Областни градове

Научноизследователска дейност, технически решения в областта на зърносъхранението, почистването и сушенето на зърното. Производство на детски и диетични храни.

Институтът по криобиология и хранителни технологии е водещ в областта на: криогенните биотехнологиилиофилизираните храни, функционални биопродукти и биопрепарати

Проучване, проектиране и създаване на овощни насаждения и технологии за отглеждането им.

Институтът е национален център за научноизследователска дейност, научно обслужване и обучение на земеделски специалисти и фермери, единствен в България се занимава с решаването на комплексни инженеро-агрономически и икономически проблеми на хидромелиорациите

Производство на плодове от всички овощни видове, посадъчен материал от най-добрите овощни сортове, цветно-декоративни и окрасни растения, безвирусни сортове лози и подложки за създаване на маточна база консултации за създаване и отглеждане на овощни насаждения

Опитна станция по овощарство и лозарство.

Институти



Прочети повече
Затвори

Партньори