Маестро Парк ООД - Вижте още

Маестро Парк ООД

МАЕСТРО ПАРК ООД е частна компания, работеща на пазара от 1995 година. Собственици и управител на фирмата са ландшафтни архитекти. Работници и служители са водещи специалисти с над 10 годишен опит. Разполагаме собствена база за производство на посадъчен материал и разсад.
Маестро Парк ООДМаестро Парк ООДМаестро Парк ООД


За нас :

МАЕСТРО ПАРК ООД е частна компания, работеща на пазара от 1995 година. Собственици и управител на фирмата са ландшафтни архитекти. Работници и служители са водещи специалисти с над 10 годишен опит.

През тези години ние сме изпълнили над 50 по-големи проекти и множество малки. В началото бяха малките обекти. В последствие в нашата листа присъстват изпълнени обекти от различен функционален тип.

Разполагаме собствена база за производство на посадъчен материал /разсадник за декоративна растителност - 40 дка/.

МАЕСТРО ПАРК ООД Ви предлага цялата палитра от дейностите по поддръжката и обслужването на Вашата градина. Особеното при нас е, че за градината се грижи специалист градинар под ръководството на ландшафтен архитект.

Нашите градинари са предварително обучени за стандартните дейности в поддръжката, а при затрудниния се намесва и наш специалист, с консултации по растителна защита и т.н.Вашата градина :

Към нея не може да се привикне, тя не може за се запомни.

Тя постоянно се мени, тя живее.

Нашите предимства:
- По-ниски разценки при обслужване - дължащи се на високопроизводителния ни машинен парк и пълна гама градински техника, както и на добре обучените ни работници
- Доставка на материали на най-ниски цени, вкл. торове и препарати
- Диагностика на болести и вредители в най-ранен стадий, с което се избягва загубата на растения
- Комплексно поддрържане на поливни системи, зазимяване и отзимяване, дребни ремонти по алейна мрежа и т.н., събаряне на опасни и високи дървета, доставка на дърва за огрев
Проектиране :

При избора на проекираща организация обърнете внимание на:
- наличие на съответната квалификация и образование
- наличие на опит в областта
- техническо оборудване
- достъпност на информация за преходни проектиСтроителство :

Защо специализирана фирма по озеленяване?

Спецификата на работите по изграждането на една градина изискват специални познания, на които единствено тесните специалисти могат да дадат отговор и съвет.

Честите въпроси са:
- Каква почва е подходяща за затревяване?
- А каква за засаждане на дървета и храсти?
- За зеленчукова градина?
- Кои растения изискват кисела почва и кои не?
- И наистина има разлика за всеки един случай.
- Освен това е важно и каква е същаствуващата основа. Особено важно е и какъв растителен материал се използва. Един и същи вид в зависимост от това, къде е произведен може да се държи по различен начин.
Има значение дали е от ниска или висока надморска височина, дали е произведен по семенен път, тъканна култура или резник, дали е внос и от къде.
Как е извадено растението, наранена ли е кореновата система, как е транспортирано, как е съхранявано преди да стигне до Вашата градина са въпроси също от съшествено звачение.

На тези и още много други може да отговори само специалиста, може да даде гаранция, може да направи верният избор вместо Вас.Поддръжка :

Грижата за градината не приключва с нейното изграждане. Тя расте и се развива, разкривайки все повече своята красота.

Затова, за да се получи перфектната градина са необходими професионални грижи, както и специална подготовка на градинаря за изискванията на отделните растения, специализирана техника и инструментариум за отделните дейности по подддръжка. Това е особено важно през първия сезон.

Грижата за съвременната градина изисква много време, стил и специални познания, особено за участъците където са използвани широк асортимент растения - скални кътове, цветни групи, водни площи и растения и др.


Интериор :

Зимни градини
Вечнозеленият ъгъл на живата природа
Той позволява да разширим живото пространство и да се приближим до природата неизлизайки от дома по всяко време на годината. Като правило това е неголямо пространство, появяващо се по архитектурен замисъл или естествено продължение на основното строителство, или отделно помещение, в което са създадени комфортни условия за растежа и развитеието на растителността по всяко време на годината. Ограничеността и затвореността на постранството изискват специално планиране, строга диференциация на използваното пространство, като места за отдих, малки архитектурни форми и местоположението на растителността. В този смисъл при създаването на зимна градина трябва да се отчитат два фактора - инженерен и дизайнерски. Трябва да се подбират растения не само от гледна точка на растежните условия, но и от естетическа. Водата в градината изпълнява и функцията на акумулатор на топлина, поддържа влажността, затова винаги се приветства присъствието й в зимата градина.


Аранжировка :

Ако Вие отрежете цвете или зеленина от Вашата градина и ги поставете във ваза или друг съд, Вие вече имате цветна аранжировка. Изкуството за подреждане на цвета е умението да се покаже тяхната естествена красота.

Аранжирането на цветя се състои от много елементи - линия, форма, цветове, количество, които трябва да бъдат хармонично свързани. Линията дава особена изразителност на букета или композицията, усилва емоционалното възприятие, предизвиква различни настроения и асоциации.

Цветните композиции са синтез между природата и изкуството. Те в голяма степен са сравними с другите изкуства и са подвластни на времето и стиловете. Те са краткотрайни и същевременно непреходни. Преминавайки от форма във форма в течение на времето, са се превръщали в традиция, ставали са част от живота на поколения.


Няколко полезни съвета за по-добро съхранение:
- Не поставяйте букета или аранжировката на пряко слънце или до телевизор
- Стоящите до цветята съдове с плодове им действат смъртоносно
- Сменявайте или доливайте често чиста студена вода
- Мийте добре особено металните вази
- Сложете консервант във водата - най-добре белина
4 24