Посолство на ГРУЗИЯ  itemprop=

Посолство на ГРУЗИЯ

Грузияе държава, намираща се в централната и западната част на Азия Закавказието. Граничи с Русия на север, Азербайджан на изток, Армения и Турция на юг и Черно море на запад. Грузия е член на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество, както и на Организацията за сигурност
Грузияе държава, намираща се в централната и западната част на Азия Закавказието. Граничи с Русия на север, Азербайджан на изток, Армения и Турция на юг и Черно море на запад. Грузия е член на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество, както и на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа и се стреми към членство в НАТО и ЕС. Грузия лежи на юг от границата на континентите Европа и Азия, де факто в Азия, но населението се самоопределя като европейци. Площта и? е 69.700 км2, от които над 87% са планини и полупланински райони. Като естествена северна граница се издигат южните склонове на Големия Кавказ, през които е прекаран тунелът Роки, който свързва Грузия с Русия. На юг са разположени Малкия Кавказ и Арменското плато. Между двете големи планини е разположена Колхидската равнина. Тя е отделена на запад от областите Долна Картли и Вътрешна Картли чрез разположениоте от север на юг планини Лихи. Най-високият връх в Грузия е Шхара, висок 5.068 м. Най-дългата река е 1.364 км дългата река Кура. Най-голямото езеро е Паравани, което заема площ от 37,5 км2. Най-дълбоката пещера Вороня със своите 2.190 м е същевременно и най-дълбоката в света. На северозапад е разположена автономната република Абхазия, на югозапад автономната република Аджария, на север областта Южна Осетия. Абхазия и Южна Осетия в момента не са под контрола на Грузия и се стремят към независимост, която е предмет на продължаващ териториален спор между грузинското правителство и предимно негрузинското население там. Големите градове в Грузия с население над 100.000 жители са Тбилиси (1.258.085 жители), Кутаиси (178.350 жители), Батуми (118.297) и Рустави (112.624 жители).

Посолство на ГРУЗИЯ - отрасли:


Администрация, Общини, Посолства,

Мнения за Посолство на ГРУЗИЯ


Относно: Документи за пътуване

Публикувано от: , на: 2022-07-08 16:27:36
Предстои ми пътуване за Грузия от 22.07.2022 до 31.07.2022 с цел изкачване на връх Казбек.Имам паспорт валиден до 26.09.2022 г. Мога ли да пътувам с него?

Напиши мнение за Посолство на ГРУЗИЯ


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.