Колеж по телекомуникации и пощи  itemprop=

Колеж по телекомуникации и пощи

Колежът по телекомуникации и пощи обучава до образователно - квалификационна степен "Специалист по ..." по специалностите: "Комуникационна техника и технологии", "Радио - телевизионна техника" и "Икономика на съобщенията". Формите на обучение са:
София, ул. Акад. Ст. Младенов № 1

Колеж по телекомуникации и пощи (КТП) е държавно висше учебно заведение. На 21 декември 1881 г. с Указ на княз Александър I е основано Държавното Телеграфо - Пощенско училище, а на  30 ноември 1922 г. Деветнадесетото Обикновено Народно събрание приема Закон за откриване на две Държавни училища - Телеграфопощенско и Железопътно, утвърден с Указ № 60/ 1923 година на Цар Борис III.  На 18 февруари 1948 г. Шестото Велико Народно събрание приема Закон за Държавен телеграфопощенски институт с ранг на полувисше специално учебно заведение с курс на обучение две учебни години. През 1954 г. наименованието е променено на Полувисш институт по съобщенията /ПИС/, с тригодишен курс на обучение. Тридесет и осмото Народно събрание с Решение от 17 юли 1997 г., /ДВ, брой 59 от 25 юли 1997 г./ преобразува Полувисшия институт по съобщенията в Колеж по телекомуникации и пощи - самостоятелно държавно висше училище. След присъединяването на България към Европейския съюз и хармонизиране на висшето образование в България с Европейското образователно пространство, във висшите професионални училища тази степен прерасна в БАКАЛАВЪР - ”профeсионален бакалавър по...”. (ДВ, брой 41 от 22 май 2007 г.)  Така през 2011 г. се навършват 130 години от създаването на настоящето Висше училище " Колеж по телекомуникации и пощи". Висшето училище КТП е съосновател на консорциума ”Semeistvo”, обединяващ университети и висши училища от Германия, Испания, Франция, Словакия и Унгария, подготвящи кадри за съобщенията.  Колежа е въведена Европейската система за натрупване и трансфер на кредити – ECTS. В колежа се обучават студенти по специалностите : Телекомуникационни техологии Телекомуникационна информатика Безжични комуникации и разпръскване Мениджмънт и информатика в телекомуникациите и пощите Те са интегрирани с университетите от консорциума. Занятията се провеждат в отлично оборудвани зали и лаборатории. Възможностите, авторитетът и мястото на Колежа в образователната система на България са оценени по достойнство с акта за акредитация от Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА). Колежът е акредитиран по закона за висше образование до 2013 г. Нашите възпитаници се включват успешно в процесите на поддръжка, експлоатация, инженеринг и управление, предпоставка за което е много добрата практическа подготовка, съгласно европейски норми. Завършилите Колежа се реализират успешно в областите на изучаваните от тях специалности в страната и чужбина. Те могат да продължат образованието си в други ВУ за придобиване на следващите образователно – квалификационни степени на висшето образование в Република България. При добър успех и владеене на чужд език, могат да продължат образованието си във висши училища от Консорциума. Във висшето училище на Дойче Телеком в Лайпциг могат да продължат за МАГИСТЪРСКА СТЕПЕН.  

Мнения за Колеж по телекомуникации и пощи


The company has no review.

Напиши мнение за Колеж по телекомуникации и пощи


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.