Институт по Целулоза и Хартия АД - Вижте още

Институт по Целулоза и Хартия АД

Научно - информационно обслужване на целулозно-хартиената промишленост. Извършва изпитвания на целулоза, хартия, картон. Произвежда лепила за етикети и опаковки, фитопрепарати, рекламни материали.Търговия с хартии, картони и опаковки.
София, ул. Поручик Неделчо Бончев 8

Институт по Целулоза и Хартия АД

Институтът по целулоза и хартия АД е научна организация, която обслужва фирмите от целулозно-хартиената промишленост. Историята му датира от 16.07.1965 г., когато е създаден Научноизследователски институт по целулозно-хартиена и лесохимическа промишленост със седалище София.

През годините Институтът се разви и утвърди като център за научноприложни изследвания, източник на информация за световните постижения в този отрасъл, консултации и пряко участие при пускането в експлоатация на новите предприятия и при реконструкцията на съществуващите.

Институтът поддържа контакти със сродни институти от Европа и активно работи за включването на отрасъла в програмите на ЕС и разширяване на Балканското сътрудничество.Основен предмет на дейност:


Научно обслужване на предприятията от целулозно-хартиената промишленост (ЦХП).Основни направления на дейността:


лепила целулоза хартия етикети

Изследователска и развойна дейност

 • Съвременни технологии за производство на влакнести материали (целулоза, полуцелулоза, дървесинна маса, вторични влакна от отпадъчна хартия), хартии, картони, вълнообразен картон и опаковки от него
 • Опазване на околната среда в ЦХПЕкспертна и консултантска дейност

 • Изготвяне на експертни оценки, маркетингови проучвания, технико-икономически анализи и др.;
 • Информационно, стандартизационно и метрологично обслужване на отрасъла;
 • Консултантска дейност при обзавеждане на лаборатории със съвременни апарати за изпитване за технологичен контрол и контрол върху качеството на готовата продукция в предприятията на ЦХП.

лепила целулоза хартия етикети лепила целулоза хартия етикети

Изпитване

Извършване на анализи / изпитвания на влакнести материали, хартии и картони, както и на опаковъчни материали от хартии и картони в Централна Аналитична Лаборатория (ЦАЛ) към Института, акредитирана съгласно БДС EN ISO/IEC 17025:2006.

ЦАЛ е една от трите лаборатории в Европа, одобрени от IKEA за изпитване на вълнообразен картон за опаковки.Институт по Целулоза и Хартия АД  

Обучение

Към ИЦХ съществува Център за Професионално Обучение по "Технология на целулозата, хартията и опаковките", лицензиран от Националната Агенция за професионално образование и обучение (НАПОО) към Министерски съвет на Република България;

Издателска дейност

 • Списание Целулоза и хартия- за наука, производство, търговия, финанси
 • Бизнес бюлетин – рубрика "Пазарни анализи", седмично издание на сп. „Целулоза и хартия”, с актуална ценова информация за суровини и продукти на ЦХП
 • Каталог на българската целулозно-хартиена промишленост

Производствена и търговска дейност

  лепила целулоза хартия етикети
 • Произвежда висококачествени лепила на база естествени и синтетични суровини, предназначени за машинно и ръчно етикетиране на продукти в хранително-вкусовата и пивоварната промишленост, за производство на опаковки, книговезки и канцеларски цели;
 • Произвежда фитопрепарати на база етерични масла – билкови козметични продукти;
 • Изработва преси за балиране на отпадъчна хартия и др. материали;
 • Изработва календари, тефтери и др. рекламни материали;
 • Предлага хартии, вълнообразен картон и опаковки от вълнообразен картон.

ШРЕДИРАНО ВЕЛПАПЕ :


Институтът по целулоза и хартия предлага ШРЕДИРАНО ВЕЛПАПЕ (от 5-, 3-пластно велпапе и микровелпапе).

Уплътнява излишното пространство и предпазва фини и чупливи продукти.

ЕКОЛОГИЧЕН заместител на аеропласт ( опаковачно фолио с балончета ).


Институт по Целулоза и Хартия АД

Мнения за Институт по Целулоза и Хартия АД


The company has no review.

Напиши мнение за Институт по Целулоза и Хартия АД


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.