Последни новини


Как да изберете авточасти онлайн за вашия автомобил?

Виж още..

Как да изберем доставчик на облачен хостинг?

Виж още..

Какъв състав имат матраците?

Виж още..

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР НАДЕЖДА - Вижте още

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР НАДЕЖДА

Специализирана медицинска помощ всеки ден от понеделник до петък - 7.30 до 18.00 ч., събота и неделя - от 8.00 до 13.00 ч. над 30 лекари от 20 медицински специалности. Клинична лаборатория, всички видове изследвания високо специализирани, микробиологични, микологични, паразитологични,
медицински услуги
МЦ Надежда, гр. Варна
Медицински център “НАДЕЖДА” е лицензирано здравно заведение за извънболнична специализирана помощ, пълна лабораторна диагностика, профилактика, лечение, изготвяне на всички видове медицински сертификати. В точното време, от точните хора, за всички, които умеят да ценят здравето и времето си.

НАШАТА МИСИЯ

Да гарантираме професионална точност и компетентност в работата си с персонална грижа за живота и здравето на хората.

НАШАТА ВИЗИЯ

Да бъде най-силно ориентираното към пациентите лечебно заведение, техен първи избор на място с директен достъп до специализирана медицинска помощ и екип, заслужаващ доверието им.

НАШИТЕ ЦЕННОСТИ

В НАШАТА "НАДЕЖДА" НИЕ СЕ ГРИЖИМ и ПОДКРЕПЯМЕ, ДАВАМЕ и ВЯРВАМЕ, МОЖЕМ и ГО ДОКАЗВАМЕ, ОТКРИВАМЕ и МЕЧТАЕМ, УЧИМ СЕ и ИЗРАСТВАМЕ, ЖИВЕЕМ и СЕ РАДВАМЕ, СМЕЕМ СЕ и СМЕ ЩАСТЛИВИ, ПРОЩАВАМЕ и ЗАБРАВЯМЕ, ГЛЕДАМЕ НАПРЕД и НЕ СПИРАМЕ, ЛЕКУВАМЕ и ПОБЕЖДАВАМЕ, НО ПРЕДИ ВСИЧКО ОБИЧАМЕ и ДАРЯВАМЕ НАДЕЖДА!

Фокусът на усилията ни през годините е работатаза и със пациентите, защото в “НАДЕЖДА” всеки потърсил медицинска помощ човек е личност и обект на индивидуално внимание от страна на персонала за успешното решаване на неговия здравен проблем.

Целият екип от здравни работници и специалисти - лекари: клиницисти, микробиолог, имунолог, вирусолог, медицински сестри, лаборанти, акушерки са основния капитал на здравното заведение, хората, които в годините на упорита и всеотдайна работа превърнаха “НАДЕЖДА” от обещание в гаранция за ПРОФЕСИОНАЛНА ТОЧНОСТ.

Медицински център "НАДЕЖДА" - Варна получи отличието на Съвета на европейската научна и културна общност "ЗЛАТЕН ПЕЧАТ" за ЕВРОПЕЙСКИ МЕНИДЖМЪНТ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО и СЕРТИФИКАТ за Официален Почетен Статут на Институция с висок престиж и обществено признание в областта на Медицината , значка "ЗЛАТНА КНИГА" за принос към развитието на българското здравеопазване за високи постижения в управлението на нови инициативи, в налагането на предимствата на съвременни модели в ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТO за изпреварващо развитие на сектора и за утвърждаване на националното достойнство и авторитет.

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР НАДЕЖДАМЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР НАДЕЖДА
ДОБРЕ ДОШЛИ В МЦ НАДЕЖДА, ВАРНА
медицински центърКогато създавах Медицински център „Надежда“, единственият въпрос, който сама си зададох беше: Какво аз очаквам от своя лекар? И тогава, и сега знам, че успехът в нашата работа е свързан и с умението да се поставим на мястото на тези, които търсят помощта ни.

