26 Май ЕООД - Вижте още

26 Май ЕООД

галванични покрития никел-хром и поцинковане, изработка на детайли на струг фреза и шлайф машина,поцинковане, никелиране, хромиране, никел-хром покрития, цинкови покрития, галваника, галваничен, галванични покрития, оксидация, закаляване, термообработка, термична обработка, рязане,
Благоевград, ул.Покровнишко шосе, Пром.зона Струма

За нас

детайли от стомана и чугун

Фирма „26 май” ЕООД е регистрирана през 2000 г. и е наследник на ЕТ ”26 май – Наталия Гъркова”, основана през 1991 г. Основната дейност на фирмата е производство и износ на детайли от стомана и чугун. Производствената си дейност фирмата осъществява в собствена производствена база, която включва механичен, термичен и галваничен цех, напълно автоматизирана пречиствателна станция, както и лаборатория за химичен анализ.

През последните години усилията ни са насочени към разширяване на дейността в областта на механичната и термична обработка на метали и нанасянето на галванични покрития. От 5 години във фирмата работи голяма автоматизирана подвескова линия за нанасяне на галванични цинкови покрития. Тя е единствена по размери в Югозападна България, с дължина на ваните 3 метра. Разполагаме и с малка ръчна барабанна линия за поцинковане.

детайли от стомана и чугун

През септември 2009 г. беше въведена в експлоатация модерна, напълно автоматизирана италианска линия за покрития никел-хром, с дължина на ваните 2 м. Използва се тривалентен хром, за да се гарантира безопасна работна среда и щадящо отношение към природата, което винаги е било наш приоритет. Към линията има скрубер за очистване на аспирирания въздух, линия за деминерализирана вода и колона с йонообменни смоли за пречистване на хромовата вана.

Освен галванични покрития за своите бизнес-партньори от България, Сърбия и Македония фирма „26 май” ЕООД извършва и термообработка на метални детайли. Термичният цех разполага с електропещи, солна вана за обемно закаляване и селитрова вана за отпускане на закалените детайли. Механичният цех е оборудван с машини за предварителна и финишна обработка на металите.

Като поддържаме високите стандарти за качество на продукцията си, ние се стремим не само да отстояваме постигнатите досега позициии, но и да привлечем нови партньори и да завоюваме нови пазари.


ТЕХНОЛОГИЧНИ ОБРАБОТКИ

детайли от стомана и чугун

Поцинковане

Фирма „26 май” – Благоевград, извършва блестящо поцинковане на детайли на подвеска и барабан. За повишаване на корозионната устойчивост на детайлите след поцинковане се прави пасивиране в три основни цвята – бяло (безцветно), жълто и черно. При заявено желание от страна на клиента може да се направи пасивиране в зелен, син или друг цвят.

Процесът е изцяло автоматизиран, което гарантира добро качество и кратки срокове на изпълнение на поръчките. Ваните са с работна дължина 3000 mm и дълбочина 1400 mm. Общата годишна повърхност за галванизация е 12 090 кв. м.

Цехът за поцинковане с барабанна обработка на детайли е с годишен капацитет 89 000 кг.


Никелиране и хромиране

детайли от стомана и чугун

Фирма „26 май” ЕООД разполага с нова автоматична технологична линия за нанасяне на покрития никел-хром върху метални детайли с окачване. Използва се технология на базата на тривалентен хром, размерът на ваните е 2000х700х1500 мм (ДxШxВ). Заедно с инсталацията за отпадни води това производство отговаря изцяло на европейските екологични норми.

Предлагат се следните видове декоративни покрития:

  • полублестящ никел
  • полублестящ никел и хром
  • блестящ никел и хром

детайли от стомана и чугун

Оксидация, закаляване, механична обработка

В галваничния цех на фирма "26 май" освен поцинковане с последваща хроматна пасивация, блестящо и полублестящо никелиране и хромиране се извършва и химична оксидация на стоманени детайли.

Производствените мощности на фирмата включват също така цех за термообработка (закаляване) и цех за механична обработка.

Цехът за термообработка разполага със солни вани и електропещи. Детайлите се закаляват в солни вани (безкислородна среда), което осигурява много добро качество на закалката, с равномерна твърдост на детайла по цялата повърхност.

Механичният цех е снабден със стругове, фрези, плосък шлайф, центрови шлайф – производство на швейцарската фирма Studer, специализирани машини за рязане и полиране на тръби. Разполагаме и с машини за виброабразивна обработка (тровализиране) на метални детайли – отнемане на чаплъците и обгара, подобряване на качеството на повърхностите. Обработката се извършва на сухо или с течност.


детайли от стомана и чугун