Общинска администрация Карлово  itemprop=

Общинска администрация Карлово

Карлово е град в Централна България, който се намира в южното подножие на Стара планина. Той принадлежи към Област Пловдив и е в съседство с град Сопот. Градът е трети по големина в областта след Пловдив и Асеновград и е административен център на Община Карлово.
Карлово, ул. "Петко Събев" № 1

Карлово е град в Централна България, който се намира в южното подножие на Стара планина. Той принадлежи към Област Пловдив и е в съседство с град Сопот. Градът е трети по големина в областта след Пловдив и Асеновград и е административен център на Община Карлово. География Карлово е разположено на 386 м надморска височина в северната част на Карловското поле, което се образува на югозапад от Стара планина, на север от Същинска Средна Гора и на североизток от Сърнена Гора. Планинската местност Козница (до град Клисура) отделя на запад Стремската долина от съседните подбалкански котловини, а на изток тя е отделена от Кръстец (Стражата). Това географско разположение има важна роля за климата на града и разпростряната около него Розова Долина. Карлово се намира на 145 км източно от столицата София и на 56 км северно от областния и втори по големина град в страната - Пловдив. История Куршум Джамия, строена началото на 15 век, паметник на културата Карлово възниква в края на 14-ти век. Има предположение, че името на града произлиза от владетеля на земите около Карлово през 14 век - Карлъ Али бей. По времето на Карлъ Али бей е построена с материали от манастира Св. Спас и най-старата сграда в Карлово - Куршум Джамия - Оловената джамия поради оловния й покрив. Понастоящем тази джамия е обявена за паметник на културата. През 1869 г. Анастасия Райнова и Аница Пулева основават второто женско дружество в България. От 1953 до 1962г. носи името Левскиград. Икономика В близост до града (село Ведраре) има комбинат за трактори, който произвежда зеления малогабаритен трактор Болгар, гордостта на българското социалистическо селскостопанско машиностроене, както и фирми за козметика и месопроизводство. В района на Карлово се отглеждат етерично-маслени култури (лавандула, маслодайна роза). Забележителности Природа Водопад "Сучурум" - част от резервата, който се намира над Карлово.Също така се намира и домът на културата в Карлово,кръстът и ловния парк. Национален парк "Централен балкан" Театър В Карлово се намира самодеен театър "Елена Снежина". Режисьор на театъра е Иван Стефанов. Музеи Национален музей "Васил Левски" - родната къща на Апостола. Общински исторически музей - Карлово (директор - Мария Деянова)

Общинска администрация Карлово - отрасли:


Администрация, Общини, Общинска Администрация,

Мнения за Общинска администрация Карлово


The company has no review.

Напиши мнение за Общинска администрация Карлово


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.