Посолство на АРМЕНИЯ - Вижте още

Посолство на АРМЕНИЯ

Република Армения е държава в Югозападна Азия. Тя граничи с Турция на запад, Грузия на север. Има общи граници и с Азербайджан на изток и с Иран на юг. Столицата и е Ереван. От 1922 до 1991 г. страната е част от СССР под името Арменска съветска социалистическа република. Площта и е 29 743

флаг знаме АРМЕНИЯ Република Армения е държава в Югозападна Азия. Тя граничи с Турция на запад, Грузия на север. Има общи граници и с Азербайджан на изток и с Иран на юг. Столицата и е Ереван. От 1922 до 1991 г. страната е част от СССР под името Арменска съветска социалистическа република. Площта и е 29 743 км2, от които 28 342 км2 суша и 1 401 км2 водна площ.

АРМЕНИЯ Поглед към манастира Татев от 9 век, в южна Армения Армения е страна в южен Кавказ без излаз на море. Разположена е между Черно море и Каспийско море. По-голямата част от територията е планинска с гори и бързотечащи реки. Най-високата точка на страната е разположена в планината Арагатс на 4 095 метра надморска височина, а най-ниската е около 400 м. Езерото Севан, разположено в арменските планини, е второто по големина езеро на надморска височина над 1900 м.

Армения е президентска република. Президентът на Армения се избира за срок от 5 години, като не може да бъде избиран повече от два мандата последователно. Кандидатите за президент трябва да са над 35 години и да са живели в Армения поне 10 години.

Народното Събрание е законодателен орган в Армения, състои се от 131 депутати, избирани за срок от 4 години. Мажоритарно избраните депутати са 56, а пропорционално избраните 75 депутата. Изборната бариера е 5 процента.

Посолство на АРМЕНИЯ - отрасли:


Администрация, Общини, Посолства,