Народно читалище Отец Паисий 1927  itemprop=

Народно читалище Отец Паисий 1927

Народното Читалище в село Дългоделци е създадено през далечната 1927 година. През всичките тези години читалището е успяло да се съхрани да бъде духовната опора и културния център на хората от селото и региона. Днес 90 години по - късно на нас се пада честта да продължим и съхраним.
Народно читалище Отец Паисий 1927 Народното Читалище в село Дългоделци е създадено през далечната 1927 година. Носи името на нашия бележит възрожденски будител отец Паисий. През всичките тези години читалището е успяло да се съхрани да бъде духовната опора и културния център на хората от селото и региона. Днес 90 години по - късно на нас се пада честта да продължим и съхраним традициите и културните празници и обичаи на нашите предци. От нашата богата на традиции и култура история сме взели и съхранили най - тачените и уважавани празници. Тази година традиционно организирахме коледно тържество, като наскърчихме децата и подрастващите да ходят и сурувакат по къщите за здраве и берекет. Разбира се тържeствено посрещнахме настъпването на новата 2018 та. с музикална програма. През новата 2018 та година, вече уважихме празниците и именните дни на Васильовден, Ивановден както и на Богоявление - Йордановден. Желанието ни е да опазим това което нашите предци са ни завещали, както като сграда така и като обичаи, и ако може да ги умножим и облагородим. Централна роля в това начинание има нашето читалище с вече близа едновековни традиции.

Народно читалище Отец Паисий 1927 - отрасли:


Наука и Образование, Читалища, Библиотеки,

Мнения за Народно читалище Отец Паисий 1927


The company has no review.

Напиши мнение за Народно читалище Отец Паисий 1927


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.