Изпълнителна агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол  itemprop=

Изпълнителна агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол

Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол (ИАСАС) е юридическо лице със седалище София - второстепенен разпоредител с бюджетни средства към Министерството на земеделието и храните. Министърът на земеделието и храните осъществява държавната политика в областта на
София, бул."Цариградско шосе" №125,бл.1

Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол (ИАСАС) е юридическо лице със седалище София - второстепенен разпоредител с бюджетни средства към Министерството на земеделието и храните. Министърът на земеделието и храните осъществява държавната политика в областта на сортоизпитването, сортоподържането, производството, търговията, вноса и износа на посевния и посадъчен материал чрез ИАСАС. Агенцията осъществява контрола при производството, заготовката, разпостраняването, търговията и съхраняването на посевен и посадъчен материал; сертифицирането му при спазване на приетите методи, схемите и технологични характеристики за качество; ръководи процедурата по изпитването, признаването и районирането на сортовете културни растения; ежегодно издава Официална сортова листа на Р България за сортовете от полски, зеленчукови, овощни култури и лози; вписва новорегистрираните сортове в Европейските каталози на ЕС; отговаря за пълното хармонизиране на националното законодателство в областта на семената и посадъчния материал с това на Общността. Съгласно постановление № 203 от 10 ноември 1999г., Държавна сортова комисия и Главна инспекция по апробация и семеконтрол се преобразуват в Изпълнителна агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол /ИАСАС/, като второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към министъра на земеделието и горите. Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол е регистрирана на 21.02.2000г. Агенцията ръководи процедурата по изпитването, признаването и вписването на сортовете растения и породи /хибриди/ копринена буба в Официалната сортова листа на Република България. Осъществява контрол при производството, заготовката, разпространяването, търговията и съхраняването на посевен и посадъчен материал; оценяване качествата на посевния и посадъчния материал; биохимични анализи и полски опити за определяне на сортовите качества на семената и тяхната автентичност. С постановление № 148 от 10 юли 2003 г. е утвърден Новият устройствен правилник на ИАСАС, с който се регламентира нова структура.  

Изпълнителна агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол - отрасли:


Администрация, Общини, Изпълнителни Агенции,

Мнения за Изпълнителна агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол


The company has no review.

Напиши мнение за Изпълнителна агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.