Областни градове

Каспичан
Фирма ВИЖ ЕООД се занимава с продажба на петпластови кашони със следните размери: 43/77/67, 100/110/100, 30/50/32, 29/39/27, 21/86/52, 18/38/46, 20/55/45, 21.5/ 71/18, 40/41/56, 38/40/57, 37/69/57, 38/64/62, 46/61/47, 47/67/ 42, 37/67/12, 62/69/65, 43/78/70, 23/28/36, 39/65/43, 24/60/58,

Перник
Транс-Лес82 ЕООД е създадена през 2008г в гр.Сърница,обл.Пазарджик с основна дейност добив преработка и търговия с дървен материал. Основната ни складова база има 15 души постоянен персонал и се грижи за складовата наличност на всички асортименти и разновидности.

Фирма „Еко Брикети 2016 ЕООД“ е производител и доставчик на Еко Брикети, които са ново поколение съвременно, екологично и икономично твърдо гориво. Предлагаме Ви да пробвате алтернативното средство за отопление, наречено Еко брикети, които са подходящи за камини, печки и котли.

Фирма БИОРЕСУРСИ ЕООД е с основен предмет на дейност производство и търговия на еко брикети от растителна биомаса - широколистна дървесина. Фирма Биоресурси ЕООД предлага Дървесни брикети от широколистна дървесина - 100% натурални.

Дейността на фирма Палисандър 07 ЕООД е насочена към: Дърводобив на иглолистен и широколистен дървен материал. Дърводобив на дърва за огрев. Производство и търговия с дървен материал. Продажба на сачак, дюшеме, дъски за кофраж, дъски за строителството.

Копринка
Севдю 2000 е с основна дейност търговия с фураж за всякакъв вид животни: зърнен фураж, фуражни суровини, комбиниран фураж и допълващ фураж. Фирмата разполага със собствена база за производство на допълващ фураж. Фирмата разполага със собствен транспорт и работи с клиенти от цялата страна.

БиоКарбон 100% натурални дървени въглища за домашно барбекю и ресторанти. Произведени са от твърда широколистна дървесина ( дъб или габър ), карбонизирани в огнеупорни тухлени пещи, без химикали или други добавки, висококалорични са, придават приятен вкус на скарата,горят бавно, без искри.

Стара Загора
Предлагаме Ви богат избор на български входни и интериорни врати. При нас може да намерите различни видове и марки климатици с гарантирано качество от утвърдени производители. Фирмата се занимава с производство, дистрибуция и монтаж на входни, интериорни врати и климатици.

Вълчо Късев ЕООД развива дейността си в областта на търговията с дървен материал. Фирмата е специализирана в продажбата на едро и дребно с дърва за огрев и донбаски въглища. Предлагаме всякакви разфасовки, цепени и метрови дърва за огрев. Тел. 0877 870 506, 0889 155 211

София
Фирма "Тидекс" ЕООД е създадена през 1994 г. с основна дейност добив, преработка и търговия с дърва за огрев. Годишно преработваме между 5 000 и 6 000 куб. м. широколистна дървесина главно от видовете бук, дъб и габър. Фирмата разполага с база за преработка и търговия на дърва за огрев.

Екобрикети


Производителите на екобрикети твърдят че по калоричност един тон екобрикети се равнява на 5-6 кубика дърва което автоматично ни навежда на мисълта че с два и половина тона екобрикети едно четиричленно семейство може да изкара безгрижно зимата. Факт е че екобрикетите са много калорични защото са от пресовани стърготини основно от широколистна дървесина проблема при тях е че изгарят много бурно и както се казва не задържат дълго време огън както и факта че не правят много жар и имат най малко остатъчна пепел.

Бурното им горене се обяснява с това че след 5-6 минути престои в печката сцеплението между дървесните частици започва да отслабва и между тях бурно и безпрепятствено започва да нахлува кислород което много ускорява процеса на горене. Докато при дървата за огрев горенето върви плавно от повърхността към сърцевината на дървото и плътността и сцеплението на дървесните частици не позволява бурното навлизане на кислород и така контролират горенето. Екобрикетите са подходящи за горене в обикновени печки за отопление но могат да се използват и за котли на твърдо гориво при локални отоплителни инсталации на еднофамилни къщи. Екобрикетите са много подходящи за бързо затопляне вечер или затопляне и разпалване на камина или печката в студените зимни утрини на вилата. Затова най – добре е да бъдат комбинирани с дърва за огрев и по този начин да се намери баланс между бързото разпалване на екобрикетите и бавното горене на дървата за огрев от широколистна дървесина. Ако решите да се отоплявате само на екобрикети ще ви излезе доста солено затова най – добре е комбинацията им с дърва за огрев. Екобрикетите се произвеждат от технологичните отпадъци на мебелната промишленост, дървообработващата индустрия, отпадъците от дърводобива както и от отпадъчните суровини от селскостопанската ни дейност. За тази цел те предварително се смилат, пресяват и изсушават за да се доведат до еднородна маса която се хомогенезира след което се използват машини които под голямо налягане ги пресоват – така наречените бутално-механични преси които без каквито и да било слепващи добавки ги превръщат в познатите ни от пазара екобрикети.Каквото е качеството на изходните суровини такова ще е и качеството на готовите екобрикети. Можем да различим три основни вида екобрикети от широколистна дървесина като тук основно са вложени отпадъци от мебелната и дървообработващата промишленост – отпадъци от бук, дъб, габър, липа, череша, явор, ясен, кестен, топола и т.н. Втория вид екобрикети са от иглолистна дървесина като тук също основната част от суровините идват от мебелната и дървообработващата промишленост – отпадъци от ела, бор, смърч като е уместно да споменем че поради естественото съдържание на смола в иглолистните видове дърва те се спояват много по-лесно и много по-здравоИ третия вид екобрикети се произвеждат основно от растителна биомаса и отпадъци от земеделски култури – царевица, слама, слънчоглед. Благодарим Ви че избрахте услугите на Business.bg - каталога с най-стара история в онлайн услугите и най-богата база от данни на действащите фирми в България. С Уважение Екип на Business.bg


Дърва за огрев , Дървени въглища , Дървени въглища за домашно барбекю , Дървени въглища от дъб , Дървени въглища от екобрикети , Дървесни пелети за отопление , Екобрикети , Екобрикети от Слънчогледови Люспи , Квадратни брикети , Пелети , Цилиндрични брикети
Прочети повече
Затвори

Партньори