Етнографски Комплекс Дамасцена - Вижте още

Етнографски Комплекс Дамасцена

Фирма „ДАМАСЦЕНА” произвежда и продава известното по цял свят и с най-добро качество Българско розово масло, добито от листенцата на Rosa damascena. Заедно с това в дестилацията на фирмата се произвежда висококачествени розова вода, лавандулово масло, лавандулова вода.
Скобелево (Област Стара Загора), ул. Първи май 24

Българско розово маслоБългарско розово маслоБългарско розово маслоДимасцена:

ДАМАСЦЕНА” е частна семейна фирма намираща се в сърцето на розовата долина между „града на Бългата роза” – Казанлък и града известен със своите минерални извори и балнеолечение – Павел баня. Дестилерията е построена в китното малко селце Скобелево, разположено в подножието на Стара планина, където обширните розови градини край селото са се слели в едно с величествената снага на Балкана.

Етнографски Комплекс ДамасценаЕтнографски Комплекс ДамасценаЕтнографски Комплекс Дамасцена

Фирма „ДАМАСЦЕНА” произвежда и продава известното по цял свят и с най-добро качество Българско розово масло, добито от листенцата на Rosa damascena. Заедно с това в дестилацията на фирмата се произвежда висококачествени розова вода, лавандулово масло, лавандулова вода, други етерични масла и хидрозоли.

Ние се гордеем с това, че сами произвеждаме и продаваме нашите продукти по цял свят. Това означава, че независимо дали ще се свържете с нас чрез интернет или ще дойдете на място и ще направите своето пътешествие до Розовата долина, вие ще имате възможността да закупите от нас изцяло качествени и 100% натурални продукти.

ДАМАСЦЕНА” е добре позиционирана в отглеждането на Rosa damascena и производството на Българско розово масло. Фирмата произвежда висококачествено розово масло. За да дадем гаранции за качество на нашите купувачи и партньори, ние работим в тясно сътрудничество с лабораториите за аналитичен контрол на етерични масла, които окачествяват и сертифицират нашите продукти. По този начин ние се ползваме с доверието на клиентите ни по цял свят.


Продукти:

Българско розово масло

Розово масло:

Наситеността, богатството и уникалността на аромата на Българското розово масло се дължи на специфичните природо-географски условия, при които се отглеждат розовите насаждения – подходяща температура, висока влажност, песъчлива почва, Закрилата на Балкана от силните студени северни ветрове, както и усилията на много български учени в областта на отглеждането и селектирането на маслодайната роза, и нейната преработка са допринесли за развитието на розопроизводството в България. Българското розово масло се добива чрез водно-парна дестилация.

Този метод на дестилиране се е използвал и преди 340 год., когато се е зародило розопроизводството у нас. Това говори за един съвършен професионализъм у нащите предци.

Всеки един от нас би могъл да използва Българското розово масло като добавка към своята домашна козметика или в аромотерапевтичните процедури с които искаме да поглезим тялото си и да дадем почивка на духа си.

Продуктите на фирмата са изследвани и притежават сертификат за качество от акредитирана лаборатория в България.

Българско розово масло

Розова вода:

Розовата вода е 100% чист натурален продукт, който е получен чрез водно-парна дестилация от Rosa Damascena. Благодарение на съдържанието на известно количество розово масло (около 0.05%), разтворено в нея, тя действа дезинфекциращо и антибактериално. Прилага се външно при възпалителни процеси, акне, зачервявания на кожата, слънчеви и други изгаряния, ухапвания от насекоми, екземи и сърбеж по кожата. В домашни условия може да се добавя в кремове, шампоани, лосиони за тяло и друга козметика.

В промишлеността се използва в парфюмерията и козметиката при направата на кремове, шампоани, лосиони, тоник и др.

Розовата вода се прилага в аромотерапията поради нейното релаксиращо действие. Използва се и в хранително-вкусовата промишленост за ароматизиране на сладкиши.

Българско розово масло

Лавандулово масло:

Най-често използваното масло, лавандуловото, е получено при парна дестилация на на цветчета на Lavandula vera. Поради характерните климатични условия и качество на почвата, в България се преоизвежда едно от най-добрите лавандулови масла в света.

Основните съставки на лавандуловото масло са Linalool, който е монотерпенов алкохол и Linalyl acatate, който е естер. Линалола спира развитието на микроорганизмите, а линалилацетатът има антиспазмолитичен и противогъбичен ефект.

Лавандуловото масло има голямо и разнообразно приложение в парфюмерийната и козметичната промишленост като активна съставка за кремове, лосиони, тоник, в парфюмни композиции.

Поради антибактериалните си свойства, то е познато като най-безопасното и с най-голямо приложение в аромотерапията. Лавандуловото масло е едно от малкото масла, което не предизвиква алергии. Преди всичко то е антидепресант (при безпокойство, депресии), антисептик (при различни възпаления, изгаряне, нараняване, зачервяване, охапване от насекоми), релаксиращо (физическа

Българско розово масло
и умствена преумора, стрес), болкоуспокояващо (главоболие, мигрена, силна кашлица, сърбеж), антиспазмолитично действие, укрепва имунитета, намалява косопада. Много добре се смесва с други масла и повишава тяхната активност в смеси.

Лавандулова вода:

Лавандуловата вода е 100% чист натурален продукт, получен чрез парна дестилация насъцветиянаLavandula vera.

Лавандуловата вода има антибактериално, овлажняващо, тонизиращо, антиалергично действие.Тя се използва главно за почистване и хидратиране на всеки тип кожа, за младежка кожа склонна към акне, за релаксиране и аромотерапия, при кожни раздразнения, успокоява при слънчево изгаряне и ухапване от насекоми, за ароматизиране на сладкиши и напитки, за освежаване на въздуха и дрехите и предпазва от появата на молци.


Етнографски Комплекс ДамасценаЕтнографски Комплекс ДамасценаЕтнографски Комплекс ДамасценаЕтнографски Комплекс ДамасценаЕтнографски Комплекс Дамасцена

Етнографски комплекс:

Етнографски Комплекс ДамасценаЕтнографски Комплекс ДамасценаЕтнографски Комплекс ДамасценаЕтнографски Комплекс ДамасценаЕтнографски Комплекс ДамасценаЕтнографски Комплекс ДамасценаЕтнографски Комплекс ДамасценаЕтнографски Комплекс ДамасценаЕтнографски Комплекс Дамасцена

Как възникна идеята да изградим етнографски комплекс?

Много хора, посетили розоварната, искаха да наблюдават производството на розово масло, което е нещо уникално за страната и да научат различни факти, характерни за Rosa Damascena и за произвежданото от нея масло. Ние пък имахме нужната информация и решихме да я споделим, тъй като повечето източници са само за професионалисти.

Затова изградихме старинна дестилерия, наречена „гюлапана” която е направена така, както са се правели инсталациите за получаване на розово масло в Розовата долина още преди повече от 340 год. Посетителите на комплекса ще могат да наблюдават демонстрация на процеса на розоварене през целия сезон и ще усетят духа на старата традиция.

Тук можем да организираме вашата сватба или друг семеен празник, служебни тържества или семинари. В нашия магазин ще намерите етерични масла и различни видове продукти подходящи за вашата ароматерапия.

 Етнографски Комплекс ДамасценаЕтнографски Комплекс ДамасценаЕтнографски Комплекс Дамасцена

www.damascena.net:

Етнографски Комплекс Дамасцена - отрасли:


Хранителни Стоки, Био Продукти, Етерични Масла,