Е Комерс ООД  itemprop=

Е Комерс ООД

Фирма Е - Комерс предлага енологични продукти /дрожди, активатори на ферментация, ензими, желатини, бентонити, танини, бистрители/, киселини, активен въглен и филтруващи вещества
1. Дрожди - FERMACTIV - Sacc. bayanus - суха, активна мая подходяща за довършване на прекъснала ферментация, както и за производство на шумящи вина - FERMAFINE - Sacc. cerevisiae - суха, активна мая подходяща за изразяване на ароматното разнообразие - FERMAFRUIT k 48 - Sacc. cerevisiae - суха, активна мая ефективна за изразяване на аромата. Ензимната и структура осигурява хидролиза на ароматните прекурсури на червени и вина розе, като запазва индивидуалния характер. С килър фактор - HP180 - Sacc. cerevisiae bayanus - суха, активна мая. Щамът е изолиран и селекциониран от мъст Chardonnay, поради ефективността му в увеличаване на различните аромати. Високо резистентен към алкохола. Подходящ в производството на бели и шумящи вина - FERMAFRUIT TY 32 - Sacc. cerevisiae - специализирана за млади, червени вина. Засилва терпеновите нотки - HP 502 - Sacc. cerevisiae bayanus - суха активна мая за червени вина за стареене с отлични ферментационни способности при високи температури. Висока алкохолна резистентност. Бавно, но регулативно ферменатционна мая, позволяваща по-ефективна екстракция на багрилна материя и танини - HP 640 - Sacc. cerevisiae cerevisiae - приложимапри различни вина. Криофилна мая подходяща за нискотемпературна ферментация. С килър фактор К2. Увеличава ароматния интензитет - HP 130 - Sacc. cerevisiae cerevisiae - суха, активна мая приложима при висококачествени млади червени вина. Продуцира отличен ароматен профил. Подпомага мало - лакитичната ферментация 2. Активатори на ферментация - Актифермент - активатор стимулиращ растежа на клетките - Актифермент + - хранителна добавка за мая - Биофермент - сложно съединение от винени дрожди и микроцелулоза, осигуряващ отцеляването на дрождените клетки и пълния и цялостен ферментационен процес - Сулфофермент - концентриран разтвор на амониев бисулфит за третиране на мъст и вино в процес на ферментация - Турбицел - активна микроцелулоза за регулиране на бистротата на мъстта 3. Ензими - Пектиназа аромакс - пектолитичен ензим предназначен за отделяне на аромат - Пектиназа CLA - поливалентенпектолитен ензим въздействащ върху пектиновото съдържание на мъстта - Пектиназа CLA + - висококонцентриран ензим осигуряващ по-голямо количество мъст, по-бързо бистрене, подобава ароматния потенциал на мъстти осигурява по-добра филтруемост - Филтратек - бистрец, пречистващ и филтриращ ензим - Пектокор - специфичен ензим за екстракция на багрилна материя 4. Желатини - Геласол ST - желатин препоръчван за червени стареещи вина - Геласол - желатин за бистрене на ликьорни и пресови вина - Геласол MF - препоръчван за избистряне на мъст и вина - Супербистрител 2000 - течен гел направен от изключително чисти желатини. Препоръчван за млади червени и бели вина - Супербистрител СДО - поливалентен течен желатин с висока плътност. Препоръчван за барза флокулация и утаяващ ефект 5. Бентонити - Бентоликуид - препарат базиран на чист активен натриев бетонит и гел на силициев окис - Бентонит на прах - активен, натурален натриев бентонит препоръчван за мъст - Гранулиран бентонит - активен, натурален натриев бентонит удобен за използване както в мъст, така и във вино - Микрокол - чист, активен, гранулиран натриев бентонит с висока чистота 100%, свободен от прахообразни частици 6. Танини - Таниклар - галотанин, предназначен за избистряне на качествени вина - Танируж - танин за стабилизиране на багрилна материя. - Танишен - дъбов танин препоръчван за подобряване на органолептичните свойства - Енологичен танин - кестенов танин за бистрене в присъствието на желатин - Таниноалкохол - галотанин с концентрация 88 - 90% предназначен за бистрене на бели вина 7. Бистрители / Стабилизатори - Силигел/Силигел специал - концентрирана водна суспензия на частици получени чрез развитие на зародиша на силициев окис - Овокларил - прахообразен яйчен албумин, протеинов бистрещ агент за качествени червени вина - Протеолак - протеинов пречистващ агент и стабилизатор с антиоксидантни свойства - Протеолак К - изключително чист, микронизиран калиев казеинат - Ихтиозол - протеинов бистрещ агент за бели и розе вина, базиран на лесноразтворим, пречистен и лиофилизиран рибен желатин - Стабивин - стабилизиращ разтвор на чиста гума арабик - Стабивин прах - прахообразна пречистена гума арабик - Стабификс - стабилизиращ разтвор на чиста гума арабик - PVPP - препарат стабилизиращ, предотвратяващ и корегиращ оксидацията на виното - Поликас - стабилизиращо съединение на базата на РVРР, микронизпран кисел казеин, кизелгур и микроцелулоза за