Институт по Полимери БАН  itemprop=

Институт по Полимери БАН

ИНСТИТУТЪТ Е СПЕЦИАЛИЗИРАН В: Синтез на полимери по традиционни и авангардни методи. Изготвяне и охарактеризиране на полимерни композити, носители, мрежи и гелове, наноматериали. Фармакокинетични изпитания на лекарствено-полимерни системи. Обучение. зследователската политика на ИП е в
София, ул. Акад. Георги Бончев, бл. 103 вх. A

Институт по полимери Мисията на Института по полимери e да извършва научни изследвания в областта на полимерите и полимерните материали и тяхното приложение за създаване на иновативни материали, продукти, технологии и услуги, отговарящи на изискванията на индустрията и обществото. Изследователската политика на института е в унисон с приоритетите на Европейския съюз за развитието на икономика,основаващa се на знаниeтo. ЕКСПЕРТИЗА И УСЛУГИ ИНСТИТУТЪТ Е СПЕЦИАЛИЗИРАН В: Синтез на полимери – полимеризационни и поликонденационни реакции, контролиран синтез на полимери със зададени състав, структура и свойства; хибридни и фунционализирани полимери, модификация и омрежване на природни и синтетични полимери; имобилизиране на биоактивни съединения; Дизайн и получаване на полимерни материали – мрежи и гелове, наноструктурирани и наноразмерни материали - частици, слоеве и влакна; материали, реагиращи на промени в средата, полимерни комплекси, хибридни и композитни материали; Охарактеризиране – състав и структура/морфология на полимери и полимерни композити, молекулна маса и молекулно-масоворазпределение, инерционен радиус, вискозитет и реологични свойства, термични параметри; Физикохимично охарактеризиране на микро- и наноразмерни материали, размер и форма на наночастици, мицели, агрегати и липозоми в колоидниразтвори (концентрация, рН, йоннасила, температура). УСЛУГИ за научни лаборатории, производители и търговски компании Идентификация, охарактеризиране и технологичен контрол на полимери, материали и композити на основата на полимери (качествен и количественанализ, термо-механичнисвойства, физико-механични свойства, кислороден индекс, молекулно-масови характеристики, размер на наночастици, вискозитет, реологични параметри и др.) Клиентите получават пълна информация за тълкуването на аналитичните данни, както и за специфичните условия и начини на по-нататъшното използване на тези материали Консултантски услуги за материалите и тяхото използване Разработване на производствени технологии.

Институт по Полимери БАН - отрасли:


Наука и Образование, Научна Дейност, Институти,

Мнения за Институт по Полимери БАН


The company has no review.

Напиши мнение за Институт по Полимери БАН


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.