Последни новини


Как да изберете авточасти онлайн за вашия автомобил?

Виж още..

Как да изберем доставчик на облачен хостинг?

Виж още..

Какъв състав имат матраците?

Виж още..

Хоспис 50+ - Вижте още

Хоспис 50+

Хоспис „50+” се намира на 30 км от София, на тиха улица в в град Перник. Мотото на нашия дом е „Да остареем достойно!”.Първо Частно заведение за обгрижване на възрастни хора по немски стандарт.
Хоспис 50+


НОВО!!!
Ние от Хоспис 50+ с радост Ви съобщаваме че отворихме още един етаж от хосписа. Той е освежен и реновиран, отговаря на всички европейски стандарти, норми и изискавния. Знаем колко е Важно за Вас и Вашите близки да се чувстват като у дома си. Всичко което се стремим е насочено към подпомагане и разширяване на възможностите на настанените лица да водят един социален и щастлив начин на живот.


Хоспис 50+Хоспис 50+Хоспис 50+


Да остареем достойно!

Първо Частно заведение за обгрижване на възрастни хора по немски стандарт.


Хоспис 50+


Хоспис 50+  

Хоспис 50+ обслужва здравни и мобилни състояния след инсулт:

 • Интензивни възстановителни процедури с отличен резултат след прекаран инсулт
 • Рехабилитация след счупвания и травми ;

Дома провежда консултации с близки на болни от Деменция и Алцхаймер с цел да улесни комуникацията и обслужването на тези болни.

Ще направим това с комплексни грижи и индивидуален подход към всеки наш обитател. Компетентният ни и специално обучен персонал осигурява 24-часови грижи и обслужване на възрастните обитатели на дома по немски стандрат.Това ще рече, че както в повечето домове за възрастни хора в Германия, ние ще работим по модела на Моника Кроувинкел /”Aktivitaten und existentielle Erfahrungen des Lebens”/. С прости и човешки думи, този модел дава възможност да се видят проблемите и ресурсите на обитателя при общуването, личната хигиена, мобилитета, храненето и приемането на течности, спането и отдиха, сигурността и социалния живот.


Хоспис 50+


Хоспис 50+

Желанието ни е възрастните хора, които живеят в усамотение, да излязат от принудителната си изолация и да намерят мястото си. Ежедневието им ще изпълним с игри, музика, тренировки на паметта, гимнастика.

Ще провеждаме излети, тържества и чествания, в които могат да участват и близките на нашите обитатели.

Лежащо болните, в зависимост от общото им състояние, ще бъдат мобилизирани, за да вземат участие в ежедневните занимания.

В трапезарията на дома е интегрирана кухня, където веднъж седмично ще се приготвя самостоятелно ястие по желание. Там ще димят и любими гозби, приготвени от самите обитатели.Управителя ще изработи програма, която да запълни емоционалните дефицити и да накара нашите обитатели да се почувстват отново пълноценни и полезни.

Това е само част от всеобхватния индивидуален план за всеки обитател. Стремежът ни е за всеки един от тях да осигурим най-добро качество на живот, духовен и материален комфорт и достойни старини.Услуги


Нашият екип

Целта на нашия екип е да създаде сигурност и задоволство за обитателите ни чрез отлично обгрижване, съчетано с уважение към личността, достойнството и индивидуалността на всеки един от тях.Мултифункционалният ни екип се състои от:

 • Домашен лекар
 • Медицински сестри с доказан професионален опит
 • Логопед, ерготерапевт
 • Рехабилитатор
 • Болногледачи

Грижи

 • 24-часово наблюдение
 • Сестрински грижи и обслужване
 • Консултации с лекари-специалисти
 • Болногледачески грижи и обслужване
 • Рехабилитация – медицинска и социална
 • Посещния и разговори с духовно лице, по желание присъствие на неделни служби в храма

Обгрижва:

 • Здрави и мобилни
 • Хора с хронични заболявания / състояния след инсулт, инфаркт, диабет,деменция/
 • Въстановителни процедури на хора със счупвания, следоперативни състояния и др.
 • Слединсултни състояния и други неврологични заболявания
 • Следоперативни и посттравматични състояния
 • Грижи за хора, за които самотата е непосилна


Хоспис 50+
www.hospis50plus.com


Мнения за Хоспис 50+


Относно:

Публикувано от: , на: 2022-03-25 15:10:18
Искам да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на госпожа Русимова и нейният екип за грижите към моята майка. След като тя изкара няколко тежки института,с парализирана дясната страна ,напълно повреден говор, комуникация и други, те я приеха. За първите няколко месеца я дигнаха на крака и с помощта на бастун и количка тя се придвижваше. Винаги беше много добре обслужена и обгрижвана. Направиха приатен живота в състоянието което се намира за 7 годишния и престои. Аз вярвам, че те бяхте част от нейното семейство и тя от тяхното !!! БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО, бъдете здрави и щастливи!

Относно:

Публикувано от: , на: 2022-03-24 21:59:52
Искам да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на госпожа Русимова и нейният екип за грижите към моята майка. След като тя изкара няколко тежки института.,парализирана дясната страна ,тотално повреден говор, комуникация и други, те я приеха. За първите няколко месеца те я дигнаха на крака и с помощта на бастун и количка тя се придвижваше. Винаги беше много добре обслужена и обгрижвана. Те и направиха приатен живота в състоянието което се намира за 7 годишния и престои. Аз вярвам, че те бяхте част от нейното семейство и тя от техния!!! БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО, бъдете здрави и щастливи!

