ИК МАРК 91 - Вижте още

ИК МАРК 91

МАРК 91 предлага детски книжки за деца от 5-10 год. Изключително богато илюстрирани със силен възпитателен и познавателен акцент на съдържанието. Програмна система за подготвителна група на детската градина "Дете със златно сърчице" одобрена от МОН.
Пловдив, ул. Матинчеви градини 12

ИК МАРК 91

МАРК 91 предлага детски книжки за деца от 5-10 год. Изключително богато илюстрирани със силен възпитателен и познавателен акцент на съдържанието. Програмна система за подготвителна група на детската градина 'Дете със златно сърчице' одобрена от МОН.

Марк 91

За Нас

ИК Марк 91 - Пловдив е подготвила за Вас през новата учебна година книжки и помагала, с които се надява да улесни благородния Ви труд в учебния процес и спомогне за развитие и обогатяване на знанията, естетическите и творчески потребности на децата.

На всички, посветили живота си на детето - Издателска къща МАРК 91- Пловдив желае интересна и успешна учебна година!

Марк 91 Марк 91
Преди повече от 100 години един от безспорните авторитет, определили хода на педагогическото мислене през XX век, Мария Монтесьори казва :“Основна задача на детето е изграждане на човека, в когото му е писано да се превърне.“ Това безценно творение – ДЕТЕТО в неговия уникален период от живота, наричан от Монтесьори „божи дар“ са поверени на Нас! Нека му посветим докрай Любовта си, Педагогическия си опит и Желанието си, за да му помогнем да поеме по верния път!

Учебните книжки за 5-годишните и подготвителна група от Програмна система „Дете със златно сърчице“ са одобрени от МОН и очакват срещата си с вас.

ПС „Дете със златно сърчице” е нашия скромен принос в търсенето на оптималната формула за възпитание на детето. Тя е лесно разпознаваема по заглавието си „Дете със златно сърчице”, носещо посланието за възпитание не само с ум, но и със сърце, предоставяща ви огромно поле за творчество в педагогическия процес.

Приоритети на ПС „Дете със златно сърчице”

 • Наименованието на програмната система „Дете със златно сърчице”, което макар и метафорично поставя акцент върху възпитаване на ценности.
 • Художественото и техническо изпълнение на учебните книжки и на придружаващият ги помощен дидактичен материал, пряко въздействат върху формирането на естетически и художествен усет у децата, както и за желаното в днешно време позитивно отношение към книгата.
 • ИК МАРК 91
 • Двулицевото изпълнение на учебните книжки привличат вниманието на детето. Работата с книжката улеснява формирането на умения за пространствена ориентация и задържа детското внимание и любопитство.
 • Реална възможност за интегриране на програмно съдържание от различни образователни направления и трансформиране на знанията в умения.
 • Детерминирането на педагогическото взаимодействие на водещите възпитателни цели за седмицата е в контекста на изпълнение на педагогическата формула: знания, умения, отношения.
 • Акцентиране върху социално-емоционалното развитие на детето, като предпоставка за личностна готовност за училище.
 • Осигурява единството между дейностите - обучение и игра като педагогическото взаимодействие се основавава и на игри с изработените от децата материали, посредством които се улеснява процеса на усвояване и затвърдяване на знанията чрез дейност и преживявания.
 • Работата с ПС „Дете със златно сърчице” стимулира творческия потенциал на педагога и опира на рефлексията като механизъм за самоусъвършенстване.
 • Наличието на тематична съгласуваност между двете програмни система /за 5 и 6-7-годишните деца/ улеснява прилагането им в разновъзрастови детски групи.
 • В технологичен план програмната система е позитивнонасърчителна, основаваща се на педагогическата обич към детето.
 • Сътрудничеството между родители и педагози, което гарантира ПС”Дете със златно сърчице” кара детето да се чувства двойно по-обичано и по-сигурно, което повлиява непосредствено върху ефективността на педагогическите интеракции.

Програмна система „Дете със златно сърчице” очаква от педагозите, внедряващи я в педагогическата практика, да работят не само с ум, но и със сърце, да разбират педагогиката не само като наука, но и като изкуство за възпитание на детето, водени от мисълта, че педагогическата любов е онази магическа сила, която учи детето да вярва в себе си и на света, който го заобикаля.


