Посолство на АЗЕРБАЙДЖАН - Вижте още

Посолство на АЗЕРБАЙДЖАН

Азербайджан е държава на западния бряг на Каспийско море. Страната е членка на Съвета на Европа от 2001 г. По тази и други причини, в някои случаи се счита за част от Европа, макар че според ООН страната е в Югозападна Азия като следствие от географското положение и културните
София, ул. Чарлз Дарвин 6

флаг знаме на АЗЕРБАЙДЖАН Азербайджан е държава на западния бряг на Каспийско море. Страната е членка на Съвета на Европа от 2001 г. По тази и други причини, в някои случаи се счита за част от Европа, макар че според ООН страната е в Югозападна Азия като следствие от географското положение и културните характеристики.

Столица на страната е Баку. Други по-големи градове са Ганджа, Сумгаит, Мингечаур и Шеки.

АЗЕРБАЙДЖАН Страната граничи с:Армения (1007 км.); Иран (756 км.); Грузия (480 км.); Русия (390 км.) и Турция (15 км.) Общата дължина на азербайджанските сухоземни граници е 2648 км. Бреговата линия с Каспийско море е дълга около 800 км. Дължината на територията на Азербайджан от север на юг е около 400 километра, а от запад на изток около 500 км. Три планински вериги — голям и малък Кавказ и Талиш заедно покриват приблизително 40% от площта на страната. Най-високата точка на Азербайджан е разположена на 4466 м. надморска височина, а най-ниската е в Прикаспийската низина (-28 м.).

В Азербайджан има повече от 8000 реки ,но само 24 от тях са дълги повече от 100 км. Най-голямото езеро в страната е Сарису (67км2), а най-дългата река е Кура (1515 км.). Площта на четирите главни азербайджански острова в Каспийско море е над 30 км2.

Посолство на АЗЕРБАЙДЖАН - Отрасли:

Администрация, Общини, Посолства,

Населено място:

София

Отрасли в град София:

Администрация, Общини в град София, Посолства в град София,

Актуално в каталога


Здравейте приятели на Business.bg.

Последните 7 месеца за нас бяха много важни, защото стартирахме изработването на нов дизайн на нашия каталог, нов администраторски панел и нова мобилна версия с респонзив дизайн, според последните очаквания на потребителите и новите изисквания на Google и останалите търсещи машини, до услугите на които се позоваваме ежедневно. Виж още...

За BUSINESS.bg


Контакти
Какво е BUSINESS.bg?
Услуги
Как да включа фирмата си БЕЗПЛАТНО в бизнес каталога?
Как да имам ПОВЕЧЕ клиенти?