Български институт по метрология  itemprop=

Български институт по метрология

БИМ е специализиран институт за изпълнение на държавната политика в областта на научната, индустриалната и законовата метрология. Българският институт по метрология е: Лице за оценка на съответствието (ЛОС) №1957 на везни с неавтоматично действие по Директива 90/384/EEC
София, ул. Шести септември 21

БИМ е специализиран институт за изпълнение на държавната политика в областта на научната, индустриалната и законовата метрология. Българският институт по метрология е: Лице за оценка на съответствието (ЛОС) №1957 на везни с неавтоматично действие по Директива 90/384/EEC Метрологията като наука обхваща: измерванията – методи, валидиране, оценка на тяхната точност и т.н. наблюденията – възможностите що се отнася до извършване на измервания т.е. отчитане на показанието на средството за измерване; средствата за измерване – техните свойства изследвани от гледна точка на предвиденото им приложение; единиците за измерване и еталоните – тяхното определяне, възпроизвеждане, съхраняване и разпространение. Условно метрологията може да бъде разделена на: научна метрология – се занимава с организацията и развитието на системата от национални еталони, усъвършенстване, съхраняване и подържане на националните еталони, създаването на нови еталони и развиване на нови методи за измерване, сравнение на еталоните и осигуряване на проследимост на измерванията, постигане на международно признаване на издаваните сертификати от калибриране индустриална (техническа) метрология - занимава се с отделните измерими величини, развитието на средствата за измерване и измервателните техники. Нейната задача е да осигури правилното и адекватно функциониране на средствата за измерване използвани в индустрията както при производството така и при изпитването на готовата продукция. законова метрология - е онази част от метрологията, която е обхваната от законови разпоредби и е ангажирана с точността на измерванията, там където те имат влияние върху прозрачността на икономическите сделки, здравето и безопасността на хората, околната среда и животните Изискванията в законодателството са насочени към средствата за измерване, методите за измерване и изпитване и предварително опакованите количества продукти. Законовата метрология е съвкупност от нормативни, административни и технически процедури, разработени от обществени органи (или насочени към тях) и внедрявани от тяхно име, за да се определят и осигурят по регулаторен начин качеството и достоверността на измерванията, свързани с обществения контрол, търговията, здравето, безопасността и околната среда. Законовата е метрология е тази част от метрологията, която обхваща нормативно установените изисквания към единиците за измерване, средствата за измерване и методите на измерване. Дейностите по законова метрология се извършват от органи, определени с нормативен акт Законът за измерванията е основният нормативен документ от българското законодателство, който регулира дейността по осигуряване на точността и достоверността на измерванията в здравеопазването и на измерванията, свързани с обществената безопасност, защитата на околната среда, държавните и общинските вземания и търговските плащания.

Български институт по метрология - отрасли:


Администрация, Общини, Административни Структури, Институти,

Мнения за Български институт по метрология


The company has no review.

Напиши мнение за Български институт по метрология


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.