Екоферма Фератица  itemprop=

Екоферма Фератица

В екоферма Фератица с помощта на червен калифорнийски червей преработваме отпадъка от едрото животновъдство в безценен за земеделието биохумус - като този, който естествено се намира в почвата и осигурява плодородието й.
Пловдив, ул. Кичево 26

За нас В екоферма Фератица с помощта на червен калифорнийски червей преработваме отпадъка от едрото животновъдство в безценен за земеделието биохумус - като този, който естествено се намира в почвата и осигурява плодородието й. С висока концентрация е на хранителни и биологически активни вещества, както и полезни микроорганизми. На практика при дейността ни не остават отпадъци и замърсители. Намираме се в с. Виноградец, Пазарджишко. Защо да изберете биохумус за растенията си? Запасите от азот, фосфор, калий, магнезий, калций и всички други полезни елементи са многократно по-високи в сравнение с оборския тор Хранителните вещества се освобождават постепенно и се усвояват лесно от растенията Растенията са по-здрави и силни, по-лесно понасят застудяване и засушаване, по-устойчиви са на патогенни микроорганизми Ускореното им развитие води до по-голямо натрупване на биомаса, по-рано узряват плодовете Подобрява се качеството на продукцията и се удължава срокът й на съхранение Натрупването на нитрати е пренебрежимо малко, сравнено с културите, торени с изкуствени торове и в пъти по-малко от тези, торени с оборски тор Какво още се случва, докато биохумусът подхранва растенията? При продължителната му употреба добивите нарастват от 30% до 70% поради свойството на биотора да подобрява и укрепва функционирането на почвата като самостоятелна и самообновяваща се жива биосистема. Той: подобрява структурата й – прави я среднозърнеста и водоустойчива Това позволява абсорбирането на значителни количества продуктивна влага и хранителни вещества, които не се отмиват лесно Почвата придобива по-рохкав строеж, по-слаба пластичност, обработва се по-лесно и не се напуква силно при изсъхване Задържа повече въздух, топлина и влага Създават се благоприятни условия за развитието на полезните микроорганизми, които от своя страна поддържат плодородието й Детоксикант е за пестициди и тежки метали Така биохумусът се оказва не само добро средство за директно торене, но и естествeн “лек” за почви, изтощени и умъртвени от натрупването на химикали, пестициди и всякаква друга човешка дейност.

Екоферма Фератица - Отрасли:

Земеделие,

Населено място:

Пловдив

Отрасли в град Пловдив:

Земеделие в град Пловдив,

Актуално в каталога


Здравейте приятели на Business.bg.

Последните 7 месеца за нас бяха много важни, защото стартирахме изработването на нов дизайн на нашия каталог, нов администраторски панел и нова мобилна версия с респонзив дизайн, според последните очаквания на потребителите и новите изисквания на Google и останалите търсещи машини, до услугите на които се позоваваме ежедневно. Виж още...

За BUSINESS.bg


Контакти
Какво е BUSINESS.bg?
Услуги
Как да включа фирмата си БЕЗПЛАТНО в бизнес каталога?
Как да имам ПОВЕЧЕ клиенти?