Последни новини


Как да декорирате мечтания дом: вдъхновение и съвети за декориране

Виж още..

Настоящият срив е подобен на този през 2018 г., твърди Чанпен Джао

Виж още..

Етериум (ETH): Кога да очакваме следващата голяма актуализация на мрежата?

Виж още..

Велеганов - Вижте още

Велеганов

Камбанолеярна Фирма Велеганов град Пловдив, е създадена през 1872 година от братята Лазар и Иван Велеганови. Продуктите които предлага фирмата са: отливки на свещници, отливане на камбани, полилеи, панахидници. Изливане на Камбани - Фирма Велеганов Пловдив изработва камбани от калаен
Камбани -

Камбанолеярна Велеганов:

|| Камбани || Свещници || Полилеи || Панихидници ||

Камбани - Фирма "Велеганов" Пловдив изработва камбани от калаен бронз по семейна технология. Камбаните могат да се изработват с определен тон и надпис по желание на клиента. Според теглото си те могат да се хармонират, т.е. да има последователност на тоновете, ако камбаните са две или повече. Камбани изработени от нас има в почти всички храмове в България, а също така и в храмове в Македония, Сърбия, Германия и Турция.

Свещници - Свещниците на фирма "Велеганов" се изработват от масивен месинг, с различен диаметър на таблите и брой на патрончетата и височина.

Камбани -

Полилеи - Полилеите се изработват от масивен месинг и с голям диапазон от размери. В зависимост от желанието на клиентите броят на лампите и диаметъра на полилеите е различен.

Панихидници - Фирма "Велеганов" изработва панихидници от масивен месинг. Според предпочитанията на клиента те могат да бъдат с табла или кръг.


Камбанолеярна Велеганов:

Фирма "Велеганов" гр. Пловдив е създадена през 1872 година от братята Лазар и Иван Велеганови. Функционирането на фирмата съвпада с предосвободителната епоха на България, и братя Велеганови участват дейно в подготовката на Априлското въстание, като леят лъвчета и куршуми за въстаниците.

След като турските власти залавят Иван Велеганов (и след изтезания той умира в затвора), вторият брат Лазар продължава да разширява дейността на фирмата. Започва да лее църковни камбани, свещници и друга църковна утвар.

Велеганов
Камбанолеярна Велеганов:

Наследници на Лазар Велеганов са Благо Велеганов и след години неговият син Лазар Велеганов, който ориентира фирмата към изработването освен на камбани и то с определена тоналност, и към изработването и на църковни полилеи и свещници, панихидници и различни декоративни месингови елементи.

Камбаните изработени от фирмата печелят много награди и признание на изложенията в Пловдив и в други градове. Качеството на отлятите от нашата фирма камбани и свещници е доказано и признато и до днес. Днес ние наследниците на братя Велеганови продължаваме да изработваме църковни камбани, свещници и полилеи, които украсяват храмове в цяла България, Македония, Германия.

Велеганов

Мнения за Велеганов


Напиши мнение за Велеганов


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.

Последни новини


Как да декорирате мечтания дом: вдъхновение и съвети за декориране

Виж още..

Настоящият срив е подобен на този през 2018 г., твърди Чанпен Джао

Виж още..

Етериум (ETH): Кога да очакваме следващата голяма актуализация на мрежата?

Виж още..