Атанасов АКЗ ЕООД - Антикорозионна защита - Вижте още

Атанасов АКЗ ЕООД - Антикорозионна защита

Фирма Атанасов АКЗ ЕООД е официален представител на PPG Coatings group и Ameron-Fiberglass Composite pipe goup, Холандия - международни компании за производство на високотехнологични продукти за строителството, индустрията, химическата промишленост

Фирма Атанасов АКЗ ЕООД е официален представител на PPG Coatings group и Ameron-Fiberglass Composite pipe goup, Холандия - международни компании за производство на високотехнологични продукти за строителството, индустрията, химическата промишленост и енергетиката (антикорозионна защита). Компаниите са развили своята дейност в Европа, Средния Изток, Африка, Северна, Южна Америка и Австралия.


PPG Coatings group /Ameron International BV (Холандия)/ е тясно свързана с производството и предлагането на пазара на две групи продукти на високотехнологични антикорозионни и връхни покрития и тръби от фибростъкло и композити.Летище СОФИЯ - Нов терминал и прилежаща инфраструктура

Фирмата притежава голям брой офиси които отговарят за продажбите, лабораторните изследвания, складовата наличност и предлагат специализирани услуги и консултации в Европа, Африка, Средния Изток и страните от CIS.

PPG Coatings group произвежда и предлага широка гама от високотехнологични антикорозионни покрития и финишни покрития, материали за подови настилки и повърхностни системи под търговските наименования Amercoat®, Amerlock®, Amershield™, Dimetcote®, Tideguard®, Nu-Klad® и PSX®.

Тези продукти са защитни и декоративни покрития, антикорозионни покрития за стомана и бетон, търговско и индустриално оборудване, при производство на нефт и газ, в рафинерии, за морски приложения, инфраструктурна експлоатация и поддръжка, железопътни линии, атомни централи, пречиствателни станции за питейни и отпадни води, комунални води и преработка на отпадъци.Стомана Перник АД – шрьодерна инсталация

Антикорозионните Покритията от серията PSX® (acrylic polysiloxane coating) представляват акрилни полисилоксанови покрития, с отлична устойчивост на ултравиолетови лъчи, корозия, химикали и топлина. Използват се за конструкции които работят в химична, индустриална и морска среда.

Полисилоксановите покрития имат отлични характеристики и механични свойства, отличен цвят и блясък, устойчивост на удар. Характеризират се с много ниско съдържание на летливи вещества, изоцианати, тежки метали, като по този начин отговарят на стриктните изисквания свързани с опазването на околната среда.

PSX® се използват като финишингови покрития за широк обхват от съществуващи системи, както и за поддръжка или нанасяне върху нови конструкции. Тези уникални продукти, патент на PPG Coatings group /Ameron International/, се прилагат в три- и двукомпонентни системи в комбинация с подходящ грунд, осигуряващи дълготрайна корозионна, химическа устойчивост и удължен експлоатационен живот.


Летище СОФИЯ - Нов терминал и прилежаща инфраструктураОгнезащитните системи Steelguard FM са произведени и тествани за качество в съответствие с международно приети системи BS част 2:1999 и ISO 9001:1994. Steelguard FM са подлагани на многобройни тестове за издържливост съгласно международните стандарти.

Огнезащитните покрития на PPG Coatings group /Амерон/ могат да се комбинират с широк спектър грундове и финишни покрития за да осигурят необходимата антикорозионна защита и придадат декоративен вид на системата.

Изборът на огнезащитна система зависи от това дали тя ще се нанася върху готовата конструкция (on site), или още в самия завод при производства на елементите (off site). Стийлгард FM 549; 550; 560 осигуряват защита на металната конструкция до 2 часа, а Стийлгард FM 580 (водоразтворимо покритие) - до един час.


Летище София АД - ЛОТ В1 - нов терминал и прилежаща инфраструктура


Модифицираните епоксидни покрития от серията Amerlock 2/ 400 са едни от най-качествените в технологично отношение с високо съдържание на твърди вещества (87%). Те са самогрундиращи се епоксидни покрития за поддръжка на стоманени и бетонени конструкции в тежка индустриална и морска среда. Познати са в целия свят като експлоатационни покрития, с помощта на които може да се решат най-сложните проблеми, свързани с корозията и поддръжката на металните елементи в самия завод или на работната площадка. Превъзходното омокряне и отличната адхезия прави покритията от серията Amerlock най-добрия избор за нанасяне там, където предварителната подготовка на повърхността е затруднена.Стомана Перник АД – шрьодерна инсталация

Покритията от серията Amercoat® се състоят от епоксидни, полиуретанови и други смоли и имат състав който осигурява защита срещу корозия, химическа и механична атака, висока радиация и др. Широката серия Амеркот обхваща органични грундове, междинни и връхни покрития за широк спектър от приложения.

Полиуретановите покрития Amershield™ са самогрундиращи се, с отличен блясък и изключително пластични, с ниско съдържание на разтворители.


РВД - Летище София

Със своята широка цветова гама, сериятаможе да се използва за декоративни и защитни цели. Високото съдържание на твърди вещества предлага отлична защита срещу абразия, механични и химични влияния (много по-висока от обикновените полиуретанови покрития) като продуктите от серията
Amershield запазват за дълго време цвета и блясъка си.

Способността на покритията Amershield™ да се нанасят директно върху металната повърхност дава възможност да се създаде система от едно покритие при редуцирана цена за нанасяне.


Главболгарстрой АД - Газпром - Русия

Dimetcote® е серия от неорганични цинково-силикатни грундове, която осигурява дълъг живот и уникална галванична защита за стоманените структури. Това е един от оригиналните продукти на PPG Coatings group /Амерон/, който се предлага вече 50 години и е с доказани качества и ефективност. Благодарение на постоянното усъвършенстване през годините, продукти от тази серия са избрани от НАСА за защита на стоманените конструкции на площадките за изстрелване на совалки.


