Занимални Дева    - Вижте още

Занимални Дева

Център за работа с деца. Занимални ДЕВА За деца от 3 до 14 годишна възраст. Работи се целогодишно без почивен ден от 7:30 до 22:00 часа. Компетентна помощ по всички общообразователни предмети от високо квалифицирани преподаватели. Занимания по пиано, цигулка, китара и солфеж
Занимални Дева

Център за работа с деца Дева
Адреси: Топ център:

-централа ул.Ю. Венелин;
-филиал ул. Иван Вазов
-филиал ул. Иван Шишман;
-филиал жк. Борово;
-филиал жк. Бели Брези;

Телефони:
0899 827 855
0897 802 381

www.deva.zavedenia.com

Телефони:

0899 827 855
0897 802 381

www.deva.zavedenia.com

За нас:

Занимални „ДЕВА“

За деца от 3 до 14 годишна възраст

Работи се целогодишно без почивен ден от 7:30 до 22:00 часа

1. Компетентна помощ по всички общообразователни предмети от високо квалифицирани преподаватели.
2. Летни курсове за изучаване на чужди езици
3. Предучилищна подготовка
 4. Кръжоци по извънкласно четене
5. Занимания по пиано, цигулка, китара и солфеж
6. Курсове по рисуване
7. Почасово гледане на деца
8. Еднодневни и многодневни Екскурзии
9. Лагери през ваканциите
10. Работа с деца с церебрална парализа
11. Възможност за пренощуване на деца

Условия:

Добрата материална база е едно от най-важните услоия за развитието на една такава дейност каквато е обучението на децата.

Занимални Дева Тя е и един от основните фактори, които карат родителите да предпочитат да поверят децата си на частна фирма, а не на държавно учреждение. Освен добрата материална база за привличане на клиенти е от значение и домашната обстановка, където децата не се натоварват излишно от необичайната, особено за първокласниците, училищна обстановка.

Наличието на леглова база е другото предимство. Благодарение на нея децата, които се уморяват по-лесно от учебния процес могат да отпочинат. Освен това е създадена възможност за преспиване на детето в случай , че поради ангажимент, командировка и др. родителите нямат възможност да приберат детето си. В такива случаи те са спокойни, че необходимите грижи за да не му се отрази негативно отсъствието на родителя, намира се в при съствието на възрастен човек, когото детето и родителя познават и му имат доверие.
Следващо предимство е наличието на столова. В нея се предлага обяд и закуска. Обядът винаги се състои от предястие, основно ястие и въглехидрати, белтъци, мазнини, витамини, соли и баластни вещества. В зависимост от времето, когато е на занималня (сутрин или следобед) ученикът получава закуска. Тя обикновено се състои от тестено изделие комбинирано с плод или крем. Храната е винаги прясна и добре приготвена. Плодовете са здрави, сочни и добре измити. Има хладилник за малотрайните продукти.

Обучения:

Обучението се осъществява от високо квалифицирани преподаватели с дългогодишен опит в обучението на децата от началния курс. Благодарение на дългогодишният им опит се осъществява близък контакт между учителя и учениците.Тъй като вече в повечето училища се изучават чужди езици, но не винаги на нужното ниво, е необходима и индивидуална подготовка по съответния изучаван език. Този проблем е решен с наемането на работа на филолози.


Разширено работно време:


Работното време е ключов фактор при избора на учреждение. Занималнята работи сутрин от 7:30 часа и вечер до 22 часа. Това осигурява спокойствие по отношение прибирането на децата. Важно е и , че фирмата работи през почивните дни и през ваканциите. Допълнителен плюс в тази връзка е и възможността за пренощуване на детето след предварително обаждане.


Организация на свободното време:


Занимални Дева При децата е от особено значение времето за игра. По време на игра те усвояват способността да общуват с други деца. Чрез игра те най-лесно усвояват и нови знания.

В момента са налице множество игри с помощта, на които може да се усвои и учебния материал. Наличието на игри свързани с историята, географията, флората и фауната на България и света наред със стандартните игри дава много добри резултати по отношение на общата култура.

Също така в по-късните часове на деня децата могат да се порадват и на трите компютъра с помощта, на които постепенно се научават да работят с мишка и да изпълняват някои по-елементарни по-сложни команди. Гледането на телевизия ги предразполага към едно по-спокойно възприемане на факта, че не са си у дома.

Занималнята организира еднодневни и много-дневни екскурзии из България. Това е важен фактор за подрстващите. Чрез екскурзиите им се дава възможност да опознаят родината си и да се чувстват по-добре от обстоятелството, че са видели и разгледали повече места от съучениците си. Организирането на лагери през ваканциите спомага за доброто здравословно състояние на децата.

Посещението на музеи, театри, кина повишава общата култура на учениците и възпитава любов у тях към изкуствата, природата и историята.

Цялата организация на свободното време осигурява посещение на обекти, за които родителите нямат време, а не рядко и желание да заведат децата си.


Занималня:


Заниманията по математика в центъра за развитие на децата Дева са изцяло съобразени с новите образователни стандарти и учебници. Преподавателите от центъра поддържат пряка веъзка с учителите на децата и следят какво се преподава за да се наблегнае на по-трудните за усвояване задачи. Няма дете с ненаписано домашно за училище и без да е упражнило предадените знания. Стените в центъра за деца са окичени с множество материали във вид на картинки и децата могат да запомнят визуално най-важните неща.


