Агроактив ЕООД - Вижте още

Агроактив ЕООД

Земеделско производство, агромаркетинг, аграрно право, земеделски консултации, услуги, търговия. Дружеството се занимава с производство и търговия със земеделска продукция - зърнени, етерично-маслени и фуражни култури. Консултации в областта на аграрната
Агроактив ЕООДАгроактив ЕООД
Агроактив ЕООД е търговско дружество, регистирано по Търговския закон с уставен капитал в размер на 15 000 лв.

Агроактив ЕООД осъществява стопанската си дейност в областта на растениевътството. Дружеството е регистрирано като земеделски производител по ЗЗП. Агроактов ЕООД обработва земеделски земи в землишата на селата Червен, Нисово, Сваленик, Кацелово, Каран Върбовка и Чилнов. Тези населени места се намират в област Русе и общините Две могили и Иваново.

Агроактив ЕООД отглежда зърнени, технически и фуражни култури на площ от 1000 хектара.

Агроактив ЕООД разполага с машинен парк – тракторна, прикачна и транспортна техника – които му позволява всички технологични операции изискващи се от добрите земеделски практики.

Агроактив ЕООД

Агроактив ЕООД разполага със складова база, която позволява да прибира произведената реколта, да извършва първична обработка на продукцията и да я съхранява. Базата е оборудвана със семечистачна и сушилна техника.

Агроактив ЕООД разполага с добре квалифицирани механизатори и селкостопаски работници.
Услугите, които Агроактив ЕООД извършва са:

Агроактив ЕООД разполага с тракторна, транспортна и прибираща техника, която му позволява да предостави следните услуги:

Агроактив ЕООД
 • Почвообработки: дълбока оран, дисковане, култивиране, окопаване
 • Агро-химически обработки: торене
 • Растително-защитни обработки: пръскане с наземна техника
 • Прибиране на реколтата: жътва, балиране, косене, силажиране

Продуктите, които Агроактив ЕООД предлага са:

Агроактив ЕООД традиционно включва в производствената си дейност земеделски култури, които са подходящи за отглеждане в региона на Централна Северна България. Дружеството стопанисва земеделски земи, които по своя почвен състав попадат в категорията на излужените черноземи. Масивите, които обработва позволяват да се използва високо продуктивна земеделска техника. Агроактив ЕООД отглежда следните полски култури:

Фуражни култури

 • Люцерна:
  Културата заема около 3% от обработваемите площи. Добивите са устойчиви през годините
 • Фуражен грах:
  Агроактив ЕООД зимен фуражен грах "Мир". Добивите на зелена маса са много добри. Дружеството е отгледало и грахово-житни смески

Технически култури

 • Слънчоглед:
  Културата заема около 25% от обработваемите площи. Агроактив ЕООД отглежда предимно черен маслодаен слънчоглед като изцяло са застъпени хибриди на Syngenta. През годините са получавани добиви в границите от 140 до 370 кг от декар. Почвените и климатични условия в региона са благоприятни за производство на семена от черен маслодаен слънчоглед с висок процент на маслено съдържание. Агроактив ЕООД отглежда и шарен слънчоглед за птици - хибриди на Pioneer.
 • Рапица:
  Дружеството отглежда зимна маслодайна рапица. Културата е сравнително нова в земеделската практика на Агроактив ЕООД. Отглеждат се хибриди на Syngenta. Добивите през годините са в границите от 140 до 280 кг от декар. Почвените условия в региона са много добри, но затруднения се получават при есенните засушавания, които не позволяват да се извърши предсеидбена подготовка на почвата, а понякога и да се пропуснат оптималните агротехнически срокове.
 • Кориандър:
  Културата заема около 5% от обработваемите площи. Дружеството е получавало добиви от 110 до 170 кг от декар. Кориандъра е добър предшественик за житните култури. В практиката ни сме постигнали много добри резултати при добива на пшеница в семенни участаци при предшественик кориандър. Отглеждането на тази култура спомага за почистването на площите от някои плевели.
 • Резене:
  Културата заема около 3% от обработваемите площи. Засята е на малки и отдалечени парцели, тъй като е многогодишно растение и изисква по-малко обработки. Добивите са от 80 до 200 кг от декар, като от изключително значение е климатичната обстановка повреме на цъфтежа.

Зърнени култури

 • Пшеница:
  Дружеството отглежда зимна мека пшеница на около 35% от обработваемите площи. Условията за отглеждането на тази култура в региона са много добри. Дружеството е реколтирало площи засети със следните сортове: "Енол", "Карат", "Тодора", "Милена", "Диамант", "Геа", "Лазур", "Ласка" и "Бохемия". Най-добрите резултати са постигнати от сортовете "Енола", "Диамант" и "Тодора". През годините добивите са в границите на 380 до 700кг от декар. Производеното зърно преимуществено отговаря на показателите на IIБ група. Абсолютната маса варира от 44 до 49 грама, а хектолитровата маса - около 82-84. Показателите на мокър глотен през различните стопански години са различни, като различие по този показател има и при отделните сортове, и при отделните полета.
  • Агроактив ЕООД
  • Агроактив ЕООД
  • Агроактив ЕООД
  • Агроактив ЕООД
  • Агроактив ЕООД
 • Ечемик:
  Културата заема около 8% от обработваемите площи. Застъпени са предимно фуражните сортове. Дружеството е отглеждало сортовете: "Каскадьор", "Крами", "Ахелой" и "Ванеса". Условията за отглеждане на културата в региона са много добри. Добивите през годините са били в границите от 350 до 620 кг от декар. Практиката на дружеството показва, че по-добро развитие и по-добри резултати се получават от двуредовите сортове ечемик.
 • Царевица:
  Културата заема около 8% от обработваемите площи. Дружеството отглежда хибриди на Syngenta, Pioneer, Monsanto. Почвените и климатични условия в региона са едни от най-добрите за отглеждане на царевица. Средните добиви, постигнати от Агроактив ЕООД през годините са в границите от 480 до 850кг от декар. Сериозно влияние върху добива оказват климатичните аномалии в региона - продължителни засушавания през пролетта и лятото.
 • Овес:
  Tази култура заема около 4% от обработваемите площи на дружеството. Отглежда се сорта "Образцов Чифлик". Условията за отглеждане на културата в региона са много добри. Средните добиви през годините са в границите от 180 до 340кг от декар.

Мнения за Агроактив ЕООД


The company has no review.

Напиши мнение за Агроактив ЕООД


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.