Последни новини


Силата на Кленовият сироп

Виж още..

Асфалтиране на малки и големи площи

Виж още..

Как да пестим до 70% от разходите за топла вода?

Виж още..

ПАРКЕТ ПРО СТУДИО - Вижте още

ПАРКЕТ ПРО СТУДИО

Цялостно изпълнение на подови настилки от естествен паркет; реставрация на стари дървени подове от паркет и дюшеме.Ако е правилно монтиран и поддържан, паркетът е почти вечно подово покритие. Единственото условие за това е добрата грижа и периодичната поддръжка
ПАРКЕТ ПРОПАРКЕТ ПРОПАРКЕТ ПРО
За нас

ПАРКЕТ ПРО СТУДИО е специализирана фирма за:

  • цялостно изпълнение на подови настилки от естествен паркет
  • реставрация на стари дървени подове от паркет и дюшеме

Фирмата предлага още:

  • безплатен оглед и консултация в удобно за клиента време, в рамките на гр.Пловдив
  • фигурално нареждане
  • избелване, оцветяване
Ако е правилно монтиран и поддържан, паркетът е почти вечно подово покритие. Единственото условие за това е добрата грижа и периодично прешлайфане и лакиране.

Лепене на паркет. В цяла Европа е прието паркетът да се лепи за основата (замазка, OSB и др.). При този вид монтаж, ако е добре изпълнен няма вибрации и скърцане. Паркетът е по-стабилен и деформирането на дървото е по-малко. Винаги трябва да се използва професионално лепило съобразено с особеностите на основата. Ние използваме материали на водещи немски и италиански фирми.

Цикленето се прави в различни посоки с цел да се изравни пода. От вида на паркета и типа на подреждане се определя ъгъла на циклене. То се извършва с валови машини, като се преминава от по-едра към по-финна шкурка.

Фугирането е операция, която цели да запълни фугите между отделните паркетини. Това става като се забъркват смола и фини трици. Задължително след това се шлайфа. Фугират се само неподвижни паркети и дюшемета.

Последният етап от обработката на паркета е фино шлайфане и полиране с дискова машина. При цикленето остават дефекти /малки черти, леки неравности/. Шлайфането с дискова машина премахва тези дефекти и полира дървото. Подът става гладък и равен. Шлайфането е задължително, ако искате да постигнете най-високо качество на вашия дървен под.

Последни новини


Силата на Кленовият сироп

Виж още..

Асфалтиране на малки и големи площи

Виж още..

Как да пестим до 70% от разходите за топла вода?

Виж още..