Държавно Ловно Стопанство Граматиково  itemprop=

Държавно Ловно Стопанство Граматиково

ДЛС "Граматиково" е разположена в най-югоизточната част на страната, в центъра на Българска Странджа планина на територията на ПП "Странджа". Създадена е през 2002 г. Административният център е в с. Граматиково. Станцията е на територията на
. . Държавно Ловно Стопанство Граматиково . . ДЛС "Граматиково" е разположена в най-югоизточната част на страната, в центъра на Българска Странджа планина на територията на ПП "Странджа". Създадена е през 2002 г. Административният център е в с. Граматиково. Станцията е на територията на Регионално управление по горите - Бургас. Ловностопанската площ на станцията е 31 038 ха, на които тя осъществява основната си дейност по организиране на ловен туризъм, запазване и обогатяване на видовото разнообразие на дивеча, изграждане на ловностопански съоръжения, подхранване, селецкия и развъждане на дивеча, фотолов и екотуризъм. Активно се развива лова на благороден елен, сръндак, дива свиня, сърна, горски бекас. Като на ловците са създадени приятни условия в ловните бази на станцията. Трите основни неща, характеризиращи в цялост ДЛС "Граматиково" са жизненате и живописна природа, хубавия с безспорни трофейни качества дивеч и уникалната ловна база. . . Ловен туризъм . . - Лов на благороден елен - Лов на сърна - Лов на дива свиня - Лов на хищници - Лов на горски бекас . . Ловни бази . . Ловен дом "Дуденово" - Намира се в местността "Дуденово". Ловната база разполага със 8 самостоятелни стаи със санитарни възли, луксозно обзавеждане, сауна и парна баня. Има самостоятелна кухня и зала за хранене и битов кът за отдих. Ловен дом "Качул" - Намира се в местността "Качул" в поречието на р.Велека. Ловната база разполага със 6 двойни стаи със самостоятелни санитарни възли. Ловният дом има отделна самостоятелна кухня, зала за хранене и битов кът за отдих. Ловна хижа "Петрова поляна" - Хижата се намира в близост до село Калово в местността "Петрова поляна". Стаите са 3 - 2 с по 2 легла и 1 тройка, като са със самостоятелни санитарни възли. Хижата разполага и с кухня и зала за хранене. Ловен заслон "Студената вода" - Заслонът е подходящ за излети и туристически преходи. . . Екотуризъм . . Проект за екопътеки към парк Странджа: Екопътека "Българска Колхида"; Екопътека "Древна българска земя"; Екопътека "Нестинари в Странджа". Проект лесопарк "Тумбата" Дендрариум "Качул" - Намира се в местността "Качул". В него са интродуцирани 74 иглолистни и широколистни дървени вида. Съкровището му са 56-те типично странджански вида дървета и храсти. Дендрариумът е част и от разсадника "Качул", който се стопанисва от станцията. Горска сбирка "Граматиково" - Изградена е със съдействието на Българо-Швейцарската програма за "Природосъобразно и устойчиво стопанисване на горите". Горската сбирка представлява историята на горското дело, растителното и животинско богатство на ПП "Странджа". Има раздел, в който като историческа справка са представени административно развитие на горската администрация, промени в законодателството, горска литература и характеристика на горските стопанства.

Мнения за Държавно Ловно Стопанство Граматиково


The company has no review.

Напиши мнение за Държавно Ловно Стопанство Граматиково


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.