Общинска администрация Айтос  itemprop=

Общинска администрация Айтос

Община Айтос обхваща южните склонове на Източна Стара планина и долината на река Айтоска. Територията й е 402.866 кв. км. Има разнообразен релеф, климатът е умерено континентален. Почвите са канелени горски и алувиални. В района има минерални води с лечебни свойства, богата флора.
Айтос, ул. Цар Освободител 3 

Община Айтос е разположена в юго-източната част на Република България и е в границите на област Бургас. Обхваща южните склонове на Източна Стара планина и долината на р. Айтоска. Теренът й е предимно равнинен. Съседните общини са: на север - общ.Руен, на запад - общ.Карнобат, на юг и югоизток - общ.Бургас, и на изток - общ.Поморие. Общински център е град Айтос (на 28км от гр.Бургас) а в границите на общината са включени още 16 населени места, по-големите от които са: Мъглен, Карагеоргиево, Тополица, Черноград, Чукарка, Пирне, Караново и Пещерско. Общината има важно значение като транспортен възел. През нея преминават главен път No1 и жп линия София - Бургас. Община Айтос обхваща южните склонове на Източна Стара планина и долината на река Айтоска. Територията й е 402.866 кв. км. Има разнообразен релеф, климатът е умерено континентален. Почвите са канелени горски и алувиални. В района има минерални води с лечебни свойства, богата флора и разнообразна фауна. Районът на Айтос е с богата история. Намерени са находки от V век преди новата ера. Крепостта Аетос е играла важна роля в отбранителната система на българските земи срещу набезите на татари, авари и кръстоносци. В общината има голям брой българи-мюсюлмани а град Айтос е център на мюфтийство. Джамията в града е обявена за исторически паметник. Местоположение: Югоизточен регион Разстояние до столицата: 321.405 km от София Геогр.ширина (Latitude): 42.7N Геогр.дължина (Longitude): 27.25E Надморско равнище: 50 - 99m Област: Бургас Община: Айтос Площ на Град Айтос: 79.033km2 (НСИ) Население на Град Айтос: 20948 жители

Общинска администрация Айтос - отрасли:


Администрация, Общини, Общинска Администрация,

Мнения за Общинска администрация Айтос


The company has no review.

Напиши мнение за Общинска администрация Айтос


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.