Салон Георги Петков - Вижте още

Салон Георги Петков

Жоро Петков е роден на 18 юли, София. Завършва средното си образование в 12 СОУ - Езикова гимназия с изучаване на немски и английски език - София.Започва заниманията си с фризьорство в център за професионално обучение. Жоро Петков започва заниманията си с фризьорство в център за
Салон Георги Петков
Салон Георги Петков
Когато наблюдава успешната кариера на Жоро Петков и лекотата, с която 27-годишният фризьор се развива в толкова конкурентна среда, човек не може да не се запита: Как е започнало всичко?

Салон Георги Петков

Всъщност историята му звучи като легенда за някой американски милиардер, но е съвсем истинска.

Салон Снейкс  Салон Снейкс  Салон Снейкс  Салон Снейкс

Още като ученик започнал да работи през свободното си време в магазинче за дребни аксесоари.

Веднъж в него влязла приятна бизнесдама и останала очарована от младежа зад щанда, който й направил прическа, за да й продаде две шноли. Тя веднага го наела в своя фризьорски салон и така обърнала посоката на съдбата му.

"До този момент", казва Жоро, "мечтаех да уча архитектура и ходех на уроци по рисуване."

Той е от хората, които се раждат с талант, но и с усета за това как да го развият и обогатят, за да се превърнат в критерий за стил и актуалност.

Вместо в малък и среден бизнес, в началото на кариерата си Жоро Петков решава да инвестира в себе си, да разтвори ветрилото на уменията и познанията си.

"Започнах да ходя по различни специализации в България, но на третата година реших да замина за Виена на обучение в Академията на "Schwarzkopf", разказва той.

Оттогава често пътува в Европа и Обединеното Кралство, за да се специализира в подстригването, подбора и смесването на цветове, текстурирането и оформянето на косата; подготвя се, както за работа във фризьорски салон, така и за модна фотография, клипове, реклами.

И през цялото време не спира да работи от един салон в друг, докато накрая, преди четири години открива свой собствен – "Snakes" в София.

Салон Снейкс  Салон Снейкс  Салон Снейкс  Салон Снейкс  Салон Снейкс  Салон Снейкс  Салон Снейкс  Салон Снейкс  Салон Снейкс  Салон Снейкс

Приоритетната му цел е да накара всяка жена да се чувства специална.

"В началото клиентките ми сочеха снимки от списания и казваха: "Искам да ми направиш такава прическа". Днес харесват и избират стил на коса от някоя от другите ми клиентки и казват: Направи ме като нея. Това е най-големият комплимент за мен", споделя Жоро Петков.

Салон Снейкс  Салон Снейкс  Салон Снейкс  Салон Снейкс  Салон Снейкс  Салон Снейкс  Салон Снейкс  Салон Снейкс  Салон Снейкс  Салон Снейкс
4.3 16