Няколко основни проблема при складовете и техните решения | BUSINESS.bg

Няколко основни проблема при складовете и техните решения

Дата:

Няколко основни проблема при складовете и техните решения

В много от складовете, някои често срещани проблеми, не получават, вниманието, което е необходимо. Обикновено това се случва, заради големия обем от работа, която трябва да бъде свършена в кратък период от време. Затрудненията, без значение колко големи или малки са те, могат да доведат до по-нисък резултат и възникване на разходи. Според консултанти на Motocarservice.com, които продават складова техника Linde над 25 години на българския пазар чрез увеличаването на ефективността и поддържането в крак с модерните технологии, могат да бъдат избегнати основните проблеми на съвременния бизнес склад. Организацията във всеки аспект на бизнеса, е от съществено значение, за получаване на конкурентно предимство. Изучаването на общата картина и разпознаването на простите решения, могат да елиминират някои от проблемите, свързани с управлението на складовете.

Оптималното разпределение на ресурсите, въз основа на приоритетите играе важна роля в предприятието. Това включва: подсигуряване на необходимото оборудване и складова техника, каквито са карите, както и правилно разпределяне на задачите на служителите. Всичко това има за цел да прехвърля стоки, по възможно най-краткия начин. Идеята е да се планира и следи напредъка на задачите, и да се гарантира, че операциите протичат безпроблемно и без препятствия.

По-долу, ще разгледаме някои от най-масовите проблеми в складовете и ще проучим техните възможни решения.

Основни проблеми в складовете

 • Недостатъчно пространство. Осигуряването на достатъчно място за съхранение и правилното планиране на помещението е жизненоважно за функционирането на склада. Това, от своя страна, може да затрудни значително водачите на мотокари, придвижването на останалите служители и забавяне на операциите, като цяло. Да не говорим, за случайните инциденти, които могат да възникнат.
 • Стока на високи стелажи.  Някои от стоките в склада могат да бъдат поставени твърде високо, което изисква употребата на стабилни, преносими работни платформи.
 • Помещението не е добре организирано. Чистотата и организационните проблеми се случват често, независимо дали се дължат на лошо управление, неефективно обучение или неочаквани промени в работния процес. Но каквато и да е причината, неорганизираните складове, могат в най-добрия случай, да доведат до по-ниска ефективност, а в най-лошия - да причинят имуществени или дори телесни повреди, което може да доведе до скъпа глоба.
 • Твърде много служители в движение. Когато в помещението има твърде много хора, които пренасят артикули от точка А до точка Б, това им отнема време, което може да бъде изразходвано за други задачи.
 • Поддръжка на батерии. В натоварените складове, смяната и поддръжката на батериите за електрическите мотокари, може да се окаже проблем.
 • Използване на автоматизация. Въпреки, че операциите протичат гладко, вие може да се възползвате напълно от възможностите за автоматизация, за да увеличите ефективността.

Решения на възникнали проблеми

 • Най-популярният инвентар в склада е добре да бъде разположен в предната част, където да е леснодостъпен. Това може да спести много време, което иначе е използвано в пътуване.
 • За по-малки помещения, се препоръчват мотокари, които са специално проектирани да работят в тесни пространства. Те позволяват на оператора да се изправи вместо да седне. Така той има по-добра видимост, което от своя страна допринася за по-лесното управление и намаляване на инцидентите.
 • За повдигане или сваляне на стока от по-голяма височина, мотокарите трябва да бъдат оборудвани с лифт палетна вилица. Също така, ножичните лифтове са чудесен вариант, когато се нуждаете от повече работно пространство и товароподемност, тъй като предлагат по-големи работни платформи и могат да се справят с големи товари.
 • За да бъде един склад добре организиран, е необходимо всеки сътрудник да бъде отговорен за боклука, който прави. Освен това, трябва да се уверите, че всяка стока е поставена на правилното място. Работете само с инвентара, от който се нуждаете.
 • За да си спестите времето, в което служителите прекарват в обикаляне и събиране на стока, обмислете оборудването на склада. Може да инвестирате в нова система за транспортиране, която помага на автоматизирани колички да навигират в оптична система за проследяване, за да се движат артикули през вашето съоръжение.
 • Ако често се налага да сменяте батерии на електрическия мотокар, е необходимо да се снабдите с набор от системи и устройства за бърза, безопасна и икономична подмяна на тежки задвижващи батерии. Освен това, е добре да помислите и за сервизно табло за батерии. То ще осигури необходимата защита и помощ на водача, при ежедневно зареждане на оловно-киселинни батерии.
 • За по-ефективното управление на вашия склад, помислете, върху това да инвестирате в повече и по модерни техника и оборудване. Подсигурете на служителите достатъчно палетни и високоповдигащи колички. На пазара се предлагат мотокари без хидро динамична предавка, диференциал и спирачна система, което води до по-малки експлоатационни разходи.

складова техника

За оптималното управление на складовете е важно ръководителите да спазват принципи, като точност, контрол на разходите, ефективност, безопасност и сигурност. Спазването им може да гарантира, че вашето предприятие поддържа на високо ниво обслужваната база от клиенти и осигурява подходящи условия за работниците.

Мнения за Няколко основни проблема при складовете и техните решения


Все още няма мнения.

Напиши мнение за Няколко основни проблема при складовете и техните решения


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.