Посолство на ГЪРЦИЯ - Вижте още

Посолство на ГЪРЦИЯ

Република Гърция е държава в Югоизточна Европа, заемаща най-южната част на Балканския полуостров. Граничи с Албания, Република Македония и България на север, с Турция на изток, със Средиземно море на юг, с Йонийско море на запад, а между континенталната част и някои от островите минава

знаме ГЪРЦИЯ Република Гърция е държава в Югоизточна Европа, заемаща най-южната част на Балканския полуостров. Граничи с Албания, Република Македония и България на север, с Турция на изток, със Средиземно море на юг, с Йонийско море на запад, а между континенталната част и някои от островите минава Егейско и Критско море. Площтае 131 475 км2, от които 130 335 км2 суша и 1 140 км2 водна площ.

Гърция е разположена в Европа, в южната част на Балканския полуостров. Климатът субтропически или също средиземноморски. Зимата е хладна и влажна, а лятото е горещо и сухо. Често през лятото стават пожари.

ГЪРЦИЯ Акрополът в Атина е символ на гръцката култура и историяНай-големите реки са Бистрица, Струма, Вардар, Места и Марица. Големите езера в Гърция са Преспанско езеро, Лъгадинско езеро и Бешичко езеро. Най-високият връх е Митикас (2917 метра) в планината Олимп. Страната има силно разчленена брегова линия. На юг Патраският, Коринтският и Саронският залив отделят п-в Пелопонес от континентална Гърция. Релефът е планински и низинен.

Административно Република Гърция се дели на 13 региона и 1 автономен регион – Агио Орос . Регионите включват 51 области . Най-ниските административни единици са общините, те биват два вида: деми , 130 на брой и кинотита , 901 на брой.

По-големи градове в Република Гърция: Атина, Солун, Патра, Волос, Лариса, Трикала, Ханя.

Посолство на ГЪРЦИЯ - отрасли:


Администрация, Общини, Посолства,