НЕК АД - вътрешна и външна антикорозионна защита на стоманени напорни тръбопроводи

Серията продукти Nu-Klad® включва грундове и саморазливни подови покрития за защита на бетонни подове и конструкции за постигане на високахимическа резистентност. Могат да се използват и за приложения в хранително-вкусовата промишленост.

Покритията от серията Tideguard® представляват епоксидни покрития със 100 %-но съдържание на твърдо вещество, без разтворители, които се нанасят чрез пулверизиране. Тяхната цел е да осигурят дълготрайна, свободна от поддръжка антикорозионна и абразивна защита за приливните зони и зоните изложени на напръскване за конструкции в близост до брега, вълноломи и кейове, плаващи платформи и корабни конструкции.

Със сериите тръби Bondstrand, Centron, Dualoy, Bondstrand PSX TM и Bondstrand SSL (ламинат от стоманени ивици) Ameron International BV предлага в световен мащаб най-пълната гама отармирани с намотани стъкловлакна епоксидни и фенолни тръби, устойчиви на корозия и химически инертни.


Освен покрития за антикорозионна защита и огнезащита, фирмата ни предлага и GRE - епоксидни тръби, армирани със стъклени влакна, от серия Бондстранд, които нашата фирма предлага, са приложими в температурен обхват от -46˚ С до +121˚С; налягания до 75 бара, а има серии (GRE тръби с вградени стоманени ивици Bondstrand SSL ), които издържат и до налягане 398 бара. Теглото им е много по-малко от това на стоманените тръби (от 1/4 до 1/8 от тяхното тегло) и затова разходите и времето за инсталиране ще бъдат по-ниски. GRE тръбите са корозионно устойчиви – не е необходима допълнителна външна защита, вътрешни облицовки, катодна защита и инхибитори, устойчиви са на влиянието на UV лъчите. Произвеждат се в размери до 40” (1000 мм.). Мога да Ви предоставя и подробна таблица на химическата резистентност на тези тръби.

Поради своята корозионна устойчивост, стените на тръбите се запазват гладки за дълъг период от време, като това намалява силите на триене и разходите за помпена мощност. Минимален живот на тръбите – 20 години, в зависимост от агресивността на флуида, се очакват до 50 години експлоатация. Фитингите за тези тръби зе произвеждат от същия материал – епоксидна смола и стъклени влакна.

Тръбите имат широк обхват от приложения:

 • Подземни и надземни противопожарни системи
 • Добив на нефт
 • Транспортиране на суров нефт и газ
 • Тръбопроводи за солена и морска вода
 • Тръбопроводи за питейна вода
 • Комунално – битови и индустриални отпадни води; канализационни системи
 • Дренажни линии
 • Промишлени тръбопроводи с общо предназначение за силно и слабо корозионни системи

Фирма Атанасов АКЗ ЕООД предлага продукти и на други водещи фирми – RELIUS GmbH, ABP GmbH (Германия), ESHA NEDERLAND (Холандия).

Нашата фирма е полагала антикорозионни и огнезащитни покрития на голям брой обекти от своето създаване до сега:

Стомана Перник АД – шрьодерна инсталация

 • Винпром Асеновград - вътрешна защита на бетонови резервоари за съхранение на вино” – 14 000 кв.м.
 • ”АМЕРКОТ 352”
 • Летище София - Реконструкция и Разширение -100.000 кв.м., Срок на изпълнение – 3 м.
 • Пивоварна Лом – 21 бр. железобетонни резервоари - 500 кв.м. подово покритие
 • Пивоварна Плевен - 5000 кв.м. стоманени резервоари
 • Стройконсулт - стоманени конструкции - Завод за замразени плодове и зеленчуци - 9000 кв.м.
 • ЛУКОЙЛ – 3 бр. резервоари за съхранение на горива – база ”Стара Загора” и база ”Пловдив” - 4500 кв.м.
 • Пампорово – хотел ”ПЕРЕЛИК” - огнезащита: 1000 кв.м.
 • КПП ”Калотина” вход - Изток - козирки: 1200 кв.м.
 • Умикор АД – Пирдоп - Химремонтстрой АД - пречиствателна станция - 1050 кв.м.
 • OMV - външна и вътрешна защита стоманени резервоари за горива - база Илиянци - 6200 кв.м.
 • Топлофикация Перник - ЕКОТАНК - 9000 кв.м. вътрешна и външна защита на електрофилтър - температуроустойчиво покритие до +160ºС
 • ТЕЦ Марица Изток 2 - АДВАЛ АД - конструкции 6400 кв.м.
 • Софийска община - БКС център - Метростанция №10 - панцеровка, 3000 кв.м.
 • и много други.

OMV България АД – Вътрешна и външна антикорозионна защита на резервоари

Повече информация за тръби:

www.ameron-fpg.nl
Повече информация за покрития:

www.ppg.com

Продукти:


Актуално в каталога


Здравейте приятели на Business.bg.

Последните 7 месеца за нас бяха много важни, защото стартирахме изработването на нов дизайн на нашия каталог, нов администраторски панел и нова мобилна версия с респонзив дизайн, според последните очаквания на потребителите и новите изисквания на Google и останалите търсещи машини, до услугите на които се позоваваме ежедневно. Виж още...

За BUSINESS.bg


Контакти
Какво е BUSINESS.bg?
Услуги
Как да включа фирмата си БЕЗПЛАТНО в бизнес каталога?
Как да имам ПОВЕЧЕ клиенти?