Да бъде компетентен, честен, отговорен и отдаден. Това бих искала от своя лекар. Очаквам да получа ясна и пълна информация за състоянието си, за да подкрепя решенията, които той ще ми предложи, мислейки за мен. Да усетя онзи професионализъм, който не се показва единствено със свидетелства за образование и опит, а се усеща лично, с резултати и най-вече в топлотата на искрено отношение и грижа към човека. Искам да бъда подкрепена в надеждата, че всичко ще бъде по-добре. Защото болката, тревогата и радостта за здравето се преживяват в сърцето.

Днес, 23 години по-късно, когато погледна пътя, извървян с колегите, виждам че е правилният. Нашият хоризонт като лекари е всеки ден да се грижим за вашето здраве с професионални знания, умения, отношение на внимание, с точни резултати и с доверие. С постоянна всеотдайност целият ни екип създава различни истории за бъдещето, в които надеждата за живот и доброто здраве са резултат от навременната ни лекарска намеса днес.

Благодаря ви, че отново избирате Медицински център „Надежда“. А бъдещето? Бъдещето винаги е надежда. За всички ни.

С уважение,
д-р Надя Дюлгерова,
Мениджър на МЦ „Надежда“
МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР НАДЕЖДА МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР НАДЕЖДА МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР НАДЕЖДА МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР НАДЕЖДА МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР НАДЕЖДА МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР НАДЕЖДА МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР НАДЕЖДА

Медицински услуги

В „НАДЕЖДА” работи екип от над 30 лекари от 20 медицински специалности . Това са утвърдени, опитни специалисти, всеки с няколко медицински специалности, умения, авторитет и най-важното - искрено желание да реши вашия здравен проблем.

Медицински услуги:

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР НАДЕЖДА
 • Прегледи и консултации само от специалисти
 • Профилактика на онкозаболявания
 • Наблюдение на бременността
 • Ехографска диагностика, 3D
 • ЕКГ
 • Ехокардиография
 • Озонотерапия на вагинални инфекции
 • Микрохирургия - отстраняване на бенки, кондиломи
 • Манипулации, превръзки
 • Ендоскопска диагностика - фиброгастроскопия и колоноскопия
 • Профилактични прегледи - индивидуални и на фирмени колективи
 • Изготвяне на медицински свидетелства за работа, морски специалисти, брак, студенти, банково кредитиране и осиновяване
 • Домашни посещения
 • Лаборатория в къщи и в офиса
 • Безплатна АГ консултация
 • Ехография на коремни органи в дома
МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР НАДЕЖДА

За да се срещнете с избран от вас специалист е необходимо единствено да позвъните на нашите регистратури - тел. 052 64 82 28 , 052 60 99 32 или да напишете на е-мейл писмо-заявка за необходимите услуги или с въпроси на адрес: nadejda_md@yahoo.com

Центърът разполага с три бази, които са оборудвани със съвременна апаратура от висок технологичен клас и лаборатории за рутинна и експресна лабораторна диагностика.

медицински център

Клинична лаборатория

Лаборатория „НАДЕЖДА” е оборудвана с автоматизирани системи и апарати от последен клас за съвременна и точна диагностика.

С тях се извършват и високоспециализирани изследвания по спешност в рамките на 1 час Провежданият ежедневен вътрешен контрол на лабораторните системи гарантира точността на получаваните резултати.

Персоналът на лаборатория „НАДЕЖДА” спазва стриктно правилата за конфиденциалност на вашите лични данни и резултати.

ЛАБОРАТОРНИ ГРУПИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

 • Хематология
 • Дигностика на урина
 • Биохимия Имунология
 • Вирусология
 • Серология
 • Микробиология
 • Паразитология
 • Микология
 • ДНК диагностика
 • Тестове за хранителна непоносимост
 • Диагностика на SARS- CoV-2
 • Генетично-молекулярни тестове
МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР НАДЕЖДА

Иновативни неинвазивни молекулярно-генетични изследвания

Уважаеми пациенти,

Един от основните приоритети на лаборатория НАДЕЖДА е да осигурява постоянно необходимите, новите, важните за здравето диагностични методи и лабораторни изследвания за пациентите и гарантира професионално за получените резултати.

