Какво трябва да притежава Вашият бизнес сайт, за да се откроява? | BUSINESS.bg

Какво трябва да притежава Вашият бизнес сайт, за да се откроява?

Дата:

Какво трябва да притежава Вашият бизнес сайт, за да се откроява?

В наши дни много от собствениците на малък и среден бизнес мислят, че е достатъчно да имат готов изработен уеб сайт, и всичко се изчерпва дотам. Истината обаче е малко по-различна, според уеб агенция SEO Web Design голяма част от работата започва след изработката на сайта. За да носи максимални ползи, един уеб сайт не може просто да съществува, а е необходимо да е добре изглеждащ и функционален. Добрите бизнес уеб сайтове имат добър уеб дизайн и това никак не е маловажно. Уеб дизайнът е процес, при който се планира съдържанието на уеб сайта, изгражда се главната концепция, подреждат се различните елементи и всичко това се прави по начин, по който потребителите да останат доволни. Не е тайна, че ако потребителите, влизайки на даден сайт, не разберат първите няколко секунди каква му е целта, го напускат веднага и повече не се връщат на него. Уеб дизайнът не се изчерпва само с това как изглеждат визуално една страница, ами и с това колко добре функционира.

Кои са елементите на един уеб дизайн?

При проектирането и изработката на фирмен уеб сайт е задължително да се вземе предвид както външния вид, така и функционалността на сайта. Ако и двете неща са добре изградени, тогава се увеличават ефективността и ползите на сайта - посетителите се задържат дълго, правят покупки, гледат видеоклипове и др.

На кои визуални елементи трябва да се обърне повече внимание?

Съдържанието в един уеб сайт е от изключително значение. Написаните заглавия, слогани, текстове и описания са точно толкова важни, колкото целият външен вид на сайта. Следващото, което е не по-малко важно е шрифтът. Той трябва да е интересен, но не и прекалено несериозен. Освен това е необходимо да съвпада с цялостната концепция на уеб сайта. Цветовете също са от огромно значение. Когато избирате цветове, може да заложите на тези, които сте използвали в логото си и в рекламните си материали. При всяко положение обаче, не забравяйте, че цветовете носят различна нагласа в потребителите и всеки цвят се свързва с някакво настроение. Помислете какво впечатление бихте искали да оставите у хората, които са посетили сайта Ви.

Как ще решите да подредите целия сайт, също е много важно за вашето послание и дали то ще достигне до аудиторията Ви. Когато подреждате различните елементи, обмислете и дали искате с тях да комбинирате някакви геометрични форми, сянки и празни пространства.

Визуалните елементи, които не бива да пропускате са снимките, иконите и видеоклиповете. Всичко това трябва да присъства на Вашия уеб сайт и да показва идентичността на Вашия бизнес. Внимавайте обаче да не го претрупате и да се случи така че вместо да задържите потребителите по-дълго на него, да ги прогоните, защото зарежда бавно. Скоростта на зареждане също е елемент, който е важен, но за нея ще говорим по-долу.

На кои функционални елементи трябва да се обърне повече внимание?

Навигацията може би е едно от най-важните неща, когато става въпрос за функционални елементи на уеб сайт. Благодарение на менюто, структурата на сайта и връзките между страниците, посетителите могат да намерят това, за което са отворили сайта. Скоростта, както вече споменахме, също не отстъпва по важност. Предвид това, че никой не обича бавните сайтове, повечето хора не чакат повече от 4 секунди и затварят страницата. Винаги трябва да съобразявате дали уеб сайтът Ви е оптимален в тази насока.

Анимациите и начините за взаимодействие с потребителите са много интересна част от функционалността на уеб сайтовете. Макар и те да не са основополагаща част, не бива да се пропускат, защото могат да задържат интереса на аудиторията.

Кои са съвременните елементи в уеб дизайна, без които един уеб сайт не е достатъчно конкурентен?

Кои са съвременните елементи в уеб дизайна, без които един уеб сайт не е достатъчно конкурентен?

На първо място, това е добрият шрифт и голямата типография. Повечето компании имат определен шрифт или типография, които използват, за да помогнат на клиентите си незабавно да ги идентифицират спрямо конкурентите им. Уеб дизайнерите могат да Ви предложат огромен набор от шрифтове, между които да изберете, така че заложете на по-голям и ясен шрифт и типография.

На второ място идват големите изображения. Изграждането на силно визуално изживяване насърчава аудиторията да се задържи на уеб сайта и да прочете или разгледа повече. Големите изображения често се поставят на заден фон с малко текст върху тях. Като цяло, изображенията са много добър начин една компания да разкаже историята си без текст. Това за което е необходимо да внимавате е дали изображенията Ви ще се виждат добре на всякакъв размер екрани - на телефони и таблети.

Препоръчва се, не само да има голяма снимка на заден фон, ами и големи изображения на продуктите. Визуалната представа за стоката, която електронният магазин продава е едно от най-важните неща. Нещо повече, клиентите започват да изискват все по-големи и по-качествени снимки и когато не намерят такива на продукта, който обмислят да закупят, напускат уеб сайта и се насочват към конкурентите.

След изображенията, идва ред на видеата. Видеоклипове, които автоматично се възпроизвеждат във фонов режим, могат да добавят много полза за един сайт. С тях можете да разкажете много само за няколко секунди. Не е рядкост, видеоклипът да стартира автоматично и по този начин да привлича вниманието на посетителите.

Хубаво е да заложите на плосък дизайн или на полу-плосък. Полу-плоският дизайн е този, при който няма три измерения - тоест няма сенки и триизмерност на надписите, бутоните или останалите елементи. Този вид дизайн зарежда по-бързо и се разбира по-лесно от потребителите.

Падащите менюта са следващият елемент, без който един уеб сайт не е достатъчно добър. Другата алтернатива е дълго меню, което заема голяма част от екрана. Това е лош избор и не се препоръчва. Падащите менюта спестяват място и в същото време са пригледни.

Уеб дизайнът може много да помогне или много да навреди на един бизнес. Когато обаче уеб сайтът е изработен от професионалисти, които са наясно със съвременните тенденции, рисковете са нулеви. Много от малките бизнеси имат стари уеб сайтове, които са твърде бавни, снимките им не зареждат, менютата не се показват добре на мобилни устройства, шрифтовете не се разчитат, цветовете не акцентират там където е нужно и др. Всички тези грешки в уеб дизайна могат да изгонят клиентите и в крайна сметка, собствениците да стигнат до извода, че онлайн присъствието им не е достатъчно ефективно. Това не би било правилно заключение, защото с добре изработен уеб сайт, в повечето случаи, те биха извлекли максимална полза от онлайн присъствието си. Това е и причината, сайтовете да е необходимо да бъдат изработвани само от професионалисти, които да ги създадат така, че да бъдат красиви и функционални.

Мнения за Какво трябва да притежава Вашият бизнес сайт, за да се откроява?


Все още няма мнения.

Напиши мнение за Какво трябва да притежава Вашият бизнес сайт, за да се откроява?


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.