Шевица - Вижте още

Шевица

Във фирма Шевица е организирано производство на национални костюми, покривки, българска бродерия и сувенири.Стремежът на работниците във фирмата е изработваните костюми да се доближават максимално близо до автентичния първообраз.
Шевица

Шевица ЕООД
“Шевица ЕООД“ е специализирана в изработка и поправка на национални костюми.

По-голямата част от производството на фирма “Шевица ЕООД“ е свързано с изработването на национални костюми, покривки, българска бродерия и сувенири. Дейност, която продължава многолетните български традиции, дейност, която пие от живителните сокове на богатото фолклорно и етнографско наследство, от обичаите, разказваща за бита на предците ни - претворили вечния стремеж за изящество и красота.

Шевица

За нас :

 Шевица
Създател и ръководител на фирма Шевица ЕООД е Йордан Симонски - завършил е СУ “ Климент Охридски “, специалност история и етнография. Повече от 35 години участва в ръководството и организацията на културната дейност в Благоевградски регион.
Фирмата участва в организацията на десетки културни и масови мероприятия провеждани в Благоевградска област. От десетилетия е основен организатор по украсата, изграждането на сцените и тяхното художествено оформление на традиционния събор-надпяване “Пирин пее”.
Богата е и издателската дейност. Десетки книги, стотици плакати, дипляни, всичко свързано с комуникацията на фирмите от визитките до визуалното оформление на сградите. Всякакъв вид предметна и сувенирна реклама, различни видове календари, плакети, значки и др.

Тук се създава сценичният гардероб на световно известния ансамбъл “Пирин“, на професионалните ансамбли в Сливен, Бургас, Добрич, Пазарджик “Северняшки ансамбъл“ - Плевен, телевизионното шоу “Комиците“, на различни фолклорни формации от България и чужбина.
Костюмите на “Шевица ЕООД“ греят в програмите на фолклорните ансамбли към народните читалища в Гоце Делчев, Хаджидимово, Якоруда и Юруково, Симитли, Гърмен, Дъбница и Огняново, Сатовча и Плетена, Банско, Добринище, Кремен и Места, Разлог, Бачево и Баня, в Петричка община – читалищата в Петрич, Кърналово, Яково и Скрът, Беласица, Струмяни и Микрево, Сандански, Склаве и Струма, Кюстендил, Невестино, Коняво, Сапарева баня и Овчарци, читалищата в селата на Самоковска община - Говедарци, Маджаре, Алино, Бели Искър, Белчин и Клисура, Софийски читалища и с. Мрамор.
Шевица Шевица Шевица Шевица Шевица Шевица Шевица Шевица Шевица Шевица
Услуги :

Шевица
  • Изработване на национални костюми и шевици с българска бродерия
  • Изработване на покривки с различни размери на ленена материя тип “Панама“ и памучни конци “Мулине“
  • Изработване на битови покривки
  • изработване на различни сувенири от дърво, мед и кожа, чинии, пана, кутии, папки, медни талери и др.
  • Изработване на различни видове знамена със и без бродерия - училищни, фирмени и спортни.
  • Изработване на печатни и предметни рекламни материали и реквизити
Шевица Шевица Шевица Шевица Шевица
Галерия :

ШевицаШевица


Контакти :

Адрес:
2700 Благоевград, ул. "Аргир Манасиев" 6A

Тел:
073 / 88 17 70
Факс:
073 / 88 17 70

Мобилен:
0888 84 36 46
E-mail:
shevitsa@gbg.bg

Лице на контакт:
Йордан Симонски


Шевица