представяне и корегиране оксидацията на вината - Естабифорт Р - поливалентен антиокислителен стабилизатор с антисептични и антитартаратни свойства - Поликристал - антиокислителен стабилизатор представящ образуването на кристални утайки - Микронизиран калиев битартарат - стабилизатор против тартаратни утайки - Ситерилил - серни анхидрирани таблетки - Разтвор сулфуроса 15 - воден разтвор на калиев бисулфит 8. Винена киселина Е - 334 - натурална L(+) - Свойства: безцветни кристали до бяла прах. Без миризма, с приятен кисел вкус, стабилна на атмосферни влияния, нехигроскопична, отлично разтворима във вода и алкохол. Киселият вкус е устойчив, подобен на този на плодовите киселини. Намира приложение в: - Сладкарска промишленост - киселият вкус увеличава аромата и подобрява органолейтичните характеристики на сладкарските изделия. Използва се за вкус на грейпфрут, лимон, касис и др., както и в комбинация с лимонена киселина. - Обработка на плодове - винената киселина се използва като подкислител и консервант в производството на сладка, желета, плодови сокове, сиропи, както и като добавка за плодови консерви като стабилизатор на витамините и багрилните материи. - Производство на безалкохолни напитки - подсилва плодовия аромат. - Сладоледи - подчертава и засилва плодовия аромат - Консервирани зеленчуци - стабилизира външния вид, цвета, вкуса, аромата и хранителните качества. - Хлебопроизводство - подобрява качествата на брашното, използва се като съставка на прахообразните маи. Добавена в комплекса от естери и мастни киселини, подобрява втасването на тестото. - Рибна индустрия - запазва свежестта на рибата, стабилизира неутралния и цвят, съдържанието на витамини и вкуса и. Неутрализира неприятната миризма и в марината действа като подкислител. - Маслопреработване - дтабилизира маслата и мазнините по време на рафиниране. Запазва съдържанието на витамини. В качеството си на антиоксидант възпрепятства гранясването на продуктите. - Фармацевтична промишленост - идеанатурален подсладител в разтворимите таблетки. Необходима в производството на антибиотици, както и в други обработващи процеси. - Козметична промишленост - широко използвана в приготвянето на натурални кремове, парфюми и други продукти. - Текстилна промишленост - в процеса на щамповане. - Строителната индустрия - винената киселина се използва като агент забавящ втвърдяването при приготвянето на мазилки, хоросани, пластични и циментови маси. 9. Желатини Предлагаме широка гама от безвредни желатини, с изключително много приложения, някой от които маркираме по-долу: - Месни продукти - Рибни продукти, миди - Витамини и аминокиселини - Полуфабрикати и сосове - Маргарини и масла с намалено съдържание на мазнини - Маслопреработване - Млечни десерти - Сладоледи - Сладкиши - Парфюми - Желета - Напитки Фармацевтика - Капсули - Покриване (микроенкапсулация) на таблетки - Хапчета Технологии - Микроенкапсулация на мастила и оцветители - Хатия - Метален елестролизис - Пластмасова полимеризация - Лепила (производство на кибрит) - Декоративни покрития 10. Минерални добавки за брашна и животински храни - Костна мазнина - Костно брашно - Костен приципитат Съществуват различни видове желатин тип А (киселинно обработен) тип В (алкално обработен) и Bloom в порядъка 50 - 300, с различна големина на частиците (от големи зърна до много фин прах). Всички те са подходящи за хранителновкусовата, фармацевтична, козметична, както и за техническо приложение. 11. Оцветители / Багрила Антоцианин - Екстракт от гроздови ципи Е163 (течен и прахообразен) с приложение в производството на: - Напитки - Храни - Сладкиши - Маслени продукти - Млечни продукти 12. Активен въглен Въгленът се активира чрез физико - химично третиране с фосфорна киселина съгласно кодекс 0.І.V. Процесът на активиране позволява да се получат изключително корьозни частици, които следователно могат да абсорбират молекули от различно естество, в зависимост от техните размери. Приложение: - Хранителновкусова промишленост - Винопроизводство - Производство на високоалкохолни напитки - Плодови сокове - Фармацевтика 13. Филтруващи вещества - Дренопор филтър "M" и "S" - прахообразни филтруващи вещества с висока абсорбционна способност - Хидропор - предварително хидратирано филтърно помощно средство за дълбочинно и обемно филтруване - Диазел - Диатомит - помощно филтруващо средство. Висококачествена инфузорна пръст (кизелгур) приложим: - бира - вина - оцет - масло, маслени продукти - плодови сокове - захар - желета - греси (вазелин) - антибиотици - химикали - фармацевтични продукти - разтворители - смазочни сведства - груба филтрация на бира, вино, сокове, масла, антибиотици, сиропи, вода за плувни басейни

Е Комерс ООД - отрасли:


Хранителни Добавки, Подправки,
5 1