Гари 2  itemprop=

Гари 2

Фирма „Гари – 2” ООД е създадена през 1990 г. От 2000 г. създава ферма за отглеждане на пъдпъдъци за получаване на пъдпъдъчи яйца предназначени за консумация в прясно състояние. За подготовка, сортиране и опаковане на пъдпъдъчите яйца има обособен Център за опаковане на пъдпъдъчи яйца.
„Гари – 2” ООД Фирма "Гари 2" е традиционен производител и доставчик на яйца от пъдпъдъци за магазини и търговски вериги. Нашата ферма е разположена в сърцето на екологично чист планински район в околностите на Етрополе. Пъдпъдъците се отглеждат в съответствие с най-добрите европейски стандати за екологично чиста продукция и отношение към птиците. Нашият дългогодишен опит и доказани в практиката професионални познания за отглеждане на пъдпъдъци гарантират високо качество на продукцията. Фирма „Гари – 2” ООД е създадена през 1990 г.. От 2000 г. създава ферма за отглеждане на пъдпъдъци за получаване на пъдпъдъчи яйца предназначени за консумация в прясно състояние. За подготовка, сортиране и опаковане на пъдпъдъчите яйца има обособен Център за опаковане на пъдпъдъчи яйца. Същият е регистриран от НВМС под номер BG 2319003 и отговаря на изискванията на Закона за храните и Наредба 5 от 25 май 2006 г.за хигиена на храните. Фермата и центъра за опаковане се намират на 70 км североизточно от гр. София в гр. Етрополе.            Продукти: Продукти: Ферма за пъдпъдъци ГАРИ-2 произвежда и предлага на пазара следните продукти: Пъдпъдъчи яйца, опаковки по 12 бр., в кашон от 20 опаковки и от 40 опаковки; Живи пъдпъдъци от излюпването им до пронасяне; Клетъчни батерии за отглеждане; Пъдпъдъци за отстрел по ловни полета;            Клиенти: Клиенти: Метро Кеш & Кери България Билла България Кауфланд България Карфур Пикадили Фантастико София Т- Маркет / Максима/ СБА Елемаг Меркатор Магазини „345”            Още ... Яйцата от пъдпъдък са ценен продукт. Те имат антибактериално, имуномодулиращо, противооточно действие. Яйцата от пъдпъдък съдържат много микроелементи и витамини, и всичко това без наличието на холестерол. В сравнение с кокошето в един грам пъдпъдъче яйце се съдържат повече витамини: А - 2,5 пъти, B1 - 2,8 и B2 - 2,2 пъти. Витамин D, се съдържа в пъдпъдъчите яйца в активна форма, той предпазва от развитието на рахит. В пъдпъдъчите яйца, в сравнение с кокошите се съдържат 5 пъти по-високи нива на фосфор и калий и 4,5 пъти повече желязо. Известно е, че фосфорът допринася за психичното развитие. Ето защо, пъдпъдъчите яйца е полезно да се включват в храната на всички учащи се. В Япония, например, където дългогодишно и старателно се изследват ползите от пъдпъдъчи яйца, всеки ученик получава дневно задължително две яйца на обяд. Благодарение на фосфора, пъдпъдъчите яйца също са добър стимулант на потентността. Според някои учени, те превъзхождат по ефективност Виаграта. Значително по-високи, отколкото в кокошите яйца, са нивата на мед, кобалт и други аминокиселини. В пъдпъдъчи яйца никога няма салмонела. Това е така, защото те имат много силна ципа и малки дихателни отверстия в черупката, които предотвратяват проникването на вредни бактерии. Поради високата телесна температура (42°С), пъдпъдъците са устойчиви на инфекциозни заболявания. Това позволява да се отглеждат, без да се прибягва до ваксиниране, което изключва натрупване в организма и яйцата на лекарствени вещества. За разлика от кокошите, яйцата от пъдпъдък не предизвикват алергии при деца и възрастни. Точно обратното, наличие на протеина овомукоид потиска алергичните реакции, затова на тяхна основа се изготвя лекарството (овомукоиден екстракт), което се използва за лечение на алергии. Пъдпъдъчите яйца и могат и дори е желателно да се използват сурови, за да се запазят техните хранителни вещества, които могат да бъдат загубени при обработка. Използването на яйцата от пъдпъдък дава отлични резултати при лечението на гастрит - язва на стомаха и дванадесетопръстника, както и панкреатит. Пъдпъдъчите яйца допринасят за премахване на радионуклиди от тялото, така че се препоръчват на хората, изложени на радиоактивно лъчение. Фона радиационното ниво в големите градове напоследък се увеличава. Яйцата от пъдпъдъци са включени в храната на децата, изложени на радиация по време на Чернобилската авария. След определен период от време, те са подобрили общото си състояние, повишило се е нивото на хемоглобина, изчезнало е главоболието, умората. Биохимични анализ на кръвта не е показал аномалии. Резултатите от изследванията позволяват да се заключи, че пъдпъдъчите яйца са за предпочитане в терапевтично подхранване на слаби деца и възрастни, предимно населяващи екологично необлагодетелствани райони. На деца се дават от 2 до 6 бр. на ден в зависимост от възрастта, на възрастни - по 4-6 яйца дневно сутрин на празен стомах. Полезно е да се употребяват сурови, като се пие топла вода. Приемът трябва да бъдат систематичен, непрекъснат за период от 3-4 месеца. Още след две седмици се усеща благоприятното им въздействие върху организма. Пъдпъдъчето яйце се използвана не само за храна. В частност, то се използва също и в областта на медицината и в производството на козметика.            www.gari2.com
4.2 19