Последни новини


Бар оборудване - какъв трябва да е добре обзаведеният бар?

Виж още..

Различните материали, от които се изработват детските матраци

Виж още..

Повишаване на имунитета: Полезни начини за укрепване на имунната система

Виж още..

Тодор Опрев - Вижте още

Тодор Опрев

Компанията Тодор Опрев е създадена през 1994. От самото начало тя се насочва към семепроизводство и отглеждане на трайни насаждения - кайсии и лозя. 2006 година е преломна за фирмата. Идеята за създаване на собствена винарна се превръща в проект, реализиран само за 9 месеца,
Силистра, ул. София 1 / магазин за вино ОПРЕВ /

Тодор Опрев ЕТ

Създадена през 2006г.

ВИНАРСКА ИЗБА "ОПРЕВ"


Избата се намира в добруджанското село Добротица, на 36 км. от гр. Силистра. Тя е спечелила репутация в региона, със своите чисти сортови вина и запазено високо качество. Семейна изба, където ще бъдете посрещнати с радост от нейните домакини.

Тодор Опрев ЕТ

.…Правенето на вино е като свиренето на музика. Техниката, виртуозността при изпълнението са абсолютно задължителни. Това обаче, което ще накара публиката да притаи дъх и да я слуша отново и отново е чувството, с което музикантът ще пресътвори творбата и ще и вдъхне живот, своя живот. .. Правя това сравнение, само за да отговоря на всички, които ще попитат „С какво вашите вина са по-различни от всички останали? „

С любов и вяра, с емоция и страст, с разбиране и съпричастност…

Любовта и вярата на много хора, които обичат всяка педя земя, всяка лоза, всеки слънчев лъч, всяка капка дъжд, всеки порив на вятъра…С емоцията, постоянството и упоритостта, които влагат от началото до края, с добруджанското сърце, огромно и богато като земята ни – земята на Добруджа!
Обикновено, хората се събират около бутилка вино, за да я споделят! Питали ли сте се какво споделят всъщност? Мисля, че споделят нейната душа!

ЗА НАС

Тодор Опрев ЕТ „Винарна „Опрев“ е семейна изба, където ще бъдете посрещнати с радост от нейните домакини.

Собственикът й / Г-н Опрев / ще сподели с Вас, своите познания за виното и неизменно ще Ви запали с откровеното си родолюбие и привързаност към българската земя и Добруджа.

Избата се намира в добруджанското село Добротица, на 36 км. от гр. Силистра. Тя е спечелила репутация в региона, със своите чисти сортови вина и запазено високо качество.

Екипът на избата споделя идеята, че качеството на виното започва от лозята. В него се отразяват уникалните характеристики на тероара, подборът на сортове и отношението към природата.

Грижата за лозята, гроздето, почвата, както и използването на добри земеделски практики в лозарството, са неизменна част от целия процес на производство.

Тодор Опрев ЕТ

ИЗБА

Тя е модерна производствена структура, с напълно затворен цикъл на производство – от гроздето до бутилката вино.

Винарска изба „Опрев“ е създадена през 2006г. и е естествен завършек на една от дейностите, с които се занимава нейният собственик – Тодор Опрев - лозарство.

Стратегията на фирмата е собствените лозя да осигуряват необходимото грозде за преработка, за да се гарантира качеството и екологичността от суровината до готовата продукция.

Друг акцент в стратегията на фирмата е контролът върху производствените техники, както и контролът по време на производствения процес. Оборудвана е с лаборатория, която отговаря за качеството на процесите и високия стандарт на вината. Разполага с линии за бутилиране на стъклени бутилки и пълначна машина за Bag in Box.

ВИНА

 • Via Seletica 2015г. - AVB 13°
  Каберне Совиньон
 • Via Seletica 2014г. - AVB 12,8°
  Евмолпия
 • Via Seletica 2016г. - AVB 13°
  ЧЕРВЕН МИСКЕТ
 • Via Seletica - AVB 12,9°
  Траминер 2017г.
 • Via Seletica – AVB 13,1°
  Шардоне 2015г.
 • Via Seletica – AVB 13°
  Розе 2017г.

Тодор Опрев ЕТТодор Опрев ЕТ


Лозята на Винарска изба „Опрев“ се простират на 230 декара площ, на около 25 километра от р. Дунав. Релефът е низинен до равнисто-хълмист, а лозовите насаждения са разположени върху висока билна част с югозападно изложение. Почвите са средно излужен чернозем, слабо еродирани и тежко песъкливо-глинести.

Теренът

попада в климатичния район на Крайдунавската низина, за който е характерен умерено-континентален климат с горещо лято и много слънчеви дни. Най-топло е през юли и август, а най-студено през януари.

Климат

Средната годишна температура е 11.6°С, а минималната 7.1°С. Разпределението на валежите е с пролетно-летен максимум /май, юни и юли/ и зимен минимум /януари, февруари, март/. Годишната сума от валежи е 501мм/м?. Средната продължителност на свободното от мраз време е 226 дни. Високо-качествени вина

Тези особености на тероара са подходящи за отглеждане на бели и червени винени сортове лози за производство на високо-качествени вина.

Тодор Опрев ЕТ

ВИНЕН ТУРИЗЪМ

Тодор Опрев Къща за гости „Добротица“

Създадена през 2014 година и носи името на селото, където е разположена. Изградена е върху хълм, от където се открива живописна гледка към близките възвишения, гъсти широколистни гори, тучни пасища и обширни градини.

Къщата разполага с девет стилно обзаведени стаи, външна тераса с барбекю, ресторант, феитнс зала и кът за отдих.
Гостите могат да разгледат забележителностите на селото, някои от които са уникални: Храмът "Св.Св. Кирил и Методи" и кенотафите - символични гробове на войници, загинали далеч от родните си места; „Бабаджановата чешма“ със стихотворението "Вода", издълбано върху титулния камък над чучура; поляни с див божур намиращи се на юг от селото, който цъфти само през май; „Острата скала“, която е природен феномен и е останала от дълбока древност.

Тодор Опрев

www.opreff.com

Последни новини


Бар оборудване - какъв трябва да е добре обзаведеният бар?

Виж още..

Различните материали, от които се изработват детските матраци

Виж още..

Повишаване на имунитета: Полезни начини за укрепване на имунната система

Виж още..