „Дете със златно сърчице“
 • Рецензенти: проф.д.п.н. Пламен Радев, доц. Д-р Надежда Маджирова ДМН

Книга за учителя

Книгата за учителя е безценно помагало за педагога, избрал настоящата програмна система.  

Дидактичен материал

5 папки с дидактичен материал по образователни направления БЕЛ, МАТ и ОК

 • Картинна азбука
 • Цифрички в картинки
 • Игричка в торбичка
 • Приказки пъструшки част 1
 • Приказки пъструшки част 2
ИК МАРК 91

Детски книжки

А сега, мило детенце, с твоите нови приятели – буквичките, думичките и стихчетата, нека се разходим из чудната къщичка на твоето детство и от нейните малки прозорчета, с бисерните ти   очички, да погледнем света навън. Той те очаква с любов и надежда да го направиш по- пъстър и по-добър!

За петгодишни

Книжки с две лица – два свята на буквите и цифрите. Лесен, интересен и емоционален начин детето да се запознае с буквички и цифрички.

 • Буквички с крачета №1 - Мъниче математиче №1
 • Буквички с крачета №2  - Мъниче математиче №2
 • Майчица свята е грижовна земята – Вълшебни боички в моите ръчички № 1
 • Малко слънчице в телце – Вълшебни боички в моите ръчички № 2
ИК МАРК 91 ИК МАРК 91 ИК МАРК 91 ИК МАРК 91 ИК МАРК 91 ИК МАРК 91 ИК МАРК 91 ИК МАРК 91

За шестгодишни

Книжки с две лица – за бъдещите първокласници

 • Буквички обични – низ от мъниста №1 – Умниче математиче №1
 • Буквички обични – низ от мъниста №2 – Умниче математиче №2
 • С туптящо сърце е земята“ – „Пъстро моливче джудже с изполющено носле №2
 • Малко слънчице в телце-нашето дете – Пъстро моливче джудже с изполющено носле №2
ИК МАРК 91 ИК МАРК 91 ИК МАРК 91 ИК МАРК 91 ИК МАРК 91 ИК МАРК 91 ИК МАРК 91 ИК МАРК 91

Първи клас – празник на буквите

Ако Празника на буквите предстои – разгледайте нашите предложения, които ще Ви спестят време и труд и ще изпълнят празника с радост!

Книжките, коронките и поканите , които ИК“МАРК-91“ Ви предлага, са посветени на децата и техния незабравим Празник на буквите. Поздравления, вие сте открили  точното  място, за  да разгледате нашите  предложения  за първият празник  на  вашите ученици в първи клас.

 • Капчици от обич
 • Чудната вратичка
 • Коронка за празника на буквите
ИК МАРК 91

Втори клас

 • Лятна моя дружка - книжчица пъструшка
ИК МАРК 91

Трети клас и четвърти клас

 • Песъчинка от луната - Приказка за Петя Дубарова
ИК МАРК 91

Светилниче

Скъпи колеги и приятели на ПС "ДЕТЕ СЪС ЗЛАТНО СЪРЧИЦЕ", „Светилниче“ е нашия специален подарък за заниманията, посветени на златното детско сърце. То обогатява в практически план ПС със специално разработени теми и ситуации от годишното разпределение с допълнителни форми на педагогическо взаимодействие, в помощ на изграждане характера и емоционалната зрялост на детето от четвърта подготвителна група.

„Светилниче“е допълнение към Книгата за учителя за провеждане на часове, в които да покажем на детето едни от най-ценните и затрогващи човешки качества –„… нашите добродетели. Да обърнем специално внимание на нашите чувства и емоции, да помогнем на децата да ги разбират, трансформират и изразяват по пълноценен начин , за да изграждат емоционална зрялост и здрави взаимоотношения…“

ТЕМИ И ПРИМЕРНИ СИТУАЦИИ В "СВЕТИЛНИЧЕ" ОТ ГОДИШНОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ, РАЗРАБОТЕНИ В ПОМОЩ НА ИЗГРАЖДАНЕ ХАРАКТЕРА И ЕМОЦИОНАЛНАТА ЗРЯЛОСТ НА ДЕТЕТО/Допълнителни форми на педагогическо взаимодействие:

 • СЕМЕЙСТВОТО – ОБИЧ, ГРИЖОВНОСТ, БЛАГОДАРНОСТ - Трета седмица. Тема: „Най-обичам“
 • ЕМОЦИОНАЛНИ СЪСТОЯНИЯ : СТРАХ, РАДОСТ - Пета седмица. Тема : „Смехурка и Сърдитко“
 • ДОБРОДЕТЕЛИТЕ ОКОЛО НАС - Осма седмица: Тема: „Приказно кътче от радост огряно“
 • ТРУДОЛЮБИЕ, ТЪРПЕНИЕ, ПОСТОЯНСТВО - Петнадесета седмица. Тема: „С воля всичко се постига“
 • ПРИЯТЕЛСТВОТО, ПОМОЩ, ПРОШКА - Двадесет и девета седмица. Тема: „Казва се приятел пръв“
 • УЧТИВОСТ, СМЕЛОСТ, ЧЕСТНОСТ, ЛЪЖА - Тридесета седмица. Тема „Дете със златно сърчице“

Петя Дубарова

ИК МАРК 91

Приятели,
2019 год. е Годината на Петя Дубарова. „Песъчинка от луната“– Приказка за Петя Дубарова е нашия дълбок поклон, искрена обич и възхищение пред духа и таланта на Сестрата на слънцето от Бургас.

  „ … „Песъчинка от луната“ е една от най-добрите книги за деца, които са попадали пред погледа ми от последните години… Предназначена е както за ученици от начален курс, така и за техните родители, като пример как да общуваме с детето чрез книгата… Тази книга е първата, която постига такова адекватно на детската аудитория общуване…

… Приказният текст – „биографичен разказ“, е въведен така „Мило дете, ти си на 10 години, нали? Време е да ти разкажа приказка за едно необикновено момиченце, живяло между хората само седемнадесет години, но ги дарило с най-поетичната приказка, която някога е написало дете – приказката на своя живот!

… С финала на своята приказка Люба Маркова приканва децата да творят, да последват чудното дете. И цялата книжка сякаш се стреми да изрече точно това – това можеш да бъдеш и ти – както говори детството, което умее да вижда чудото и живота заедно.

… Достатъчно е да разлистите книгата за посетители в Дом-музей „Петя Дубарова“, за да стане ясно, че „Песъчинка от луната“ попада в целта. Тя явно дълбоко вълнува най-малките читатели на Петя : „Нейните стихове се вмъкват в душата на децата и ги правят по-добри“ (Делян – 4 клас), „България те обича, Петя Дубарова“ (третокласници), „Когато прочетох книгата „Песъчинка от луната“, аз почувствах много обич и радост, но ми стана тъжно, че един такъв човек, с толкова дарба сега не е жив. Но съм сигурна, че сега ни гледа отгоре, защото е ангел“ (Диляна, 4 клас)“.

Из книгата на Добрина Топалова „Явлението ПЕТЯ ДУБАРОВА – Митът за Поета“

София 2007, Университетско издателство „Св.Климен Охридски“

ИК МАРК 91

Мнения за ИК МАРК 91


The company has no review.

Напиши мнение за ИК МАРК 91


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.