Проф. д-р Антоанета Василева  itemprop=

Проф. д-р Антоанета Василева

Антоанета Василева е професор по Световно стопанство и Международни икономически отношения (МИО) в катедра „МИО и бизнес“ в УНСС, както и декан на факултет „Международна икономика и политика“. Професор Антоанета ВАсилева е специализирала международен мениджмънт и маркетинг в: Instituto de
Проф. д-р Антоанета Василева Преподавател в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Професор по Световно стопанство и Международни икономически отношения (МИО) в катедра „МИО и бизнес“ в УНСС, както и декан на факултет „Международна икономика и политика“. Чела е лекции в университети в Полша и Япония. Специализирала е международен мениджмънт и маркетинг в: Instituto de Estudios Superiores de la Empresa (IESE), Барселона (1997 г.) City University Business School – понастоящем Cass Business School, Лондон (1997, 1998 г.) Asia-Pacific University, Бепу, Япония (2005 г.) International Academy – “F+U”, Берлин (2005 г.) Associazione Retericerca, Торино (2006 г.) Проф. Василева притежава научната степен „доктор“ по икономика (България 2000 г.) и доктор по бизнес администрация (САЩ 2002 г.). УЧЕБНИ ПРЕДМЕТИ Бакалаври Международни бизнес операции International Business Operations – part one Магистри Международен бизнес Регионални практики в международния бизнес International Business – Regional Practices Води лекционен курс в съвместната магистърска програма по „Международен бизнес и мениджмънт“ на УНСС и Nottingham Trent University, Великобритания, а също така и в българо-японската програма по „Глобален мениджмънт и лидерство“ в Института за следдипломна квалификация (ИСК) при УНСС. Има многобройни публикации в страната и чужбина. Участва в редица университетски, национални и международни проекти. Участва в издателския съвет на сп. „Международни отношения“, България и сп. Vision, Македония. Член е на Съюза на икономистите в България и основател на Клуба на специалистите по търговия и международен бизнес. Членува в Европейската академия по международен бизнес (EIBA). Антоанета Василева е завършила специалност „Международни икономически отношения“ във ВИИ „Карл Маркс“, сега УНСС – гр. София (1984 г.). Печели конкурс за асистент (1995 г.), старши асистент (1998 г.), главен асистент (2000 г.), доцент (2004 г.) и професор (2011 г.) в Университет за национално и световно стопанство, катедра „Международни икономически отношения и бизнес“. В периода 2002-2006 г. Антоанета Василева е директор на Центъра по международна икономика, политика и право в ИСК при УНСС. Антоанета Василева е омъжена за Цветан Василев, мажоритарен собственик и Председател на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка (КТБ) АД.

Проф. д-р Антоанета Василева - отрасли:


Наука и Образование, Университети, Висши Учебни Заведения, ВУЗ,

Мнения за Проф. д-р Антоанета Василева


The company has no review.

Напиши мнение за Проф. д-р Антоанета Василева


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.