Относно: Хоспис 50+

Публикувано от: , на: 2016-06-28 16:42:48
Посрещна ме г-жа Иванова - неочаквано за мене, попаднах в уютно и чисто фоайе. Казвам неочаквано, защото преди това обиколих доста хосписи, от които излизах разочарована. Случайно чух от познати за хоспис 50+ и така попаднах там. Това е предисторията и началото, а сега е реалността. Г-жа Иванова - приветлива и доброжелателна веднага ни показа условията за престой в хосписа. В този момент реших, че това е дома, в който бих искала да настаня моята майка, която беше прекарала микро инсулт и в този момент беше с тежка форма на дименция. Няколко часа по-късно, г- жа Рисимова ми се обади - не можех да повярвам, че още същия ден всичко беше уредено. И така майка остана там 1 месец. Сега вече е в къщи напълно възстановена, благодарение грижите на целият персонал, вкусно приготвената домашна храна, идеалната чистота. Пропуснах да спомена, че г-жа Русимова и г-жа Иванова ми се обаждаха по телефона да ме информират за състоянието на майка ми. Благодаря ви за грижите и усмивките, които върнаха майка ми към живота.

Относно: Условията в Хоспис50+

Публикувано от: , на: 2015-11-01 19:17:43
На тиха уличка с горист пояс с изненада открих, че в една от къщите се помещава Хоспис 50+ - дом за възрастни хора. Влязох в чист и подреден двор със специално обособено място, където обитателите му излизат да се разходят и да се порадват на слънцето и свежия въздух. Входа от двете страни с розови храсти ме въведе в уютно фоайе с кът за почивка и друг за хранене. Но това, което най-много ме впечатли са хората, които работят в хосписа - техния професионализъм, тяхната човечност, търпение и мило отношение към възрастните за които се грижат. Денонощното наблюдение, вкусната домашно приготвена храна, приятелското общуване ще усетите по усмивките и доверието на възрастните хора към персонала. Тук е и моята майка с която сега често се чуваме по телефона, защото аз съм една от многото потърсили по-добър живот и бъдеще за децата си в чужбина. Тя е спокойна и се радва на уважение и внимание във всяко отношение. Повярвах на г-жа Русимова и г-жа Иванова и не съжалявам. Желая им сили и вдъхновение за още успехи в благор

Относно: ХОСПИС 50+

Публикувано от: , на: 2015-08-12 11:32:51
В момента ползваме услугите на хосписа.Обстановката, храната и грижите към моята майка са изключително добри. Аз съм много доволна и спокойна. Препоръчвам услугите на този хоспис на всички, които имат нужда.

Относно: Подадена ръка

Публикувано от: , на: 2015-07-18 22:34:28
Искам да изкажа огромна благодарност на г-жа Русимова и нейният екип от професионалисти, които обгрижват денонощно моят баща, който е с деменция и други тежки заболявания. Условията в дома са на високо ниво, почти доближават до домашните. Стаите са чисти и оборудвани със специални болнични легла. Храната е домашно приготвена. Медицинският персонал полага непрекъснати грижи и следи ежедневно състоянието на баща ми. С удоволствие бих препоръчала хосписа на всеки човек, който има нужда от такива грижи. Благодарна съм на г-жа Русимова за ръката, която ми подаде в този важен и съдбоносен момент в живота ми. Гледането на хората е като в Германия. Хосписът е много по-различен и се отличава от останалите в страната ни.

Относно: хоспис 50+

Публикувано от: , на: 2013-09-20 13:00:10
Ползвах техните услуги.Невероятни са.Наистина немско обслужване.

Относно: Нашето спасение

Публикувано от: , на: 2013-05-02 23:54:57
Това не е преувеличение. Баща ни постъпи в хосписа след тежък кръвоизлив от язва и вследствие на това прекаран исхемичен инсулт. Той не можеше да се придвижва самостоятелно и имаше сериозни проблеми с паметта и общуването. Имахме невероятен късмет, че чрез познати научихме за хоспис 50+. Благодарение на професионалните грижи, на наистина немския стандарт на обслужване нашият баща вече е на крака и има чувствително подобрение на говора и паметта. Мисля, че най-важното е, че обстановката е близка до домашната, персоналът се отнася към пациентите с уважение и внимание, а показателите на здравословното състояние се следят ежедневно и се водят подробни дневници. Освен физическите упражнения, всеки ден се провеждат и занятия за трениране на паметта и мозъка. Изключително сме благодарни на г-жа Русимова и на целия персонал за това, което направиха за нашето семейство. Препоръчваме хосписа на всички, които са изпаднали в безизходица като нас. Ако искате вашите близки и родители да получат първокласни грижи и до

Относно: Най-добрият дом

Публикувано от: , на: 2013-04-03 11:49:39
Благодаря ви за професионалните грижи и човешкото отношение към баща ми. Въпреки тежкото му слединсултно състояние, съм убедена, че той осъзнава, че мястото, което съм избрала за него е много по-добро от моя дом. Аз не мога да се справя с деменцията, с парезата и с всички проблеми, които има той, но вие сте истински професионалисти и знаете как. Благодаря ви, направихте живота ми по-лесен и избора да оставя баща си в дом по-лек.Светлана.

Напиши мнение за Хоспис 50+


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.

Последни новини


Как да изберете авточасти онлайн за вашия автомобил?

Виж още..

Как да изберем доставчик на облачен хостинг?

Виж още..

Какъв състав имат матраците?

Виж още..