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР НАДЕЖДА

За нас, екипът на лабораторията, е удоволствие да споделим с вас информация за новите тестове, които включихме в лабораторното ни меню през новата година в сътрудничество с нашия нов партньор - фирма НМ Дженомикс. Това са иновативни неинвазивни молекулярно-генетични изследвания, извършвани във високо технологични лаборатории в САЩ, Австрия, Италия, Германия, на базата на които пациентът и неговият лекуващ лекар могат бързо и точно да вземат персонализирани по-добри решения за здравето.

Знаем, че тези тестове са уникални, не само като точност, но и защото се извършват един или два пъти в живота на човек. Ще се радваме да ви бъдем полезни в труден за вас момент с възможността да направим конкретно изследване и да ви помогнем при вземане на решение.

Заповядайте! Лабораторията е на разположение за информация, която ви е необходима!

ТЕСТОВЕ ЗА   SARS-CoV -2   /COVID-19/

Лаборатория  НАДЕЖДА  извършва следните  тестове  за  диагностика   на  /COVID-19/:

 1. Изследване на АТ- бърз тест/ качествен, количествен тест, неутрализиращ
 2. Изследване на АГ -бърз тест
 3. PCR тестове
МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР НАДЕЖДА

Резултатите  могат да  бъдат  изготвени  на  английски,  немски,  руски,  френски  езици

Издаване  на  бланка    с  резултат  за  пътуване

За  повече  информация  - тел. 052 60 97 41

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА COVID-19

Коронавирусите са обвити РНК вируси, които се разпространяват широко сред хора, други бозайници и птици и причиняват респираторни, ентерични, чернодробни и неврологични заболявания. Известно е , че седем вида коронавируси причиняват заболявания при човека. Разпространени са четири вируса. 229 Е, ОС43, NL63 и HKU1 обикновено причиняват симптоми на обикновена настинка при лица с некомпрометиран имунитет. Трите други щама са зоонотични по произход и се свързват понякога с фатално заболяване: SARS-CoV - тежък респираторен синдром коронавирус, MERS - CoV - коронавирус на Близкоизточен респираторен синдром и Нов коронавирус 2019 COVID-19. Антителата Ig M и Ig G на Новия коронавирус 2019 могат да бъдат открити в рамките на 2-3 седмици след контакт. Ig G остава положителен, но нивото на антителата спада с течение на времето

ДИАГНОСТИКА НА COVID-19

Методите за диагностика на SARS-CoV-2 /коронавирус/ са два:

 1. За откриване на вируса и
 2. За откриване на имунния отговор на човешкия организъм към вируса.

Лаборатория "НАДЕЖДА" извършва бърз тест за COVID-19 за качествено изследване на антитела Ig M / за прясна инфекция/ и Ig G / за прекарана инфекция/ т.е. наличието или отсъствието на двата класа антитела, чрез които се търси имунния отговор на организма. Тестовете , с които работи лабораторията имат СЕ марка.

ИНСТРУКЦИЯ И ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАЦИЕНТИТЕ

 • Тестовете се провеждат в лабораторията на ул. Генерал Паренсов 41 от понеделник до петък в интервала 8.30 - 12.00 ч., тел. за предварително записване 052 60 97 41
 • Всички пациенти трябва да носят предпазни средства - маска, ръкавици и лична карта
 • Преди изследване пациентът попълва саморъчно Декларация за информирано съгласие с данните си по лична карта
 • Положителен резултат на Ig M / прясна инфекция/ се съобщава в РЗИ - Варна с бързо известие
 • След положителен резултат на Ig M и отрицателен за Ig G пациентът се насочва за потвърдително изследване с PCR метод
 • Резултатите от изследването се получават в рамките на работния ден , препоръчваме с предоставения он лайн достъп
 • Личните данни на пациентите се обработват и съхраняват от лабораторията съгласно всички изисквания на GDPR