За Програмната Система

Комплект учебни книжки за дете от Програмна система "Дете със златно сърчице" одобрени от МОН.

Марк 91Подготвителна група

 • "Буквички обични-низ от мъниста 1 - Умниче математиче №1" - /Направление Български език и математика/
 • "Буквички обични-низ от мъниста 2- Умниче математиче №2" - /Направление Български език и математика/
 • С туптящо сърце е земята - Пъстро моливче №1 /Направление Природен свят - Изобразително изкуство - КТД/
 • Слънчице в телце -нашето дете - Пъстро моливче №2/Направление Социален свят - Изобразително изкуство - КТД/
 • Книга за учителя - Програмна система „Дете със златно сърчице“

Учебните книжки са разработени в пълен синхрон с планирането, образователното съдържание, темите и възпитателните задачи на учебните книжки за подготвителна група, което ги прави изключително лесно приложими в условията на смесени възрастови групи.

Издателството запазва и задълбочава открояващото се за ПС”Дете със златно сърчице” хуманно послание и художествен дизайн, дълбоко проникващ в детската душа, защото сме убедени и практиката недвусмислено доказа, че единствено когато ум, душа и сърце действат заедно, задълбоченото познание е реалност.

5-6 годишни деца
 • „Буквички с крачета“ №1 – „Мъниче математиче“ №1 /Направление Български език и математика/
 • „Буквички с крачета“ №2 – „Мъниче математиче“ №2 /Направление Български език и математика/
 • „Малко слънчице в телце“ – „Вълшебни боички в моите ръчички“ №2 /Социален свят , Изобразително изкуство и КТБД/
 • „Майчица свята е грижовна земята – „Вълшебни боички в моите ръчички“ №1 /Природен свят , Изобразително изкуство и КТБД/
 • Книга за учителя

Марк 91 Марк 91 Марк 91 Марк 91 ИК МАРК 91


Дидактичен помощен материал към образователните направления.

 • Картинна азбука
 • Цифрички в картинки

 • Приказки пъструшки №1
 • Приказки пъструшки №2
 • Игричка в торбичка

Марк 91
Други детски книжки

Книжки за празника на буквите
Книжка за 4 клас

 • Чудната вратичка
 • Капчици от обич
 • Песъчинка от луната - Приказка за Петя Дубарова
 • Книжки за бъдещи третокласници
Марк 91 Марк 91 ИК МАРК 91

НОВО!!! "ЛЯТНА МОЯ ДРУЖКА – КНИЖЧИЦА ПЪСТРУШКА" №2

Съставител и художник Люба Маркова

Тази малка пъстра книжка е най-новото попълнение в поредицата „Дете със златно сърчице“ . Тя ще донесе на детето – бъдещ третокласник , незабравими преживявания в жарките дни на лятната ваканция.

В страничките й са скрити бисерни детски стихчета, любими приказки с поуки, с кратки литературни задачки. Вълнуващи истории по Отечествознание за славни български царе, ценни със своята автентичност, непроменени от времето на нашите баби. От книжката детето ще научи за тайните на големите дървета, преживяванията на малките пчели, скритите сили на водата, ще се забавлява с математически фокуси и ще упражнява своята наблюдателност. Но най-важното, че научи, че всичко около него – от малкото листенце и мравчица, до вековните могъщи дървета, устояли на природните стихии, са живи същества и се нуждаят от неговите познания,грижаилюбов

Марк 91 ИК МАРК 91
ИК "МАРК-91"

Актуално в каталога


Здравейте приятели на Business.bg.

Последните 7 месеца за нас бяха много важни, защото стартирахме изработването на нов дизайн на нашия каталог, нов администраторски панел и нова мобилна версия с респонзив дизайн, според последните очаквания на потребителите и новите изисквания на Google и останалите търсещи машини, до услугите на които се позоваваме ежедневно. Виж още...

За BUSINESS.bg


Контакти
Какво е BUSINESS.bg?
Услуги
Как да включа фирмата си БЕЗПЛАТНО в бизнес каталога?
Как да имам ПОВЕЧЕ клиенти?