Как да пестим до 70% от разходите за топла вода? | BUSINESS.bg

Как да пестим до 70% от разходите за топла вода?

Дата: Автор:

Как да пестим до 70% от разходите за топла вода?

Слънчевите водонагревателни системи  са възможно най-евтиния и икономичен начин за осигуряване на битова гореща вода (БГВ). Една правилно оразмерена и изпълнена инсталация може да спести до 70% от годишните разходи за подгряване на вода.

Видове слънчеви системи в зависимост от мястото на водосъдържателя

В зависимост от мястото на водосъдържателя, слънчевите системи се делят на термосифонни и сплит системи. При първите и бойлерът и слънчевите колектори се поставят на покрива (или друго място с южно изложение без засенчване). Тук няма никаква автоматика, помпи и т.н. Предимството им е в първоначалната по-ниска цена, но това е свързано с бъдещи по-високи разходи за доподгряване на водата. От своя страна при сплит системите циркулацията на топлоносителя между слънчевите колектори и бойлера е принудителна с помощта на помпа и диференциален термостат и това позволява последния да се сложи в помещение, защитено от атмосферни влияния и спомага за по-доброто и ефективно съхранение на вече загрятата вода, с по-малко топлинни загуби.

Видове слънчеви системи според типа и конструкцията

Според типа и конструкцията си слънчевите колектори се делят на плоски и вакуумно-тръбни слънчеви колектори. Прието е да се се смята, че вторите работят малко по-ефективно през зимните месеци и при леко облачно време, но разликата в представянето им на годишна база не е драстична.

Слънчевите системи са без алтернатива в подгряването на вода

Какъвто и тип слънчева система с какъвто и да е тип колектори да се избере, трябва да е ясно, че по отношение разходи за подгряване на топла вода тези инсталации нямат алтернатива, като срокът за откупуване на инвестицията средно е 5 години и са лишени  от каквато и да е поддръжка.

А1 Енерджи ще ви предложи екологични решения за подгряване на вода, локално отопление с различни енергоизточници, изграждане на соларни и фотоволтаични системи.

Комбиниране на Слънчевите системи с отопление

Самите инсталации могат да се комбинират с отоплителни такива, като могат да подпомагат отоплението през зимата (понижавайки разходите за отопление с 20-30%), а през лятото могат да се използват за отопление на басейни.

А1 Енерджи предлага пелетни горелки, които са съвместими с почти всички котли на твърдо гориво. Безжичните стайни термостати или вградените седмични програматори спомагат за прецизно регулиране на температурите в помещенията, осигуряват битовата гореща вода и постигат максимален комфорт за потребителите при минимизиране на разходите за отопление.

Статията беше предоставена от: А1 Енерджи ЕООД

А1 Енерджи ЕООД - Вижте още

А1 Енерджи ЕООД

А1 енерджи ЕООД е ориентирана в комплексното обслужване по изграждането и поддръжката на слънчеви колектори и цялостни соларни системи за топла вода - бойлери. Предлагаме и монтиране на локално отопление с пелетни горелки отопление на пелети, твърдо гориво, нафта, изграждане на ВиК
София, ул. Постоянство 67 Б

Мнения за Как да пестим до 70% от разходите за топла вода?


Все още няма мнения.

Напиши мнение за Как да пестим до 70% от разходите за топла вода?


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.