ПРОБОВЗЕМАНЕ И РЕЗУЛТАТИ

Изследването се извършва с периферна кръв / от пръста/

Резултат се получава в рамките на работния ден и можете да го получите

он лайн / препоръчително/ с регистрационния си талон

Бърз антигенен тест за COVID-19

Антигенни тестове за определяне на причинители на заразни заболявания се използват в медицинската практика от много години. Тяхната цел е да открият специфична чужда част - антиген от причинителя в изследваната проба, което се означава като положителен резултат от съответното изследване.

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР НАДЕЖДА

Заразяването с Covid-19 преминава през три фази: най-напред е самата инфекция. След това човек става силно заразен за останалите, но без непременно да има симптоми. Накрая може да прояви симптоми и почти да не образува нови вируси, но все още може да заразява други хора. Бързите тестове установяват вирусите във фазата, която е най-важна за разпространението на заболяването. Положителният резултат би трябвало да се провери с PCR-тест, а негативният не е гаранция, че изследваният не разпространява инфекцията.

Бързите антигенни тестове за COVID-19 са тестове за откриване на вирусни антигени с латерален / страничен/ поток. Техните предимства са свързани първо с разходите - много по- евтини са от другите форми на тестуване за COVID-19 / в пъти спрямо PCR тестовете/ и на второ място - времето за отчитане на резултата е в рамките на 15 мин- 30 мин. Счита се, че антигенните тестове са важни за отриване на заболяването при лица, които нямат симтоми и потенциално биха могли да заразяват други хора без да знаят за това.

Малко се знае за това, че бързите тестове за COVID-19 се появиха в резултат на големи инвестиции от противоречивата програма Moonshot на Обединеното кралство -програма на стойност 100 милиарда лири стерлинги за систематична оценка, разработване и прилагане на нови технологии за тестване на SARS-CoV-2.Тези тестове по време на пандемията бързо се превърнаха в най-успешната форма на тестване на COVID-19, допълвайки съществуващите PCR тестове.

Ранната научна обосновка на потенциалната полезност на бързите тестове и глобалната насока за развитие на технологията за бързи тестове бяха подсилени от междинни насоки на СЗО, които отбелязаха потенциалните ползи. В доклада на СЗО се отбелязва, че бързите тестове са много по-лесни за прилагане и са икономически изгодни.

Словакия стана първата страна в света, която започна масово тестване с бързи тестове.До средата на декември 2020 г. има много проучвания, потвърждаващи ефикасността и успеха на използването на бързи тестове за идентифициране на лица с COVID-19 ,вкл. Обединеното кралство, Нидерландия и САЩ. Провеждането на изследване с бързи тестове в училищата отдавна е практика в Канада, в туристическите центрове в Индонезия и Индия Европейската комисия разработи обща европейска рамка за "използване, валидиране и взаимно признаване на бързите тестове". В доклад на нейния комисар по здравеопазване се казва, че "бързите антигенни тестове ни предлагат бързина, надеждност и бърза реакция при изолиране на случаи на COVID-19 . Това е от решаващо значение за забавяне на разпространението на пандемията".

Всички се стремим към "връщане към нормалното" . Затова днес се счита, че бързите тестове може да не са решение за възстановяване на нормалния живот, но могат да се използват в комбинация с други жизненоважни мерки за контрол на превенцията на инфекцииите, като носене на лични предпазни средства, редовно миене на ръцете и социално дистанциране, за да се помогне на хората да останат по-безопасни.