Подготовка на кандидат гимназисти:


Занимални Дева Центъра за развитие на децата Дева организира подготовка за кандидат – гимназисти (V, VI и VII вкл.) по Български език и литература.

Учебната програма включва: пробни тестове по Бълграски език и литература; изграждане на умения за писане на трансформиращ преразказ; Литературно-теоретични знания; Усъвършенстване на правописната и пунктуационната култура; редактиране на ученически текстове; работа с различни речници и помагала.

За допълнителна информация и записване на тел.: 0899 827 855

Центъра за развитие на децата ‘Дева“ организира подготовка за кандидат – гимназисти (V, VI, и VII кл.) по МАТЕМАТИКА.

Програмата включва: затвърдяване на правилата за изчисление; трайно усвояване на учебния материал за съответната година; развиване на логическата мисъл. Предвижда се решаване на много и разнообразни задачи и тестове.

За допълнителна информация и записване тел.: 0899 82 78 55


Компетентна помощ:


В занималните се грижат педагози с дългогодишен опит, медицински сестри.

Обучението се осъществява от високо квалифицирани преподаватели по всички изучавани предмети.

При тях всяко дете се чувства уважавано, ценено и успяващо.

Благодарение на дългогодишния им опит се осъществява близък контакт между учителя и учениците. Часовете, прекарани заедно минават неусетно.
Курсове по чужди езици:


Център за работа с деца „ДЕВА“ организира подготвителни курсове по руски език за:

- външно оценяване (IV, V, VI и VII кл);
- матура (XII кл.);
- Кандидат-студентски изпити;
- възможност за подготовка за изпита за получаване на международен сертификат за владеене на праговото равнище по руски език (B1-B2).

Центъра предлага също:

- упражнения и задачи, съобразени с темите и граматиката в учебната програма (IV-XII кл.);
- тестови задачи за проверка на слушането и четенето с разбиране на лексиката и граматиката, които проверяват и оценяват уменията на учениците.

Летни курсове по английски език

1. Летни курсове по английски език (поддържащи)

Занимални Дева Летни курсове за повишаване на нивото;
English club (занимателни игри);
Начално подготвително ниво.

2. Какво съдържа летният курс?

Усилено изучаване на английски език;
5 пъти седмично по 2 часа;
Видео уроци – затвърждаващи учебния материал;
Четене и дискусия на адаптирани книжки;

3. Пособия, необходими на всеки ученик

SB (учебник) – не влиза в цената на курса (раздава се в занималнята, желаещите могат да си го купят);
WB (учебна тетрадка) – заплаща се;
VAB (видео учебник);
Портфолио;
2 тетрадки – за домашна работа и упражнения;
тетрадка речник;
Цветни химикалки (червена, синя, зелена, черна);
Моливи;
Гума;Бележник;


Обслужване на деца церебрална парализа:


В центъра за развитие на деца „Дева“ могат да се обслужват деца с церебрална парализа, както и деца с други нервно муслкулни увреждания (акушерски парези, спина бифида, тортиколис, сколиози, мускулни дистрофии, мускулни атрофии, метаболитни и генетични заболявания), деца с отклонение в говорното и психичното развитие и деца с епилепсия.

За повече информациа се обадете на телефон: 0899 827 855, Николова


Рисуване и приложни изкуства:


Ателие за художествени дейности

Всяко дете има нужда от себеизразяване. Това е начинът по който то възприема околния свят и изразява отношението си мъм него. Най-благодатният начин за това е рисуването и дейностите свързани с него. Детското творчество е уникално, неповторимо и реално. Без думи детето общува с природата, с багрите, с материите.

Това е идеята на Ателието за художествени дейности, което предлагаме на Вашето внимание. Децата се запознават с различни материали, с тяхната пластичност, с начина, по който се свързват помежду си. Развива се усет на естетика, красота и хармония. в Ателието се работи с природни материали, глина, раковини, плат, хартия, мозайка, декопаж, боите „Easy Marble“ и др.Също така има кулинарни теми, свързани с готварството. Изработените от децата готови образци остават за тях. Работи се на музикален фон за по-приятни емоции и съпреживявания.

Заниманията са 1 път седмично, в рамките на един час. Цена: 7лв./часОрганизирани екскурзии:


Чифлик е курортно селище в Троянския Балкан с изключително живописна природа. Разположено в горното поречие на р. Бели Осъм, и граничи с куротите Шипково, Бели Осъм и Рибарица. Тук се намират природните забележителности – част на народен парк „Централен Балкан“ – „Козя стена“, където цъфти прочутият еделвайс, скалните феномени „Ушите“, седловините „Садраната стена“ и „Рогачеви камъни“. Всички те са интересни и желани обекти за туристически походи на хората, обичащи планината.

Най-голямото богатство на курорта е изключително лековита минерална вода с t=52 C. Работи плувен басейн с олимпийски размери.

Климатът е здравословен и изключително благоприятен за отдих през цялата година.

В близост до курорта се намира Троянският манастир и природно научния музей в с. Черни Осъм.


www.deva.zavedenia.com: