Последни новини


Бар оборудване - какъв трябва да е добре обзаведеният бар?

Виж още..

Различните материали, от които се изработват детските матраци

Виж още..

Повишаване на имунитета: Полезни начини за укрепване на имунната система

Виж още..

Спадент - Вижте още

Спадент

Един от най-важните фактори за успешно лечение е да се създаде усещане за сигурност и доверие между пациент и стоматолог. Комфортът и спокойствието по време на лечението се осигуряват чрез внимателна работа и отношение, като при необходимост или при желание на пациента може да се постави.
София, кв. Лозенец, ул. Цанко Церковски 32

Спадент

Спадент

Сигурност

Спадент

Един от най-важните фактори за успешно лечение е да се създаде усещане за сигурност и доверие между пациент и стоматолог. Комфортът и спокойствието по време на лечението се осигуряват чрез внимателна работа и отношение, като при необходимост или при желание на пациента може да се постави упойка /дори и за кратки манпулации/.

Така се свеждат до минимум неприятните усещания. За да се предпазим от предаване на инфекция инструментите се стерилизират в автоклав клас B и се използват задължително индивидуални ръкавици, слюносмукатели, лигавници.


Спадент Спадент Спадент Спадент Спадент

Предвидимост

За пациентите и лекарите е важно да се постигнат очакваните резултати. Квалификацията на екипа, сътрудничеството със специалисти от други области-пародонтология, хирургия, ортодонтия и непрекъснатото обновяване на знанията ни Ви осигуряват съвременно лечение на високо ниво.

Използват се висококачествени материали на водещи фирми

 • GC/Япония/
 • 3M ESPE /САЩ/
 • Dentsply/САЩ/
 • Ultradent/САЩ/
 • Zhermak/Германия/
 • Beutelrock/Германия/.

Дългогодишната работа с екипа зъботехници осигурява високи резултати при протетичното лечение.

Ангажираност

Спадент

Ние познаваме и разбираме стреса и притесненията ви от зъболекарската работа свързани с неприятното изживяване, спомени от предишни зъболечения, разходи…/все пак и на нас ни се налага да бъдем пациенти / Поради това вярваме, че комуникацията между пациент и лекар е задължителна.


Наша практика е да се обяснява обективно, подробно и на достъпен език клиничната ситуация за да може екипът пациент-зъболекар да избере най-правилното лечение. Само така можем да осигурим дълготрайни резултати.

Дентално здраве

Спадент

Всички знаем колко е важно да имаме здрави и красиви зъби. Заболяванията на устата могат а повлияят други части на тялото – сърце, стави, храносмилателна система и психиката на човека, поради което е важно да се установят и лекуват на време.

Спадент предлага безплатен профилактичен преглед, на който ще имате възможност да получите компетентно мнение и отговор на въпросите, които ви интересуват.

Прилагаме холистичен подход към пациентите, разбирайки, че работим с хора, а не с болни зъби.

Услуги

Кореново лечение


СпадентКореновото лечение е една от най-трудните и отговорни задачи на стоматолога. То се извършва когато има заболяване на зъбната пулпа /пулпит, периодонтит/, при наличие на гранулом на вече умъртвен зъб, при необходимост преди протезиране, след травми и други.

Зъбен кариес

Зъбният кариес представлява разрушаване на твърдите зъбни тъкани /емайл, дентин, цимент/ поради наличието на различни причини и фактори. Засяга временните и постоянните зъби и е необходимо навременно лечение. То се изрзява в направата на фотополимерни /бели/ пломби или такива изработени в зъботехническа лаборатория от фотополимер, керамика, специални метални сплави.

Заболявания на венците

Заболяванията на венците са най-често от възпалителен характер – гингивит и пародонтит /пародонтоза/. Те могат да засегнат както деца така и възрастни, макар че по-често гингивит се наблюдава при млади пациенти, а пародонтит при пациенти над 40 години. Срещат се при почти всеки пациент и в необходимо да се лекуват навреме.

Протетика

Спадент

Под протетично лечение се разбира изработването на различни конструкции в зъботехническа лаборатория от специалист зъботехник. Това могат да бъдат керамични фасети и коронки, мостове, снемаеми протези и др. Материалите, от които се правят са: металокерамика, керамика, цирконии, фотополимер и др. Те се изработват след вземане на отпечатък от устата на пациента. Различните протезни конструкции служат за заместване на липсващи зъби или части от тях, предпазване на зъбите от по-нататъшно разрушаване и др.

Естетични възстановявания

Работата на стоматолога е винаги тясно свързана с естетиката. Напрактика всичко което извършваме цели по-здрава и красива усмивка. Това се постига чрез естетично направени пломби, протезни конструкции, с помощта на избелване, пародонтологично, ортодонтско, хирургично лечение. При естетични възстановявания се изработват фасети, коронки, бондинг. Използват се специални материали – керамика, цирконии, фотополимер, които наподобяват максимално цвета на естествените зъби.

Ролята на стоматолога е познавайки общите правила за естетика на съзъбието и начините да я постигане да се съобрази с желанията на пациента и заедно да постигнат оптимален краен резултат.

Детска дентална медицина

Заболяванията на зъбите, пародонта и оралната лигавица засягат все повече деца и то от все по-ранна възраст. Децата могат да имат аналогични на възрастните стоматологични приблеми, като често развитието им е много бързо и остава незабелязано. Mогат да страдат от заболявания на венците, кариес, пулпит, периодонтит на временните и постоянните зъби. Лечението има своите особености и изисква внимателен подход и търпение.

Хирургия

Най – честата манипулация в кабинетите на общопрактикуващите стоматолози е екстракцията /ваденето/ на зъби.

То се налага основно при следните заболявания:

 • Кариес и неговите усложнения /пулпит, периодонтит/
 • Пародонтит /пародонтоза/ – зъбите са силно разклатени, поради разрушаването на костта около тях, която ги държи
 • Счупване на зъби

Важно е да се знае, че първите две причини са лечими. Това означава, че даден зъб може да се запази в устата и да функционира години наред. Често лечението на тези зъби е по – скъпо и продължително от ваденето им. С изваждането на един зъб обаче се решава един проблем и се създава нов. Той трябва да се замести с изкуствен такъв – налага се поставяне на мост, имплантат, протеза и др.

Имплантати

Имплантатите /импланти, имплантанти/ представляват “винтове” поставени в костта. В устата се показва само най-горната им част, върху която се завива специална надстройка /абатмънт/. Тя е оформена като изпилено зъбче, върху което се поставя протезната конструкция – коронка, мост, снемаема протеза. Имплантатите се поставят на мястото на липсващи зъби, като могат да се използват за заместване както на единични липсващи зъби, така и при частично или напълно обеззъбени челюсти. Често те са най-удачният вариянт за заместване на единични зъби извадени поради травма, усложнения на кариес и др. Например при един липсващ преден зъб вместо да се изпиляват съседните здрави за мост се предпочита поставянето на имплантат, при наличието на необходимите за това условия. Така запазваме естествените зъби и възстановяваме нормалната естетика и функция.

Ортодонтия

Спадент

Чрез ортодонтското лечение се коригират аномалии в подреждането и разположението на зъбите. Това се постига чрез брекети, ортодонтски апаратчета, екстраорални апарати и др. поставени от специалист ортодонт. Чрез него могат да се повлияят също растежа и развитието на челюстите. Заболяванията, които се лекуват по този начин са многобройни – отворена, дълбока захапка, кръстосана захапка и други.Избелване

Избелването е изцяло естетична процедура, от която се интересуват все повече пациенти. Може да се приложи на единични или всички зъби.

Избелването бива два вида в зависимост от това дали зъбите са умъртвени или са живи:

 • Външно /екзогенно/ избелване
 • Домашно избелване – Нощно/дневно избелване.

Профилактика

Спадент

Периодичните прегледи са най-важната стъпка за добрата профилактика. Добре е те да се извършват поне два пъти годишно. Само така могат на време да се лекуват зъбния кариес и пародонталните заболявания, както и да се избегнат техните усложнения, чието лечение е по-продължително, по-трудно и по-скъпо. Особено важни са те за децата, като така свикват с обстановката в кабинета. Освен това при наличието на проблемни зъби те се лекуват навреме и безболезнено, с което ги предпазваме от лоши преживявания, с които асоциират повечето хора ходенето на зъболекар.

Последни новини


Бар оборудване - какъв трябва да е добре обзаведеният бар?

Виж още..

Различните материали, от които се изработват детските матраци

Виж още..

Повишаване на имунитета: Полезни начини за укрепване на имунната система

Виж още..