Дирекция за Национален Строителен Контрол  itemprop=

Дирекция за Национален Строителен Контрол

Дирекцията за национален строителен контрол /ДНСК/ е юридическо лице със седалище гр.София, бул. “Христо Ботев” №47, второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към МРРБ и упражнява контрол по спазването на Закона за устройство на територията
София, бул. “Христо Ботев” №47

Дирекцията за национален строителен контрол /ДНСК/ е юридическо лице със седалище гр.София, бул. “Христо Ботев” №47, второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към МРРБ и упражнява контрол по спазването на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и на нормативните актове по прилагането му при проектирането и строителството, в т.ч. влагането на качествени строителни материали и изделия с оглед осигуряването на сигурността, безопасността, достъпността и другите нормативни изисквания към всички строежи на територията на Република България. Всяка държава е длъжна да се грижи за живота, здравето и безопасността на гражданите си. Нещо повече - да ги гарантира. Това е основна нейна функция. В отрасъл строителство, начинът да се постигне това е чрез ясни и строги системи за контрол по време на целия инвестиционен процес - от постъпване на заявлението за одобряване на инвестиционни проекти до получаване на разрешение за ползване. Действащата нормативна база в областта на устройството на територията регламентира задачите и функциите на ДНСК, като основен държавен орган на изпълнителната власт, който следи за законосъобразността на строителството от неговия начален момент – проектирането на един строеж, преминава през самото строителство и приключва с дейността по разрешаване ползването на вече завършения и годен за експлоатация, обект. ДНСК упражнява контрол върху законосъобразността на разрешеното и извършваното строителство, въвеждането в експлоатация на строежите и законосъобразността на въведените в експлоатация строежи, контрол при прилагане на нормативните актове по проектиране и строителство, съответствието на строежите с предвижданията на подробния устройствен план, строителните правила и нормативи и съществените изисквания към строежите. Дирекцията за национален строителен контрол упражнява контрол по проектирането и строителството, в това число влагането на качествени строителни материали и изделия, с оглед осигуряването на сигурността, безопасността, достъпността и другите нормативни изисквания към строежите.  

Дирекция за Национален Строителен Контрол - отрасли:


Администрация, Общини, Административни Структури,

Мнения за Дирекция за Национален Строителен Контрол


The company has no review.

Напиши мнение за Дирекция за Национален Строителен Контрол


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.