Посолство на АЛЖИР - Вижте още

Посолство на АЛЖИР

Алжир (официално название Алжирска народно-демократична република) е държава в Северна Африка с площ 2 381 714 км2 и население 29 800 000 души. Столица е град Алжир. На север граничи със Средиземно море, на юг с Мали, Мавритания и Нигер, на изток - с Либия и Тунис, на запад с Мароко.

знаме флаг на АЛЖИР Алжир (официално название Алжирска народно-демократична република) е държава в Северна Африка с площ 2 381 714 км2 и население 29 800 000 души. Столица е град Алжир. На север граничи със Средиземно море, на юг с Мали, Мавритания и Нигер, на изток - с Либия и Тунис, на запад с Мароко.

Официалните езици са два: арабски и френски. Паричната единица е динар.

АЛЖИР Средиземноморското крайбрежие е единствената плодородна земя в Алжир. В страната е разположена централната и източна част на Атласките планини и планините Ахагар. Централната и южната част на Алжир са заети от пустинята Сахара. Най-високата точка е връх Тахат - 3 003 m. Алжир е на 11 място по площ в света, а площта му е повече от 21 пъти по-голяма от България. Най-дългата река в Алжир е Шелиф - около 700 km. Реката извира от Атласките планини и се влива в Средиземно море.

Алжир има тристепенно административно деление. Административно-териториалните единици са следните (от най-високата към най-ниската степен): област (уилaя), околия (даира), община (балядия). Страната е разделена на 48 области, 553 околии, 1541 общини. Околите и общините на столичната област Алжир включват не само градове и села, но и части от самия град Алжир.

Посолство на АЛЖИР - отрасли:


Администрация, Общини, Посолства,