Последни новини


Бар оборудване - какъв трябва да е добре обзаведеният бар?

Виж още..

Различните материали, от които се изработват детските матраци

Виж още..

Повишаване на имунитета: Полезни начини за укрепване на имунната система

Виж още..

Дом за Възрастни Хора Аркадия - Вижте още

Дом за Възрастни Хора Аркадия

Домът се намира в с. Лозен на 15 километра от „Орлов мост”- София и е разположен в подножието на Лозенската планина. Мястото е много слънчево , с изключително чист въздух и красива природа.
Лозен (Област София), ул. Брождан 20

Дом за възрастни хора АркадияДом за възрастни хора АркадияДом за възрастни хора АркадияДом за възрастни хора Аркадия

За нас:

Дом за възрастни хора АРКАДИЯ е основан през 2002 година. Най отговорно можем да заявим,че за 15 години сме натрупали сериозен опит и сме станали мерило за качество на услугата , която предлагаме а именно много добра материална база и първокласен персонал. Поради тези причини сме пример за колегите в бранша, които черпят от нашият опит. Това от своя страна ни задължава да поддържаме много високо ниво на услугата във всеки един момент. Домът се намира в с. Лозен на 15 километра от „Орлов мост"- София и е разположен в подножието на Лозенска планина. Мястото е много слънчево, с изключително чист въздух и красива природа.

Преди всичко искаме да Ви заявим, че ние не сме алтернатива на познатите държавни "Домове за стари хора " или „Старчески домове", тъй като предлагаме битови условия и индивидуални грижи за всеки от живущите, които нямат нищо общо с тези в държавните :

  • непрекъснат денонощен контрол над здравословното състояние на живущите в дома ;
  • ежедневна грижата за личната хигиена и тази на всички помещения
  • четирикратно хранене съобразено с индивидуалната диета на всеки, със здравословна храна приготвена в нашата професионална кухня
  • осигуряваме занимания за всеки според нуждите в четирите дневни, с които разполага дома
  • възможност за разходки по всяко време в големият озеленен двор, както и почивка на чист въздух в изградените за целта няколко беседки , Това се отнася и за хората с инвалидни колички , тъй като входа е на кота нула и придвижването на количките към двора е безпроблемно ;
  • ежеседмична музикотерапия и концерти от различни музиканти и изпълнители.


Дом за възрастни хора Аркадия
Услуги:

Дом за възрастни ,дом за стари хора или старчески дом , както и да наречете нашият дом няма да е напълно коректно, тъй като в дома пребивават и не толкова стари хора .

Услуги не е точната дума за грижите, които се полагат за настанените в нашия (техен) дом.

Грижите включват всекидневно и индивидуално обслужване на всеки, в зависимост от неговите конкретни нужди във всеки един момент.

На първо място е поставена личната хигиена на хората и помещенията, които обитават - тя се поддържа на много високо ниво. Храненето е минимум четирикратно и е съобразено с възрастта и конкретното състояние на всеки от живущите. За спазващите диета, храната се приготвя отделно.

Разбира се преди всичко се грижим за здравето на хората. Медицинският персонал реагира компетентнои адекватно на всяка промяна в здравословното състояние на живущите. Следи се непрекъснато кръвното налягане и стриктното вземане на лекарствата в точното време според лекарското предписание. Всяка седмица лекарят на дома извършва профилактичен преглед на всички и при необходимост коригира лечението или предписва консултация със съответния специалист.

Всяка неделя без изключение се изнася концерт от професионални музиканти на клавишни и струнни инструменти . Те изпълняват както класически произведения така и стари градски и популярни български песни .

При проявен интерес организираме екскурзии до многобройните манастири и красиви местности в околоностите на Лозен, Герман и Панчарево. Организира се тържествено честване на всички рождени дни и официални празници.


АркадияАркадияАркадияАркадияАркадияАркадия

www.arkadia.bg:

Последни новини


Бар оборудване - какъв трябва да е добре обзаведеният бар?

Виж още..

Различните материали, от които се изработват детските матраци

Виж още..

Повишаване на имунитета: Полезни начини за укрепване на имунната система

Виж още..