Къде да ни намерите

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР „НАДЕЖДА”

гр. ВАРНА, УЛ. „ДОЙРАН” № 6
(Окръжна болница, до ДКЦ 4 )
Тел.: 052 64 82 28, 0898 54 76 36

Работно време
Понеделник – петък 7.30 – 18.00 ч.
Събота и Неделя 8.00 – 13.00 ч.

Офис  мениджър
Галина  Илиева  0898 54 76 36

КЛИНИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ

Работно време
Понеделник – петък 7.30 – 14.00 ч.
Събота - 8.00 – 13.00 ч.
Неделя- почивен ден

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР „НАДЕЖДА”

гр. ВАРНА, УЛ. „ГЕН.КОЛЕВ” № 66
ТЕЛ. 052 60 99 32, 0887 825 358

Работно време
Понеделник – петък 7.30-16.00 ч.
Събота и неделя - почивни дни

Офис  мениджър
Севда  Февзи  0887 82 53 58

КЛИНИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ

ТЕЛ. / ФАКС: 052 60 97 41

Работно време
Понеделник – петък 7.30-18.00 ч.
Събота и Неделя 8.00-13.00 ч.

МИКРОБИОЛОГИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ „НАДЕЖДА”

гр. ВАРНА, УЛ.”ГЕН.ПАРЕНСОВ” № 44

Работно време
Понеделник - петък 14.30 – 18.00 ч.

Завеждащ лаборатория   
Д-р Виолина Калудова

КЛИНИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ „НАДЕЖДА” - манипулационна

ВАРНА, УЛ. „ГЕНЕРАЛ ПАРЕНСОВ“ 41

Управител  
д-р Розалия Тодорова

Офис мениджър  
Бисерка Маринова

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР „НАДЕЖДА”

гр. ВАРНА, Бул. „Сливница” № 40 (зад община  Варна)
Тел.: 052/ 600 868,  0884  143 123

Работно време
Понеделник – петък 7.30 – 18.00 ч.
Събота  8.00 – 13.00 ч.
Неделя  8.00 – 13.00 ч.

Управител  
Д-р Надя Дюлгерова

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР НАДЕЖДА

АДМИНИСТРАТИВНО - СЧЕТОВОДЕН ОТДЕЛ

гр. Варна, ул.”Генерал Паренсов” № 35
тел.: 052 627 626

Работно  време
понеделник - петък   9.00 - 17.00 ч
Главен счетоводител   Мария  Иванова - Андонова
Електронен адрес: nadejda_md@yahoo.com

АДМИНИСТРАТИВЕН ОФИС

гр. Варна,  ул."Генерал  Паренсов" № 39
тел. 052 808 100

Генерален  мениджър  
Д-р Надя  Дюлгерова 

Старши  офис  мениджър 
Валентина  Ангелова   0887 82 68 84
Електронен адрес: nadejda_md@yahoo.com

Моята НАДЕЖДА

ЗАЯВКА ЗА ДОМАШНО ПОСЕЩЕНИЕ НА ЛАБОРАНТ

За ваше улеснение предлагаме он лайн- формуляр за заявка на домашно посещение на медициски лаборант, който можете да ползвате при необходимост. Лаборант ще дойде на посочен от вас адрес на частен дом или офис . Нашият специалист взема проби в дома на болни нетранспортабилни хора.

С цел спестяване на време на заетите с бизнес хора предлагаме услуга за пробовземане В ОФИСА и получаване на резултатите он-лайн. Така ще ви бъдем полезни без да напускате работното си място.

Заявете посещение тук.

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР НАДЕЖДА

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР НАДЕЖДА - отрасли:


Медицина, Здравеопазване, Медицински Лаборатории,

Мнения за МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР НАДЕЖДА


The company has no review.

Напиши мнение за МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР НАДЕЖДА


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.

Последни новини


Как да изберете авточасти онлайн за вашия автомобил?

Виж още..

Как да изберем доставчик на облачен хостинг?

Виж още..

Какъв състав имат матраците?

Виж още..