Център Фонд за лечение на деца  itemprop=

Център Фонд за лечение на деца

Осъществява дейност по организационно и финансово подпомагане на български граждани до 18 години, нуждаещи се от диагностични и лечебни процедури, за които няма условие за извършване в страната
София, пл. "Света Неделя" № 5

Осъществява дейност по организационно и финансово подпомагане на български граждани до 18 години, нуждаещи се от диагностични и лечебни процедури, за които няма условие за извършване в страната Фондът осъществява следните дейности: 1. организационно и финансово подпомага български граждани на възраст до 18 години, които се нуждаят от: а) диагностични и лечебни процедури, които не могат да бъдат извършени своевременно или за които няма условия за извършването им в Република България; б) лечение на редки заболявания, което не се заплаща от републиканския бюджет и е извън обхвата на задължителното здравно осигуряване; в) неразрешени за употреба в Република България лекарствени продукти при спазване на условията и реда, определени за тях с наредба на министъра на здравеопазването по чл. 9, ал. 1 от Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, когато лечението на пациента е започнало със средства, предоставени от фонда; г) медицински изделия, посочени в списък на фонда, които не могат да бъдат осигурени в Република България или които не се финансират от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) в рамките на планирано лечение в страната по клинични пътеки, с изключение на медицински изделия, помощни средства, съоръжения и приспособления, осигурявани по реда на Закона за интеграция на хората с увреждания; д) високоспециализирани медицински апарати и уреди за индивидуална употреба от пациента в случаите, когато тяхната липса е причина за невъзможността да се извършва адекватно лечение на пациента в Република България; 2. организира и финансира участието на чуждестранни медицински специалисти в диагностични и лечебни процедури на лицата по т. 1 в Република България в случаите, когато няма български медицински специалисти в съответната област и/или това е необходимо за лечебния процес; 3. популяризира, организира и провежда мероприятия за набиране на финансови средства за осъществяване на своята дейност; 4. създава и поддържа регистри на: а) лицата, които са получили организационно и финансово подпомагане от фонда за дейности по т. 1, резултатите от тях и отпуснатите суми; б) лечебните заведения, в които са осъществени или могат да бъдат осъществени дейности по т. 1; в) медицински специалисти по т. 2; г) дарители.

Център Фонд за лечение на деца - отрасли:


Администрация, Общини, Администрация с Постановление на МС,

Мнения за Център Фонд за лечение на деца


The company has no review.

Напиши мнение за Център Фонд за лечение на деца


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.