Басейнова дирекция Западнобеломорски район  itemprop=

Басейнова дирекция Западнобеломорски район

Западнобеломорски район за басейново управление /ЗБР/ се намира в Югозападна България и обхваща около 12% от територията на страната. Административен център на района е град Благоевград. Районът обхваща водосборните области на реките Струма, Места и Доспат. Реките Струма и Места се вливат
Благоевград, ул. "Св. Димитър Солунски" № 66

Западнобеломорски район за басейново управление /ЗБР/  се намира в  Югозападна България и обхваща около 12 % от територията на страната. Административен център на района е град Благоевград. Районът  обхваща водосборните области на реките Струма, Места и Доспат. Реките Струма и Места се вливат в Егейско море на територията на Р Гърция. Река Доспат се влива в река Места също на територията на Р Гърция. На изток граничи с Източнобеломорски район, на север – с Дунавски район, на юг и югозапад границите съвпадат съответно с държавните граници на Р България със  Сърбия и Черна Гора, Р Македония и Р Гърция. Река Струма води началото си от изворите сред магмените скали на Витошкия купол с най-високия Черни връх (2290 м). Средното поречие на Струма и целите водосбори на Места принадлежат на Рило-Родопската област. Дължината на реката  от извора до границата е 290 км, което я поставя на пето място  по дължина след реките Искър, Тунджа, Марица и Осъм. Река Места се образува от сливането на Бяла и Черна Места над  гр.Якоруда .  Началните й притоци – Черна и Бяла Места извират от най-високия източен (Мусаленски) дял на Рила планина. За начало на р. Бела Места се счита изворът над езеро Грънчар.  Поречието на Места е най-високото в страната със средна надморска височина – 1318 м.               Река Доспат извира под връх Розов връх / 1643 м/ от Велийшко-Виденишкия дял на Западните Родопи. Релефът на Доспатския водосбор е от средно- до високопланински. 

Басейнова дирекция Западнобеломорски район - отрасли:


Администрация, Общини, Административни Структури,

Мнения за Басейнова дирекция Западнобеломорски район


The company has no review.

Напиши мнение за Басейнова дирекция Западнобеломорски район


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.